Kate Miller-Heidke

Austraalia laulja

Kate Miller-Heidke ([ˈhaɪdki]; sündinud 16. novembril 1981 Gladstone'is) on Austraalia laulja, laulukirjutaja ja näitleja. Ta esindas 2019. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Austraaliat lauluga "Zero Gravity", mis pääses poolfinaalist 261 punktiga esikohalt edasi ning saavutas finaalis 284 punktiga 9. koha.[1]

Kate Miller-Heidke
Miller-Heidke aastal 2013
Miller-Heidke aastal 2013
Sündinud 16. november 1981 (39-aastane)
Gladstone, Queensland, Austraalia
Päritolu Brisbane, Queensland, Austraalia
Stiilid folkmuusika, popmuusika, rokk, alternatiivrokk, ooper
Elukutse laulja-laulukirjutaja, näitleja
Pill vokaal, klahvpillid, akustiline kitarr
Hääleliik sopran
Tegev 2000–
Plaadifirma Sony BMG, Epic Records, RCA Records
Seotud esitajad Transport, Elsewhere
Veebileht katemillerheidke.com

Isiklik eluRedigeeri

Ta on abielus Keir Nuttalliga ja aastal 2016 sündis neil poeg Ernie.

AuhinnadRedigeeri

Music Victoria auhinnadRedigeeri

Aasta Kandidaat Auhind
2009 Kate Miller-Heidke Parim Naisartist

Helpmanni auhinnadRedigeeri

Aasta Kandidaat Auhind
2005 Women in Voice 14 Parim Esinemine Austraalia Nüüdisaegsel Kontserdil
2015 "The Rabbits" Parim Uus Austraalia Teos
Parim Originaalmuusika
2016 MOFO 2016 Kate Miller-Heidke ja Tasmaania Sümfooniaorkester Parim Austraalia Nüüdisaegne Kontsert
2018 "Muriel's Wedding" Parim Originaalmuusika

Rahvusvaheline laulukirjutamise konkurssRedigeeri

Aasta Kandidaat Auhind
2009 "Caught in the Crowd" Peaauhind

Marcel Bezençon auhinnadRedigeeri

Aasta Kandidaat Auhind
2019 Kate Miller-Heidke & Keir Nuttall Artistiauhind

DiskograafiaRedigeeri

Kate Miller-Heidke diskograafia
Välja antud
Stuudioalbumid 5
Kontsertalbumid 3
Kogumikalbumid 1
EP-d 4
Singlid 24
Videoalbumid 1
Muusikavideod 12
Soundtrack'id 2
Koostööalbumid 3
Koostöösinglid 2
Sõnadega videod 10

AlbumidRedigeeri

StuudioalbumidRedigeeri

Pealkiri Üksikasjad
"Little Eve"
  • Välja antud: 16. juuni 2007
  • Plaadifirma: Sony
"Curiouser"
  • Välja antud: 18. oktoober 2008
  • Plaadifirma: Sony
"Nightflight"
  • Välja antud: 13. aprill 2012
  • Plaadifirma: Sony
"O Vertigo!"
  • Välja antud: 14. märts 2014
  • Plaadifirma: Cooking Vinyl
"Child in Reverse"
  • Välja antud: 30. oktoober 2020[2]
  • Plaadifirma: EMI

KontsertalbumidRedigeeri

Pealkiri Üksikasjad
"Live at the Hi-Fi"
  • Välja antud: 9. oktoober 2009
  • Plaadifirma: Sony
"Heavenly Sounds Live"
  • Välja antud: 27. september 2013
  • Plaadifirma: Iseseisev
"Live at the Sydney Opera House"
(koos Sydney Sümfooniaorkestriga)
  • Välja antud: 11. august 2017
  • Plaadifirma: Universal Music Australia

KogumikalbumidRedigeeri

Pealkiri Üksikasjad
"The Best of Kate Miller-Heidke: Act One"
  • Välja antud: 2. detsember 2016
  • Plaadifirma: Sony Music Australia

KoostööalbumidRedigeeri

Pealkiri Üksikasjad
"Elsewhere"
(koos Elsewhere'iga)
  • Välja antud: Jaanuar 2002
  • Plaadifirma: FunkFolk
"Fatty Gets a Stylist"
(with Fatty Gets a Stylistiga)
  • Välja antud: 1. juuli 2011[3]
  • Plaadifirma: Sony
"Time Falling"
(koos Michel van der Aaga)
  • Välja antud: 27. veebruar 2020
  • Plaadifirma: Iseseisev

