Ava peamenüü
Taylor Lautner at the 2009 San Diego Comic Con.jpg

Taylor Daniel Lautner (sündinud 11. veebruaril 1992) on USA näitleja, modell ja võitluskunstide harrastaja.

Võitis esikoha Ameerika sportliku karate liidu (American Sports Karate Association) võistlustel. Lautner hakkas näitlemisega tegelema 2003. aastal. Ta astus üles väikestes kõrvalosades, näiteks lavastustes "The Bernie Mac Show" (2003), "My Wife and Kids" (2004). Luges filmides "What's New, Scooby-Doo?" (2005), "Danny Phantom" (2005) tegelaskujude teksti. 2005. aastal mängis filmides "Cheaper by the Dozen 2" ja "The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D". Lautner sai kuulsaks Jacob Blacki rolliga "Videviku" saagas.


FilmograafiaRedigeeri

Aasta Pealkiri Eestikeelne pealkiri
2001 "Shadow Fury"
2005 "The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D" "Haipoisi ja Laavatüdruku seiklused"
2005 "Cheaper by the Dozen 2" "Seltsis segasem 2"
2008 "Twilight" "Videvik"
2009 "The Twilight Saga: New Moon" "Videviku saaga: Noorkuu"
2010 "Valentine's Day" "Valentinipäev"
2010 "The Twilight Saga: Eclipse" "Videviku saaga: Päikesevarjutus"
2011 "Field of Dreams 2: Lockout"
2011 "Abduction" "Röövitu"
2011 "The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1" "Videviku saaga: Koidukuma - Osa 1"
2012 "The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2" "Videviku saaga: Koidukuma - Osa 2"
2013 "Grown Ups 2" "Suured 2"
2014 "Tracers"
2015 "Run the Tide"

TelevisioonRedigeeri

Aasta Pealkiri
2003, 2004 "The Bernie Mac Show"
2004 "The Nick & Jessica Variety Hour"
2004 "My Wife and Kids"
2004 "Summerland"
2005 "What's New, Scooby-Doo?"
2005 "Duck Dodgers"
2005 "Danny Phantom"
2006 "Love, Inc."
2008 "My Own Worst Enemy"
2014 "Cuckoo"