Carolina Eyck

Carolina Eyck (sorbi keeles Carolina Eyckec; sündinud 27. augustil 1987 Fredersdorf-Vogelsdorfis) on Saksa sorbi päritolu muusik ja helilooja, tereminimängija.

Carolina Eyck mängimas tereminil

EluluguRedigeeri

Carolina on sorbi muusiku Jan Bilki tütar. Ta alustas viieaastaselt klaveritundidega, aasta hiljem hakkas õppima viiulimängu. Seitsmendal eluaastal kohtas ta Lidija Kavinat, kes õpetas talle teremini mängimist. Aastal 2005 võitis ta saksa noorte heliloojate võistluse "Jugend komponiert" teosega "Physikalische Formeln".[1] Aasta hiljem andis ta välja tereminimängu õpetava teose "The Art of Playing the Theremin". Ka on ta võitnud Rundfunk Berlin-Brandenburgi heliloominguauhinna teosega "Sciciani – Am wendischen Burgwall" akordionile ja keelpilliorkestrile.[2]

Ta on solistina tereminil esinenud mitmel muusikafestivalil, sealhulgas Baselis, Davoses, Łódźis, Budapestis, Asheville'is ja San Franciscos. Ka on ta kontserte andnud paljudes riikides. Vioolamängijana on ta mitmete ansamblite ja Deutsche Streicherphilharmonie (Saksa keelpillifilharmoonia) liige.[3] Kontserttuuridel on ta koostööd teinud arvukate artistide ja orkestritega, nende seas on Heinz Holliger, Robert Kolinsky, Gerhard Oppitz, Andrei Boreiko, Michael Sanderling, Gürer Aykal, John Storgårds, Berliini Raadio Sümfooniaorkester, Berni Sümfooniaorkester, Esseni Filharmooniaorkester, Brandenburgi Riiklik Orkester, Stuttgardi Filharmooniaorkester,[4] Lapi Kammerorkester, Heidelbergi Sümfooniaorkester ja Salzburgi orkester Mozarteum. Ka on ta olnud külalisesineja mitmel Hamburgi Balletiteatri etendusel Väike merineitsi.[5]

2012. aastal esines Carolina kahe Fazil Say sümfoonia ("Mesopotamia" ja "Universe") esietendusel tereminisoologa.[6] Helilooja Kalevi Aho pühendas talle kontserdi "Theremin Concerto - Horn Concerto".[7] Ka prantsuse helilooja Regis Campo on talle kirjutanud tereminikontserdi "Dancefloor with pulsing".[8]

TeosedRedigeeri

RaamatudRedigeeri

  • Carolina Eyck: Die Kunst des Thereminspiels. SERVI Verlag, Berlin 2006, ISBN 3-933757-07-X
  • Carolina Eyck: The Art of Playing the Theremin. SERVI Verlag, Berlin 2006, ISBN 3-933-757-08-8

HeliteosedRedigeeri

  • "Sciciani - Am wendischen Burgwall" - pildikesi akordionile ja keelpillorkestrile, 2006
  • "Ciani - Am wendischen Burgwall" - pildikesi tereminile ja orkestrile, 2007
  • "Syllableaves" - kontsert tereminile ja orkestrile, 2010
  • "Sauselei" - duett vioolale ja vokaalile, 2010
  • "Fantasias" - teos tereminile ja keelpillikvartetile, 2015

DiskograafiaRedigeeri

  • 2008: CD: "Carolina Eyck spielt konzertante Werke für Theremin"
  • 2008: DVD: "Heinz Holliger OBOE FANTASY mit der FANTASIA von Bohuslav Martinů"
  • 2011: CD: "Kalevi Aho: Theremin Concerto - Horn Concerto"
  • 2013: CD: "Fazıl Say: Sinfonie 2, Op. 38 Mesopotamia & Sinfonie 3,Op. 43 Universe Fazıl Say"
  • 2014: CD/LP: "Improvisations for Theremin and Piano"
  • 2015: CD: "Christopher Tarnow: Theremin Sonatas"
  • 2015: CD/LP: "„Fantasias“ for Theremin and String Quarte"
  • 2019: LP: "Waves"
  • 2019: EP: "Elephant in Green"

ViitedRedigeeri

  1. Fredersdorferin mit dem absolutem Gehör
  2. RBB pressiarhiiv
  3. Konzert Lübben - Interview mit Michael Sanderling sowie Carolina Eyck, 15. 08 2008
  4. Stuttgarter Philharmoniker, Landeshauptstadt Stuttgart. "Die Große Reihe – Die Macht des Schicksals (2) - 09.11.2011 - Stuttgarter Philharmoniker". Stuttgart-philharmoniker.de.
  5. Earplay, Herbst Theatre, San Francisco. Financial Times. 13. november 2014
  6. The Premiere (and The Politics) of Fazil Say's New Symphony'. Seen and Heard International. 27. 06 2012
  7. Presto Classical
  8. Musica, A. R. S. "Brussels Philharmonic plays Zorn, Zappa, Campo & Constant (Openingsconcert) | ARS Musica".