Soundtrack'idRedigeeri

Pealkiri Üksikasjad
"The Divorce"
  • Välja antud: Aprill 2016
  • Plaadifirma: Universal
"The Rabbits"
  • Välja antud: Aprill 2016
  • Plaadifirma: ABC Classics/Universal

EP-dRedigeeri

Pealkiri Üksikasjad
"Telegram"
  • Välja antud: 19. juuli 2004
  • Plaadifirma: Iseseisev
"Comikaze"
  • Välja antud: 2005
  • Plaadifirma: Iseseisev
"Circular Breathing"
  • Välja antud: 1. mai 2006
  • Plaadifirma: Sony
"Live at the Playroom"
  • Välja antud: 28. august 2007
  • Plaadifirma: Sony

SinglidRedigeeri

Pealkiri Aasta Album
"Apartment" 2006 "Circular Breathing"
"Words" 2007 "Little Eve"
"Make It Last"
"Space They Cannot Touch" 2008
"Can't Shake It" "Curiouser"
"Caught in the Crowd" 2009
"The Last Day on Earth"
"I'll Change Your Mind" 2012 "Nightflight"
"Sarah"[4] 2013
"Ride This Feeling"[5]
"Drama"
(feat. Drapht)
2014 "O Vertigo!"
"Sing to Me"[6]
"Offer It Up"[7]
"I'm Growing a Beard Downstairs for Christmas"
(feat. The Beards)
2015 Albumita singel
"Where?" 2016 "The Rabbits"
"You've Underestimated Me, Dude" "The Best of Kate Miller-Heidke: Act One"
"Zero Gravity" 2019 "Eurovision: Australia Decides 2019"
"Ernie"[8] Albumita singel
"The Aleph"
(koos Michel van der Aaga)
2020 "The Falling"
"I Think of Fire"
(koos Michel van der Aaga)
"This Is Not Forever"[9] "Child in Reverse"
"Deluded"[10]
"A Quiet Voice"[11]
"Little Roots, Little Shoots"[12]

KoostöösinglidRedigeeri

Pealkiri Aasta Album
"Holloway Park" 2010 "Fatty Gets a Stylist"
"Are You Ready?" 2011

VideodRedigeeri

Pealkiri Üksikasjad
"Live in San Francisco"
  • Välja antud: 10. oktoober 2010
  • Plaadifirma: Sony

MuusikavideodRedigeeri

Aasta Pealkiri Režissöör
2007 "Words" Stephen Lance & Mairi Cameron
"Make It Last" Stephen Lance & Mairi Cameron
2008 "Can't Shake It" Dan Reisinger
"Caught in the Crowd" Stephen Lance, Mairi Cameron & Steve Baker
2009 "The Last Day on Earth" Mark Alston
2012 "I'll Change Your Mind" Darcy Prendergast
2013 "Ride This Feeling" Lucy Dyson
2014 "Share Your Air"
(koos Passengeriga)
Darcy Prendergast & Andrew Goldsmith
2016 "You've Underestimated Me, Dude" Amy Gebhardt
2020 "The Aleph" Michel van der Aa
2020 "This is Not Forever"
2020 "Deluded"[13] Jeff Andersen Jr & Nick McKk.

Sõnadega videodRedigeeri

Aasta Pealkiri Režissöör
2012 "Sarah" N/A
"Nightflight"
"The Devil Wears a Suit"
"In the Dark"
2014 "O Vertigo!" Darcy Prendergast & Andrew Goldsmith
"Drama"
(koos Draphtiga)
N/A
"Offer It Up"
"Yours Was the Body"
2015 "I'm Growing a Beard Downstairs for Christmas"
(feat. The Beards)
2019 "Zero Gravity"

FilmograafiaRedigeeri

  • "Spicks and Specks" (2006–2009, 2014, 2018, 2020)[14]
  • "RocKwiz" (2007, 2011)[14]
  • "The Sideshow" (2007)[14]
  • "Rove" (2009)[14]
  • "Talkin' 'Bout Your Generation" (2011)[14]
  • "Adam Hills in Gordon Street Tonight" (2012)[14]
  • "Q&A" (2012)[14]
  • "Studio at the Memo" (2013)[14]
  • "The Divorce" (2015)[14]
  • "MSO + Kate Miller-Heidke" (2016)[14]
  • "Sixteen Legs" (2017)[14]
  • "Making Muriel" (2017)[14]
  • "Ladies in Black" (2018)[14]
  • "Play School" (2018)[14]
  • "Australian Story" (2019)[14]
  • "2019. aasta Eurovisiooni lauluvõistlus" (2019)[14]
  • "The Masked Singer" (2020)[14]

ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri