Ava peamenüü

Gazebo (õieti Paul Mazzolini; sündinud 18. veebruaril 1960) on itaalia muusik.

Gazebo
Paul Mazzolini Gazebo.jpg
Sünninimi Paul Mazzolini
Sündinud 18. veebruar 1960 (59-aastane)
Beirut, Liibanon
Stiilid disko- ja rokkmuusika
Elukutse laulja, laulukirjutaja
Tegev alates 1982
Veebileht www.gazebo.info

Gazebo on tuntud nimi eelkõige Italo disco muusika austajate hulgas.

Sisukord

BiograafiaRedigeeri

Mazzolini sündis Beirutis Liibanonis Itaalia diplomaadi (isa) ja Ameerika laulja (ema) peres. Teismeline Mazzolini alustas muusikukarjääri rokkansamblis, õppis kaks aastat Pariisis klassikalist kitarri ning veetis mõnda aega Londonis punkmuusikaga tegeledes.[1]

1981. aastal tagasi Roomas, andis Mazzolini koostöös Paul Micioniga välja oma esimese singli "Masterpiece" (1982), mis tõusis muusikaedetabelites Itaalias kuuendale [2] ja Šveitsis viiendale [3] kohale.

Aasta hiljem valmis Gazebo esimene album "Gazebo", mille lugude hulgas sai tuntuimaks "I Like Chopin". Viimast müüdi singlina üle 8 miljoni eksemplari ning lugu jõudis paljude maade muusikaedetabelites kõrgele kohale.[4] Laialdaselt on levinud valearvamus, et laulus olev klaverimotiiv on Chopini oma, kuid tegelikult on laulu autor Pierluigi Giombini ning Chopiniga pole selle muusikal pistmist.

DiskograafiaRedigeeri

AlbumidRedigeeri

  • 1983 – "Gazebo" (Baby Records) (albumi uusväljaanne kannab pealkirja "I Like Chopin")
  • 1984 – "Telephone Mama" (Baby Records)
  • 1985 – "I Like Chopin" (Baby Records)
  • 1985 – "Univision" (Carosello)
  • 1987 – "The Rainbow Tales" (Carosello)
  • 1989 – "Sweet Life" (Carosello)
  • 1991 – "Scenes From The News Broadcast" (Lunatic)
  • 1994 – "Portrait" (Giungla-BMG Italy)
  • 1997 – "Viewpoint" (Softworks)
  • 2000 – "Portrait & Viewpoint" (Softworks)
  • 2007 – "Ladies! The Art Of Remixage" (Softworks)
  • 2008 – "The Syndrone" (Softworks)
  • 2013 – "I Like ... Live!" (Softworks)
  • 2015 – "Reset" (Softworks)
  • 2016 – "Wet Wings" (Softworks)

SinglidRedigeeri

  • "Masterpiece" (1982)
  • "I Like Chopin" (1983)
  • "Lunatic" (1983)
  • "Gimmick!" (1983)
  • "Love In Your eyes" (1983)
  • "Telephone Mama" (1984; No. 10 Italy)
  • "First!" (1984)
  • "For Anita" (1985)
  • "Trotsky Burger" (1986)
  • "The Sun goes down on Milky Way" (1986)
  • "Give me one day ... / Diamonds are forever" (1987)
  • "Coincidence" (1988)
  • "Dolce Vita" (1989)
  • "Fire" (1991)
  • "The 14 July" (1991)
  • "I like Chopin 91" (remix) (1991)
  • "Masterpiece 2K" (remix) (2000)
  • "Tears For Galileo" (2006)
  • "Ladies!" (2007)
  • "Virtual Love" (2008)
  • "Queen of Burlesque" (2011)
  • "Blindness" (2015)
  • "Wet Wings" (2016)

ViitedRedigeeri

  1. Artist Biography by Yuri German www.allmusic.com
  2. Hit Parade Italia www.hitparadeitalia.it
  3. Gazebo – Master Piece www.swisscharts.com
  4. Gazebo → Biografia pt.jango.com