Ava peamenüü

Slaavi vürstiriikide loend

(Ümber suunatud leheküljelt Vene vürstiriikide loend)

Pihkva vürstiriik (862–1612)Redigeeri

  Pikemalt artiklis Pihkva vürstiriik

Novgorodi vürstiriik ja vabariikRedigeeri

  Pikemalt artiklis Novgorodi vabariik (9. sajand–1478)

Kiievi suurvürstiriik (882–12. sajand)Redigeeri

Kiievi suurvürstiriigi koosseisu kuulusid maa-alad tänapäeva Ukrainas, Kiievi ümbruses ja Tšerkassõst loodes, Žõtomõrist lõunas. Pealinn Kiiev.

  Pikemalt artiklis Kiievi suurvürstiriik

Połacki vürstiriik (960–1307/1399)Redigeeri

Połacki vürstiriigi koosseisu kuulusid maa-alad tänapäeva Valgevenes, Viciebski, Minski ja Hrodna piirkonnad. Pealinn Połack.

  Pikemalt artiklis Połacki vürstiriik
  Pikemalt artiklis Koknese vürstiriik
  Pikemalt artiklis Jersika vürstiriik

Turaŭ-Pinski vürstiriik (ca 998–1168)Redigeeri

Turaŭ-Pinski vürstiriigi koosseisu kuulusid maa-alad tänapäeva Valgevenes, Gomelist lõunas ja Brestist ida pool; tänapäeva Ukraina Žõtomõrist ja Rivnest põhja pool. Pealinn Turaŭ.

  Pikemalt artiklis Turaŭ-Pinski vürstiriik

Smolenski vürstiriik (ca 990—1404)Redigeeri

  Pikemalt artiklis Smolenski vürstiriik
 
Idaslaavi vürstiriigid, aastatel 1015–1113

Tšernigovi vürstiriik (1024–1330)Redigeeri

  Pikemalt artiklis Tšernigovi vürstiriik

Perejaslavli vürstiriik (1054–1239)Redigeeri

Perejaslavli vürstiriigi koosseisu kuulusid maa-alad tänapäeva Ukrainas, Tšernigivist lõunas, Donetskist põhja pool, Kiievist ida pool, Tšerkassõst ida pool ja Dniprost, Poltavast ja Harkivist ida pool.

  Pikemalt artiklis Perejaslavli vürstiriik (1054–1239)

Novgorod-Severski vürstiriik (ca 1096–1494)Redigeeri

  Pikemalt artiklis Novgorod-Severski vürstiriik

Muromi-Rjazani vürstiriikRedigeeri

  Pikemalt artiklis Muromi-Rjazani vürstiriik, keskus Murom
  Pikemalt artiklis Rjazani vürstiriik, keskus Rjazan

Kiievi vürstiriik (1132–1471)Redigeeri

Kiievi vürstiriigi koosseisu kuulusid tänapäeva Ukrainas, Lääne-Kiievimaa, Loode-Tšerkassõ, Ida-Žitomiri maa-aladel, riigi pealinnaks oli Kiievi linn.

Vürstiriik oli iseseisev kuni 1362. aastani, mil liitus Leedu, Vene ja Žemaitija suurvürstiriigiga ning moodustas 2/3 Leedu suurvürstiriigi territooriumist oma lääneslaavi päritolu elanikkonnaga; aastatel 14711654, kuulus ta Leedu, Vene ja Žemaitija Suurvürstiriigi koosseisu ning suurvürstiriigi liitumisel personaaluniooniga Rzeczpospolitaga oli Rzeczpospolita koosseisus; 1654. aastal pärast Moskva tsaaririigi ja Rzeczpospolita sõda liideti tänapäeva Ukraina territoorium lõplikult Moskva tsaaririigiga.

  Pikemalt artiklis Kiievi vürstiriik

Vladimir-Suzdali vürstiriik (1168–1389)Redigeeri

 
Põhja-Venemaa ja endise Kiievi-Vene alad, 13. sajandi keskel
  Pikemalt artiklis Vladimiri-Suzdali vürstiriik, keskus Tver
  Pikemalt artiklis Nižni-Novgorodi ja Suzdali vürstiriik (ru) (1341–1392, 1395 ja 1411–1414, 1425)
  Pikemalt artiklis Pereslavl-Zalesski vürstiriik (1175–1302), keskus Pereslavl-Zalesski
  Pikemalt artiklis Rostovi vürstiriik (ca 989 – 1474), keskus Rostov
  Pikemalt artiklis Jaroslavli vürstiriik (1218–1463), keskus Jaroslavl
  Pikemalt artiklis Uglitš vürstiriik (1216–1591), keskus Uglitš
  Pikemalt artiklis Belozerski vürstiriik (1238–1486), keskus Belozersk
  Pikemalt artiklis Starodubski vürstiriik (1238–1460), keskus Starodub
  Pikemalt artiklis Galitši vürstiriik (1246–1453), keskus Galitš
  Pikemalt artiklis Jurjevi vürstiriik (ca 1212–1345), keskus Jurjev-Polski, 1344. aastal liideti Moskva vürstiriigiga
  Pikemalt artiklis Kostroma vürstiriik (1246–1303), keskus Kostroma
  Pikemalt artiklis Dmitrovi vürstiriik (1238–1569), keskus Dmitrov
  Pikemalt artiklis Tveri vürstiriik (1247–1490), keskus Tver
  Pikemalt artiklis Moskva vürstiriik (1276–1340), keskus Moskva

Vjatkamaa (1181–1489)Redigeeri

  Pikemalt artiklis Vjatka veetševabariik, keskus Vjatka
 
Galiitsia-Volõõnia vürstiriik 13.–14. sajandil

Galiitsia-Volõõnia vürstiriik (1199–1349)Redigeeri

  Pikemalt artiklis Galiitsia-Volõõnia vürstiriik

Suurpermi vürstiriik (1323–1505)Redigeeri

  Pikemalt artiklis Suurpermi vürstiriik


Leedu, Vene ja Žemaitija Suurvürstiriik (1236–1795)Redigeeri

Moskva suurvürstiriikRedigeeri

  Pikemalt artiklis Moskva suurvürstiriik

Vaata kaRedigeeri