Slide-Fifty

Slide-Fifty oli Eesti ansambel, mis tegutses aastatel 2000–2008. Ansambel viljeles punkrokki.

AjaluguRedigeeri

Slide-Fifty moodustati 2000. aasta sügisel, mil kolm sõpra, Sander Loite, Kallervo Karu ja Ramon Reimets, otsustasid hakata bändi tegema. Kallervo võttis koha sisse trummide taga, Sander haaras kätte soolokitarri ja Ramon basskitarri.

Bändinimeks sai "Slide 50", mis oli mõjutatud poiste huvist rula ja lumelauaga sõitmise vastu ning ühest lihtsast trikist nimega "50-50 slide". Ka oma muusika suunati siis peamiselt skatepunk'i skeene poole. Kuna bändinime "Slide-50" lugesid paljud kui "Slaid Viiskümmend", siis otsustati hiljem nime muuta ja uueks kirjapildiks sai "Slide-Fifty".

2003. aastal leidis bändis aset koosseisuvahetus. Bändist lahkus Ramon Reimets ning tema asemele tuli Martin Kuut. Kuna Martin oskas kitarri mängida paremini kui Sander, siis mängis edaspidi Martin soolokitarri ja Sander basskitarri.

Edukalt osaleti festivalil Noortebänd, kus saavutati häid tulemusi ja ka publiku poolehoid. Silma jäädi Paavo Pauklinile ja Henri Laasnerile, kes võtsid poisid oma hoole alla. Sellele järgnes turnee tolle aja megabändi Recycle Biniga, mille jooksul tekkisid ka soojemad suhted Henriga.

2003. aasta sügisel kirjutati alla leping Wave Recordsiga ja 8. aprillil 2004 ilmus nende esimene singel "Dad's Nads", mis sisaldas ka selle loo eestikeelset varianti "Loobuda kõigest". Sealt edasi hakati tegelema oma debüütalbumiga.

2005. aasta jaanuari lõpus ilmus bändi esimene album "The Way Ahead", mis meediaväljaannete arvustustes suuresti kiidusõnu sai ning mida paljud teadjamad on lausa täiuslikuks nimetanud.

Bändi koosseis täienes ning kevadel 2005 liitus bändiga Arno Tamm, kes hakkas mängima klahvpille. Sügisel aga läks Arno sõjaväkke ja tema asemel võttis koha klahvide taga sisse Toomas Kolk, kes mängis lisaks veel bändis Fluidum. Talvel hakkas teist kitarri mängima Robert Vaigla, kes enne oli bändi helitehniline jõud ja mängis ansamblis Recycle Bin.

Slide-Fifty osales edukalt Balti Uue Muusika Edetabelis, olles ainuke bänd, kes pidas tabelis vastu esimesest nädalast peale.

Koostöös Andy Matšukevitsiga valmis video loole "Let's Take A Walk", mis sai endale hellitavalt Viplala video nime.

Aprilli lõpus 2006. aastal andis bänd välja oma teise albumi "Reach Out". Novembris valmis bändi teine video loole "Believe Me When I Wish Good Luck", millega sooviti saavutada edu ka Eestist väljaspool.

2008. aasta mais, pärast väikest muusikalist pausi avaldas bänd kaks uut singlit, eestikeelse raadiosingli "Vara" ning rokkloo "Astray".[1] Kuid juba sama aasta augustikuus teatas bänd laialiminekust.[2]

LiikmedRedigeeri

KoosseisRedigeeri

Endised liikmedRedigeeri

  • Ramon Reimets – asutajaliige, basskitarr (2000–2003)
  • Arno Tamm – klahvpillid (kevad 2005 – sügis 2005)

DiskograafiaRedigeeri

  • "Dad's Nads" EP (2004)
  • "The Way Ahead" LP (2005)
  • "Let's Take A Walk" EP (2006)
  • "Reach Out" LP (2006)
  • "Vara" EP (2008)

LingidRedigeeri


ViitedRedigeeri

  1. Õhtuleht 17.05.2008. Slide-Fifty räägib tunnetest puhtas eesti keeles Vaadatud 17. detsembril 2019
  2. Õhtuleht 01.08.2008. Slide-Fifty läks laiali Vaadatud 17. detsembril 2019