Louis Sachar

Ameerika Ühendriikide lastekirjanik

Louis Sachar (sündinud 20. märtsil 1954) on Ameerika Ühendriikide lastekirjanik.

Louis Sachar
Louis Sachar.jpg
Sündinud 20. märts 1952 (vanus 69)
New York
Autasud Paabeli Torni auhind

Louis Sachari 1998. aastal ilmunud raamat "Holes" (eesti keeles "Augud" (2006)) pälvis ilmumisaastal kaks mainekat kirjandusauhinda, Newbery medali ja National Book Awardi. Eesti keelde tõlkis raamatu Leelo Märjamaa.

Eesti keeles on temalt veel ilmunud "Pahupidikooli isemoodi lood" (2008), "Pahupidikool kukub kokku" (2008) ja "Pahupidikooli tabab üllatus" (2009). Need raamatud tõlkis Leelo Märjamaa ning need ilmusid kirjastuses Draakon & Kuu.

BibliograafiaRedigeeri

Aasta Originaalpealkiri Pealkiri eesti keeles
1978 "Sideways Stories from Wayside School" "Pahupidikooli isemoodi lood"
1981 "Johnny's in the Basement" "Johnny keldris"
1983 "Someday Angeline"
1987 "Sixth Grade Secrets" "Kuuenda klassi saladused"
1988 "There's a Boy in the Girls' Bathroom" "Poiss tüdrukute tualettruumis"
1989 "The Boy Who Lost His Face" "Poiss, kes kaotas oma näo"
"Wayside School is Falling Down" "Pahupidikool kukub kokku"
"Sideways Arithmetic From Wayside School" "Isemoodi aritmeetikat Pahupidikoolist"
1991 "Dogs Don't Tell Jokes" "Koerad ei räägi nalju"
1992 "Monkey Soup" "Ahvisupp"
"Kidnapped at Birth?" "Röövitud sündides"
1993 "Why Pick on Me?"
"Is He A Girl?"
1994 "Alone in His Teacher's House" "Üksinda tema õpetaja majas"
"More Sideways Arithmetic From Wayside School" "Rohkem isemoodi aritmeetikat Pahupidikoolist"
1995 "Wayside School Gets a Little Stranger" "Pahupidikooli tabab üllatus"
1998 "Holes" "Augud"
1999 "Class President" "Klassivanem"
"A Flying Birthday Cake?" "Lendav sünnipäevakook?"
2000 "Super Fast Out of Control!"
"A Magic Crystal?" "Maagiline kristall?"
2003 "Stanley Yelnats' Survival Guide to Camp Green Lake"
2006 "Small Steps" "Väikesed sammud"
2010 "The Cardturner"

TunnustusRedigeeri

VälislingidRedigeeri