Ava peamenüü

NSV Liidu ministeeriumite loend on loetelu NSV Liidu ministeeriumitest ja valitsusasutustest aastatest 1946–1991.

Sisukord

NSV Liidu üleliidulised ministeeriumidRedigeeri

  1. NSV Liidu Aatomienergia Ministeerium
  2. NSV Liidu Aatomienergeetika ja tööstuse Ministeerium
  3. NSV Liidu Autotööstuse Ministeerium
  4. NSV Liidu Autotööstuse ja Põllumajandusmasinate Ehituse Ministeerium
  5. NSV Liidu Ehitusmaterjalide Ministeerium
  6. NSV Liidu Ehitus- ja Teedeehitusmasinate Ministeerium
  7. NSV Liidu Elektroonikatööstuse Ministeerium
  8. NSV Liidu Elektrotehnikatööstuse Ministeerium
  9. NSV Liidu Elektrotehnika- ja instrumenditööstuse Ministeerium
  10. NSV Liidu Gaasitööstuse Ministeerium
  11. NSV Liidu Geoloogiaministeerium
  12. NSV Liidu Kaitseministeerium
  13. NSV Liidu Kaitsetööstuse Ministeerium
  14. NSV Liidu Kalamajanduse Ministeerium
  15. NSV Liidu Kalatööstusministeerium
  16. NSV Liidu Keemiatööstuse Ministeerium
  17. NSV Liidu Keemia ja Naftatöötlemistööstuse Ministeerium
  18. NSV Liidu Keemia- ja Naftatööstuse Masinaehituse Ministeerium
  19. NSV Liidu Keskmise Masinaehituse Ministeerium
  20. NSV Liidu Laevaehitustööstuse Ministeerium
  21. NSV Liidu Lennukitööstuse Ministeerium
  22. NSV Liidu Masinaehituse Ministeerium
  23. NSV Liidu Materiaalsete Ressursside Ministeerium
  24. NSV Liidu Meditsiinitööstuse Ministeerium
  25. NSV Liidu Merelaevanduse Ministeerium
  26. NSV Liidu Metallurgiaministeerium
  27. NSV Liidu Montaaži ja Eriehitustööde Ministeerium
  28. NSV Liidu Mustmetallurgia Ministeerium
  29. NSV Liidu Mõõteriistade, Automatiseerimisvahendite ja Juhtimissüsteemide Ministeerium
  30. NSV Liidu Naftatööstuse Ministeerium
  31. NSV Liidu Nafta ja Gaasitööstuse Ministeerium
  32. NSV Liidu Nafta ja Gaasitootmisettevõtete Ehituse Ministeerium
  33. NSV Liidu Naftatöötluse- ja Naftakeemiatööstuse Ministeerium
  34. NSV Liidu Majanduse- ja Prognooside Ministeerium
  35. NSV Liidu Meditsiinitööstuse Ministeerium
  36. NSV LIidu Musta Metallurgia Ministeerium
  37. NSV Liidu Raadiotööstuse Ministeerium
  38. NSV Liidu Raskemasinatööstuse Ministeerium
  39. NSV Liidu Raudteeministeerium (Министерство путей сообщения СССР)
  40. NSV Liidu Söetööstuse Ministeerium
  41. NSV Liidu Traktori- ja Põllumajandusmasinate Ehituse Ministeerium
  42. NSV Liidu Transpordiehituse Ministeerium
  43. NSV Liidu Tsiviillennunduse Ministeerium
  44. NSV Liidu Tööpinkide ja Instrumendihituse Ministeerium (Министерство станкостроительной и инструментальной промышленности СССР)
  45. NSV Liidu Vesiehituse Ministeerium
  46. NSV Liidu Väliskaubanduse Ministeerium (1946–1953; 1953-
  47. NSV Liidu Sise- ja Väliskaubanduse Ministeerium (1953)
  48. NSV Liidu Välismajandussuhete Ministeerium
  49. NSV Liidu Välissuhete Ministeerium (1991)
  50. NSV Liidu Värvilise Metallurgia Ministeerium
  51. NSV Liidu Üldise Masinaehituse Ministeerium

NSV Liidu liidulis-vabariiklikud ministeeriumidRedigeeri

3 NSV Liidu Ehituse, Teetööde ja Kommunaalmasianehituse Ministeerium

  1. NSV Liidu Energeetika ja Elektrifitseerimise Ministeerium
  2. NSV Liidu Haridusministeerium
  3. NSV Liidu Informatsiooni ja Trükinduse Ministeerium (hiljem NSV Liidu Riiklik Trükinduse Komitee)
  4. NSV Liidu Justiitsministeerium
  5. NSV Liidu Kaubandusministeerium
  6. NSV Liidu Kergetööstuse Ministeerium
  7. NSV Liidu Kultuuriministeerium
  8. NSV Liidu Liha- ja Piimatööstuseministeerium
  9. NSV Liidu Looduskasutamise ja -kaitse Ministeerium
  10. NSV Liidu Loomapidamise- ja Söödavarumismasinatööstusministeerium
  11. NSV Liidu Metsatööstuse Ministeerium
  12. NSV Liidu Montaaži ja Eriehitustööde Ministeerium
  13. NSV Liidu Põllumajandusministeerium
  14. NSV Liidu Põllumajanduse ja Toitlustuse Ministeerium
  15. NSV Liidu Raadiotehnikatööstuse Ministeerium
  16. NSV Liidu Rahandusministeerium
  17. NSV Liidu Raskemasinateehituse Ministeerium
  18. NSV Liidu Riikliku Julgeoleku Ministeerium (1946–1953)
  19. NSV Liidu Sideministeerium
  20. NSV Liidu Sidevahenditetööstuse Ministeerium
  21. NSV Liidu Siseministeerium
  22. NSV Liidu Tervishoiuministeerium
  23. NSV Liidu Toiduainetetööstuse Ministeerium
  24. NSV Liidu Töö- ja Sotsiaalküsimuste Ministeerium
  25. NSV Liidu Tööpinkideehituse Ministeerium
  26. NSV Liidu Välisministeerium

NSV Liidu üleliidulised riiklikud komiteedRedigeeri

NSV Liidu liidulis-vabariiklikud riiklikud komiteedRedigeeri