Ava peamenüü
Ansambel Zetod 2007. aastal

Zetod on viiest Setumaalt pärit[1] setu noormehest koosnev ansambel, muusikastiiliks on midagi folkroki ja pungi sarnast – "punkloor".

Bänd loodi 2003. aasta augustis Kristjan Priksi juhendamisel Värskas noortebändina projekti raames.

Ando Kiviberg on ansamblit kirjeldades öelnud, et "Zetod on noored nägusad poisid, kes mõjuvad "peavoolutajate" kõrval tänu eriomasele kultuuritaustale eksootilisena. Lisaks lavaline šarm, järjest paranev pillikäsitsemisoskus ning maitsekad, nutikad ja vägised rahvalaulude-pillilugude "traadised" seaded, mis tekitavad pärimusmuusikavõõramaski kuulajas põnevust ja ka äratundmist. Kindlasti on Zetod oma eeskujuga inspireerivad ning seega ülioluline pärimusmuusikale tähelepanu tõmbaja."[2]

DiskograafiaRedigeeri

Stuudioalbumid
  • "Lätsi vällä kaema" (2005)
  • "Lätsi tarrõ tagasi" (2008)
  • "Lätsi sanna" (2010)[3]
  • "Lätsi kõrtsu" (2013)
  • "Lätsi liina" (2018)
Singlid
  • "Merekosilased" (2009)[4]
  • "Kats sõsar kargasõ" (2009)
  • "Lätsi kõrtsu" (2012)
  • "Petseri palaminõ" (2015)
  • "Siro, siro, sitakõnõ" (2017)

KoosseisRedigeeri

ViitedRedigeeri

  1. Igor Taro. Rahvas valis Zetod parimaks etnobändiks. Postimees Online, 7. märts 2010
  2. Zetod Viljandi pärismusmuusika festival
  3. Maarja Pakats. Zetode uus plaat kutsub kuulajad sauna vihtlema. Lõunaleht, 17. juuni 2010
  4. Zetodel valmis uus singel "Merekosilased", Õhtuleht, 16. september 2009

VälislingidRedigeeri