Ava peamenüü

Jeruusalemma kuningate loend

Jeruusalemma kuningate loend esitab aastatel 11001291 Jeruusalemma kuningriiki valitsenud kuningate ja kuningannade nimestiku. Eraldi tabelis on esitatud valitsejate alaealisuse, halva tervise või eemaloleku tõttu tegelikku võimu teostanud regendid.

Loendis ei ole ära toodud isikuid, kes on pretendeerinud Jeruusalemma kuninga tiitlile või kasutanud seda oma täieliku tiitli osana pärast Jeruusalemma kuningriigi likvideerimist 1291. aastal. Loendist puudub ka Jeruusalemma kuningriigi esimene valitseja Godefroy de Bouillon (võimul 1099–1100), kes ei kasutanud kuninga tiitlit ja kelle täpne ametinimetus on tänaseni teadmata.

Jeruusalemma kuningadRedigeeri

Nimi Dünastia Eluaastad Valitsusaja algus Valitsusaja lõpp
Baudouin I Boulogne (u 10581118) 1100 1118
Baudouin II Bourcq (surnud 1131) 1118 1131
Mélisende Bourcq (11051161) 1131 1153
Foulques Anjou dünastia (u 10901143) 1131 1143
Baudouin III Anjou (11301162) 1143 1162
Amaury I Anjou (11361174) 1162 1174
Baudouin IV Anjou (11611185) 1174 1185
Baudouin V Anjou (11771186) 1185 1186
Sibylle Anjou (11571190) 1186 1190
Guy Lusignani dünastia (u 11501194) 1186 1192
Isabelle I Anjou (11721205) 1190 1205
Konrad I Aleramici (surnud 1192) 1190 1192
Henri I Champagne (11661197) 1192 1197
Amaury II Lusignan (11451205) 1198 1205
Maria Aleramici (11921212) 1205 1212
Jean I Brienne (u 11701237) 1210 1212
Isabelle II Brienne (12121228) 1212 1228
Friedrich Hohenstaufenid (11941250) 1225 1228
Konrad II Hohenstaufen (12281254) 1228 1254
Konrad III Hohenstaufen (12521268) 1254 1268
Hugues Poitiers-Lusignan (12351284) 1268 1284
Jean II Poitiers-Lusignan (12591285) 1284 1285
Henri II Poitiers-Lusignan (12701324) 1285 1291

Jeruusalemma kuningriigi regendidRedigeeri

Nimi Valitseja Eluaastad Valitsusaja algus Valitsusaja lõpp
Eustache de Grenier Baudouin II (surnud 1123) 1123 1123
Guillaume de Bures, Galilea vürst Baudouin II (surnud 1142) 1123 1124
Mélisende, Jeruusalemma kuninganna Baudouin III (11051161) 1154 1161
Raymond III, Tripoli krahv Baudouin IV (11401187) 1174 1176
Guy de Lusignan, Jaffa ja Askaloni krahv Baudouin IV (u 11501194) 1182 1184
Raymond III, Tripoli krahv Baudouin V (11401187) 1185 1186
Jean d'Ibelin, Beiruti isand Maria (u 11791236) 1205 1210
Jean de Brienne, Jeruusalemma kuningas Isabelle II (u 11701237) 1212 1225
Friedrich, Saksa-Rooma keiser Konrad II (11941250) 1228 1243
Alix de Champagne, Küprose kuninganna Konrad II (11951246) 1243 1246
Henri I, Küprose kuningas Konrad II (12171253) 1246 1253
Plaisance, Küprose kuninganna Konrad II
Konrad III
(12351261) 1253 1261
Isabelle, Antiookia vürstinna Konrad III (12161264) 1261 1264
Hugues, Küprose kuningas Konrad III (12351284) 1264 1268

Vaata kaRedigeeri