Islandil toimunud tagasiastumiste loend

Siin on loetletud Islandi poliitikas toimunud tagasiastumisi.

MinistridRedigeeri

Valitsusministrite tagasiastumised jõustuvad, kui riigi president nad ametist vabastab.

Nimi Amet Tagasiastumise aeg Ametist vabastamise aeg Põhjus Viited
Albert Guðmundsson (IP) Tööstusminister 24. märts 1987 Rahaskandaal. [1]
Björgvin G. Sigurðsson (SDL) Kaubandusminister 25. jaanuar 2009 1. veebruar 2009 2008.–2011. aasta Islandi majanduskriis. [2][3]
Guðmundur Árni Stefánsson (SDP) Sotsiaalminister 11. november 1994 Ametniku vallandamine. [4][5]
Hanna Birna Kristjánsdóttir (IP) Siseminister 21. november 2014 4. detsember 2014 Poliitskandaal. [6][7]
Magnús Guðmundsson (KP) Justiitsminister 11. november 1932 Poliitskandaal. [8]
Magnús Jónsson (IP) Rahandusminister 18. aprill 1923 Poliitilised erimeelsused. [9]
Sigmundur Davíð Gunnlaugsson (PP) Peaminister 5. aprill 2016 7. aprill 2016 Panama paberitest lahvatanud rahaskandaal. [10]
Sigríður Á. Andersen (IP) Justiitsminister 13. märts 2019 14. märts 2019 Poliitskandaal. [11][12][13][14][15]
Ögmundur Jónasson (VRL) Terviseminister 30. september 2009 1. oktoober 2009 Poliitilised erimeelsused. [16][17]

ParlamendiliikmedRedigeeri

Nimi Kuupäev Põhjus Viited
Árni Johnsen (IP) 19. juuli 2001 Islandi rahvusteatri komitee rahade omastamine. [18][19]
Bjarni Harðarson (PP) 11. november 2008 Poliitskandaal, mis tekkis, kui ta saatis kogemata partei kaasliikme kohta meediasse kriitikat. [20][21]
Guðni Ágústsson (PP) 17. november 2008 Erimeelsused parteipoliitika osas. [22][23]
Steinunn Valdís Óskarsdóttir (SDL) 27. mai 2010 Poliitskandaal, mis oli seotud tema valimiskampaania rahastamisega. [24][25]

ViitedRedigeeri

  1. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=15
  2. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=653
  3. http://mbl.is/frettir/innlent/2009/01/25/bjorgvin_segir_af_ser/
  4. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=7
  5. http://mbl.is/greinasafn/grein/163423/
  6. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=1163
  7. http://ruv.is/frett/hanna-birna-segir-af-ser-i-dag
  8. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=415
  9. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=738
  10. http://www.visir.is/sigmundur-david-haettur/article/2016160409294
  11. https://www.dv.is/frettir/2019/3/13/segir-sigridur-andersen-af-ser/
  12. https://kjarninn.is/frettir/2019-03-13-sigridur-stigur-til-hlidar-sem-domsmalaradherra/
  13. https://www.mbl.is/frettir/innlent/2019/03/13/sigridur_bodar_til_bladamannafundar/
  14. https://stundin.is/grein/8628/sigridur-andersen-stigur-til-hlidar/
  15. http://www.visir.is/g/2019190319525/sigridur-andersen-stigur-til-hlidar-
  16. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=630
  17. http://eyjan.pressan.is/frettir/2009/09/30/ogmundur-jonasson-segir-af-ser-embaetti-radherraembaetti/
  18. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=38
  19. http://mbl.is/greinasafn/grein/617190/
  20. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=680
  21. http://mbl.is/frettir/innlent/2008/11/11/bjarni_segir_af_ser/
  22. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=198
  23. http://mbl.is/frettir/innlent/2008/11/17/gudni_segir_af_ser_thingmennsku/
  24. http://althingi.is/altext/cv/is/?nfaerslunr=695
  25. http://mbl.is/frettir/innlent/2010/05/27/steinunn_segir_af_ser/