Katja Kettu

Katja Kettu (endine nimi Katja Heikkinen[1]; sündinud 10. aprillil 1978 Rovaniemis) on soome kirjanik.

Katja Kettu Turu Raamatumessil 2011

Ta lõpetas 2001. aastal Turu Kunstiakadeemia (kutsekõrgkooli) animatsiooni erialal. Ta on õppinud Tampere ülikoolis soome kirjandust ja meediat.

Tema teostest on eesti keeles ilmunud aastal 2011 "Keevitaja" (originaalpealkirjaga "Hitsaaja", tõlkija Kadri Jaanits), aastal 2012 "Ämmaemand" (originaalpealkirjaga "Kätilö", tõlkija Kadri Jaanits) ja aastal 2016 "Ööliblikas" (originaalpealkirjaga "Yöperhonen", tõlkija Kadri Jaanits).

TunnustusedRedigeeri

BibliograafiaRedigeeri

  • "Surujenkerääjä" (2005)
  • "Hitsaaja" (2008)
  • "Kätilö" (2011)
  • "Piippuhylly" (2013)
  • "Yöperhonen" (2015)

ViitedRedigeeri