Liam Hemsworth

Austraalia näitleja

Liam Hemsworth (sündinud 13. jaanuaril 1990 Melbourne'is) on Austraalia filminäitleja.

Liam Hemsworth
Liam Hemsworth June 2016.jpg
Liam Hemsworth (2016)
Sünniaeg 13. jaanuar 1990 (30-aastane)
Sünnikoht Melbourne, Austraalia
Amet näitleja
Tegev 2007-

Televaatajale sai ta tuttavaks Josh Taylori rolliga seebiooperis "Neighbours" ("Naabrid"). Filmidest on tuntuimad "The Last Song" ("Viimane laul"; 2010), "The Hunger Games" ("Näljamängud"; 2012), "The Hunger Games: Catching Fire" ("Näljamängud: Lahvatab leek"; 2013), "The Hunger Games: Mockingjay part 1" ("Näljamängud: Pilapasknäär osa 1"; 2014) ja "The Hunger Games: Mockingjay part 2" ("Näljamängud: Pilapasknäär osa 2"; 2014).

Ka tema vanemad vennad Chris ja Luke on näitlejad.

Liam oli aastast 2009 suhtes Miley Cyrusiga. Nad tutvusid filmi "Viimane laul" filmimisel ja armusid. 2012. aasta juunis teatasid nad oma kihlusest, kuid aasta hiljem, 2013. aasta suvel lahkuminekust. 2018. aasta detsembris nad siiski abiellusid, kuid 2020. aasta jaanuari lõpus läksid lahku.

FilmograafiaRedigeeri

Aasta Pealkiri Eestikeelne pealkiri Märkused
2007 "Home and Away" "Kodus ja võõrsil" seriaal, 1 osa
2007 "McLeod's Daughters" "McLeodi tütred" seriaal, 1 osa
2007–2008 "Neighbours" "Naabrid" seriaal, 25 osa
2009 "Satisfaction" "Bordell 232" seriaal, 2 osa
2008–2009 "The Elephant Princess" seriaal, 26 osa
2009 "Knowing" "Teadmine"
2009 "Triangle"
2010 "The Last Song" "Viimane laul"
2012 "The Hunger Games" "Näljamängud"
2012 "The Expendables 2" "Palgasõdurid 2"
2013 "The Hunger Games: Catching Fire" "Näljamängud: Lahvatab leek"