Ava peamenüü

Selles nimekirjas on loetletud ristluslaevu. Teiste reisilaevade kohta, mis veavad ka kaupu, vaata artikleid "Parvlaev" ja "Reisi-kaubalaev".

Nimekiri pole täielik.

RistluslaevadRedigeeri

Nimi Pilt Ehitusaasta Kogumahutavus Pikkus (m) Reisijate arv Laevapere Laevakompanii Klass Lipp IMO-nr. Märkused
Achille Lauro   1947 23 112 192,00 900 400 StarLauro Cruises    5390008 → end. Willem Ruys, ‘‘†’’ uppus 1994 India ookeanis Somaalia kalda ääres
Adonia   2001 30 277 181,00 702 373 P&O Cruises R     9210220 → end. R Eight, Minerva II, Royal Princess
Adriana   1972 4490 103,71 312 B&BS        7118404 → end. Aquarius, Adriana, Adriana III
Adventure of the Seas   2001 137 276 311,10 3114 1180 Royal Caribbean International Voyager    9167227
Aegean Odyssey   1973 11 906[1] 140,50 720 Voyages to Antiquity      7225910 → end. Narcis, Alkyon, Aegean Dolphin, Dolphin, Aegean Dolphin, Aegean I
Aegean Paradise   1990 23 287[2] 174,00 606 250 Etstur    8902333 → end. Orient Venus, Cruise One, Delphin Voyager, Hainan Empress, Happy Dolphin
AIDAaura   2003 42 289 202,85 1582 389 AIDA Cruises   9221566
AIDAbella   2008 69 203 252,00 2030 607 AIDA Cruises Sphinx   9362542
AIDAblu   2010 71 304 253,33 2050 607 AIDA Cruises Sphinx   9398888
AIDAcara   1996 38 531 193,34 1230 369 AIDA Cruises      9112789 → end. AIDA, moderniseeriti 2005. aastal
AIDAdiva   2007 69 203 251,89 2030 607 AIDA Cruises Sphinx   9334856
AIDAluna   2009 69 203 252,00 2050 607 AIDA Cruises Sphinx   9334868
AIDAmar   2012 71 304 253,22 2500 620 AIDA Cruises Sphinx   9490052
AIDAperla   2017 125 572 299,95 3250 AIDA Cruises Hyperion   9636967
AIDAprima   2016 125 572 299,95 3250 AIDA Cruises Hyperion   9636955
AIDAsol   2011 71 304 253,33 2174 AIDA Cruises Sphinx   9490040
AIDAstella   2013 71 304 253,33 2500 AIDA Cruises Sphinx
modifitseeritud
  9601132
AIDAvita   2002 42 289 202,85 1266 389 AIDA Cruises    9221554
Albatros   1973 28 518 205,46 812 340 V. Ships ("Phoenix Reisen")    7304314 ehitatud 1973 kui Royal Viking Sea, end.: 1991–1997 Royal Odyssey, 1997–2001 Norwegian Star, 2001–2002 Norwegian Star 1, 2002–2004 Crown
Allure of the Seas   2010 225 282 361,00 6300 2165 Royal Caribbean International Oasis   9383948 2010. aastal suurim ristluslaev
Amadea   1991 28 717 192,82 584 280 V. Ships    8913162 end. Asuka
Amen   1971 20 216 168,74 350 Cruise & Maritime Voyages       7108514 end. Island Venture, Island Princess, Hyundai Pungak, Platinum, Discovery
Amsterdam   2000 60 874 237,86 1380 647 Holland America Line Rotterdam   9188037
Anthem of the Seas   2015 168 666 347,06 4905 1550 Royal Caribbean International Quantum   9656101
Arcadia   2005 86 799 289,90 1968 880 P&O Cruises   9226906
Artania   1984 44 350 230,61 1260 537 P&O Cruises    8201480 → end. Royal Princess, Artemis
Aspire   1967 12 263 250 Louis Cruises      ? →      6513994 → end. Italia, Ocean Princess, Sea Prince, Sea Prince V, Sea Prince, Princesa Oceanica, Sapphire, 2012 müüdi vanarauaks
Assedo   1968 21 275 175,77 650 Kaalbye Shipping International Ivan Franko        6707753 → end. Shota Rustaveli
Astor   1987 20 606 176,26 650 275 Transocean Tours     8506373 → end. Astor, Fjodor Dostojevski, Fedor Dostoevskiy
Asuka II   1990 49 400 241,00 545 NYK Cruises Jaapan    8806204 → end. Crystal Harmony
Azamara Journey   2000 30 277 181,00 702 408 Azamara Club Cruises R      9200940 → end. R Six, Blue Dream
Azamara Quest   2000 30 277 181,00 702 408 Azamara Club Cruises R     9210218 → end. R Seven, Delphin Renaissance, Blue Moon; 30. märtsil 2012 laeval süttis tulekahju, mille tõttu laev elektrita jäi
Azura   2010 115 055 289,60 3597 P&O Cruises    9424883
Athena   1948 16 144[3] 160,08 556 200 CIC Kreeka       5383304 → end. Stockholm, Völkerfreundschaft, Volker, Fridtjof Nansen, Italia I, Italia Prima, Valtur Prima and Caribe
Aurora   2000 76 152 270,00 1878 850 P&O Cruises    9169524
Balmoral   1988 43 537 218,20 1778 510 Fred. Olsen Cruise Lines    8506294 end. Norwegian Crown
Baltika   1940 7500 135,70 437 Jossif Stalin     5035294 end. Vjatšeslav Molotov (1945–1957), VT-509 (1941–1945), Vjatšeslav Molotov (1940–1941); 1987 vanarauaks Pakistanis
Berlin   1980 9570 139,30 170 FTI Cruises     7904889 → end. Berlin, Princess Mashuri, Berlin, Orange Melody, Spirit of Adventure, FTI Berlin
Birka Stockholm   2004 34 924 177,00 1800 170 Birka Cruises    9273727 end. Birka Paradise (kruiisilaev)[1]
Black Watch   1972 28 613 205,47 330 Fred. Olsen Cruise Lines      7108930 end. Royal Viking Sky
Boudicca   1973 28 388 205,47 325 Fred. Olsen Cruise Lines         7218395 → end. Royal Viking Sky, Sunward, Birka Queen,Sunward, Golden Princess, Superstar Capricorn, Hyundai Keumgang, Superstar Capricorn, Grand Latino
Braemar   1993 24 344 195,90 977 371 Fred. Olsen Cruise Lines    9000699 → end. Crown Dynasty, Crown Majsty, Norwegian Dynasty, Crown Majsty
Brahe   1943 1105 55,02 90 18       5345065 → end. PCE-830, Kilchrenan, Sunnhordland, Kristina Brahe
Bremen   1990 6752 111,00 100 Hapag-Lloyd Kreuzfahrten GmbH   8907424 end. Frontier Spirit
Brilliance of the Seas   2002 90 090 293,20 859 Royal Caribbean International Radiance   9195200
Britannia   2015 143 730 330,00 3647 1350 P&O Cruises Royal   9614036
Caly   1967 11 162 137,50 388 Louis Cruises          6715372 → end. Canguro Verde, Durr, Ionian Harmony, Sun Fiesta, Regent Jewel, Calypso, The Calypso; vanarauaks Alangis 2013[4]
Caribbean Princess   2004 112 900 289,00 1200 Princess Cruises Caribbean   9215490
Carnival Conquest   2002 110 000 290,00 1150 Carnival Cruise Lines Conquest   9198355
Carnival Dream   2009 128 251 306,00 1367 Carnival Cruise Lines Dream   9378474 suurim CCLi ristluslaev
Carnival Ecstasy   1991 70 367 260,60 926 Carnival Cruise Lines Fantasy   8711344 ehitatud kui Ecstasy
Carnival Elation   1998 70 390 260,60 926 Carnival Cruise Lines Fantasy   9118721 ehitatud kui Elation; esimene kruiisilaev pöördkäituriga
Carnival Fantasy   1990 70 367 260,60 926 Carnival Cruise Lines Fantasy   8700773 ehitatud kui Fantasy
Carnival Fascination   1994 70 367 260,60 920 Carnival Cruise Lines Fantasy    9041253 ehitatud kui Fascination
Carnival Freedom   2007 110 000 290,00 1150 Carnival Cruise Lines Conquest   9333149
Carnival Glory   2003 110 000 290,00 1150 Carnival Cruise Lines Conquest   9198367
Carnival Imagination   1995 70 367 260,60 920 Carnival Cruise Lines Fantasy   9053878 ehitatud kui Imagination
Carnival Inspiration   1996 70 367 260,60 920 Carnival Cruise Lines Fantasy   9047489 ehitatud kui Inspiration
Carnival Legend   2002 85 920 292,50 930 Carnival Cruise Lines Spirit   9224726
Carnival Liberty   2005 110 000 290,00 1150 Carnival Cruise Lines Conquest   9278181
Carnival Magic   2011 128 048 306,00 1367 Carnival Cruise Lines Dream   9378486
Carnival Miracle   2004 88 500 292,50 2680 930 Carnival Cruise Lines Spirit   9237357
Carnival Paradise   1998 70 390 260,60 920 Carnival Cruise Lines Fantasy   9120877 ehitatud kui Paradise
Carnival Pride   2002 85 920 292,50 934 Carnival Cruise Lines Spirit   9223954
Carnival Sensation   1993 70 367 261,00 920 Carnival Cruise Lines Fantasy   8711356 ehitatud kui Sensation
Carnival Spirit   2001 85 920 292,50 930 Carnival Cruise Lines Spirit    9188647
Carnival Splendor   2008 113 323 290,00 1160 Carnival Cruise Lines Concordia   9333163 modifitseeritud
Carnival Sunshine   1996 82 897 272,20 1050 Carnival Cruise Lines Destiny    9070058 end. Carnival Destiny; esimene reisilaev kogumahutavesega üle 100 000 brt (101 353 brt kuni 2013)
Carnival Triumph   1999 101 509 272,20 3143 1100 Carnival Cruise Lines Destiny/Triumph   9138850 tulekahju 10. veebruaril 2013
Carnival Valor   2004 110 000 290,00 1180 Carnival Cruise Lines Conquest   9236389
Carnival Victory   2000 101 509 272,20 1100 Carnival Cruise Lines Triumph   9172648
Celebrity Constellation   2002 90 280 294,00 999 Celebrity Cruises Millennium     9192399 end. Constellation
Celebrity Eclipse   2010 121 878 317,20 1250 Celebrity Cruises Solstice   9404314
Celebrity Equinox   2009 121 878 317,20 1250 Celebrity Cruises Solstice   9372456
Celebrity Infinity   2001 90 280 294,00 Celebrity Cruises Millennium     9189421 end. Infinity
Celebrity Millennium   2000 90 228 294,00 999 Celebrity Cruises Millennium     9189419 end. Millennium
Celebrity Silhouette   2011 122 000 317,20 Celebrity Cruises Solstice   9451904
Celebrity Solstice   2008 121 878 317,20 1250 Celebrity Cruises Solstice   9362530
Celebrity Summit   2001 90 280 294,00 999 Celebrity Cruises Millennium     9192387 end. Summit
Celestyal Cristal   1980 25 611 158,88 1452 Celestyal Cruises        7827213 → end. Viking Saga, Sally Albatross, Leeward, SuperStar Taurus, Silja Opera, Opera, Cristal, Louis Cristal
China Star 1992 20 295 128,00 206 China Cruises    9008407 → end. Radisson Diamond, Omar Star, China Star
Clio   1998 3504 100,26 90 60 Grand Circle Cruises     9159830 → end. Le Levant, Tere Moana
Clipper Odyssey   1989 5218 102,97 128 Zegrahm Expeditions   8800195 → end. Oceanic Grace, Oceanic Odyssey
Club Harmony   1969 25 558 176,20 1025 393 Polaris Shipping Co Ltd Axel Johnson        6910544 end. Harmony Princess, Costa Marina, Italia, Regent Sun, ehitatud kui konteinerlaev Axel Johnson
Columbus   1989 63 786 245,60 1856 514 Cruise & Maritime Voyages     8611398 → end.FairMajesty, Star Princess, Arcadia, Ocean Village, Pacific Pearl
Coral Princess   2003 91 627 293,80 987 Princess Cruises Coral   9229659
Corinthian   1990 4077 88,3 111 70 Grand Circle Cruise Line   → Bahamas   → Malta   8708672
Corinthian II   1991 4200 90,5 114 70 Travel Dynamics International   8802882 → ekspeditsiooni- kruiisilaev (Passenger (Cruise) Ship)[1]
Costa Allegra   1969 28 430 187,69 1066 466 Costa Crociere Coral         6916885 end. Alexandra, Regent Moon, ehitatud kui konteinerlaev Annie Johnson; 27. veebruaril 2012 laeval süttis tulekahju, mille tõttu laev elektrita jäi; lammutatud, transiidi nimi on Santa Cruise
Costa Atlantica   2000 85 700 292,50 897 Costa Crociere Spirit   9187796 → modifitseeritud
Costa Classica   1991 52 926 220,26 590 Costa Crociere Classica     8716502 6. juunil 2008 põrkas kokku ristluslaevaga MSC Poesia Dubrovnikis
Costa Concordia   2006 112 000 290,00 1100 Costa Crociere Concordia   9320544 → 13. jaanuaril 2012 sõitis madalikule Vahemerel Giglio saare ääres, ‘‘†’’ uppus 14. jaanuaril 2012
Costa Deliziosa   2010 92 600 294,00 1000 Costa Crociere Spirit/Vista   9398917
Costa Fortuna   2003 102 587 272,00 1027 Costa Crociere Fortuna   9239783 → modifitseeritud
Costa Luminosa   2009 92 700 294,00 921 Costa Crociere Spirit/Vista   9398905
Costa Magica   2004 102 587 272,00 1027 Costa Crociere Fortuna     9239795 → modifitseeritud
Costa Mediterranea   2003 85 700 292,50 897 Costa Crociere Spirit   9237345 → modifitseeritud
Costa Pacifica   2009 114 147 290,00 1110 Costa Crociere Concordia   9378498
Costa neoRiviera   1999 48 200 216,00 1670 Costa Crociere Mistral       9172777 end. Mistral, Grand Mistral
Costa neoRomantica   1993 52 926 220,26 596 Costa Crociere Classica   [5]  8821046 25. veebruaril 2009 põleng masinaruumis; end. Costa Romantica
Costa Serena   2007 114 147 290,00 1100 Costa Crociere Concordia   9343132
Costa Victoria   1996 75 200 252,60 790 Costa Crociere Sky     9109031
Costa Voyager   2000 24 391 180,40 800 353 Costa Crociere Voyager       9183506 → end. Olympic Voyager, Olympia Voyager, Grand Voyager, Voyager, Grand Voyager
Crown Princess   2006 113 000 289,00 1200 Princess Cruises Crown   9293399
Cruise One   1999 83 308 294,00 945 easyCruise   8708658 → end. Renaissance II, Neptune II, EasyCruiseOne
Crystal Serenity   2003 68 000 250,00 655 Crystal Cruises   9243667
Crystal Symphony   1995 51 044 238,00 545 Crystal Cruises   9066667
Dawn Princess   1997 77 441 266,00 900 Princess Cruises Sun    9103996
Delphin   1975 16 214 156,27 470 230 Passat Kreuzfahrten Belorussija    7347536 end. Kazahstan II, Belorussija, ← ümberehitatud kruiisilaevaks 1986
Diamond Princess   2004 115 875 288,00 1100 Princess Cruises Gem   9228198
Disney Dream 2010 129 690 339,50 1453 Disney Cruise Line   9434254
Disney Fantasy   2012 129 750 339,80 2500 1480 Disney Cruise Line   9445590
Disney Magic   1998 83 338 294,00 945 Disney Cruise Line   9126807
Disney Wonder   1999 83 308 294,00 2700 950 Disney Cruise Line   9126819
Emerald Princess   2007 113 561 290,00 1200 Princess Cruises Crown   9333151
Empress   1990 48 563 210,00 671 Pullmantur Cruises     8716899 → end. Empress of the Seas, Nordic Empress
Enchanted Capri Pilt 1975 15 402 156,27 240 Demar Instaladora y Constructora, S.A. de C.V. Belorussija      7359474 → end. Azerbaihzan 1996–1997: Arkadia, 1997–1998: Island Holiday
Enchantment of the Seas   1997 82 910 301,36 840 Royal Caribbean International Vision    9111802
Eurodam   2008 86 273 285,30 929 Holland America Line Signature   9378448
Europa   1999 28 890 198,52 408 275 Hapag-Lloyd Kreuzfahrten GmbH   9183855 end. ainus 5-*****+ kategooria kruiisilaev
Europa 2   2013 42 830 225,62 516 370 Hapag-Lloyd Kreuzfahrten GmbH   9616230
Explorer   1969 2346 72,86 54 G.A.P. Adventures   6924959 ‘‘†’’ uppus Antarktikas novembril 2007. aastal
Explorer of the Seas   2000 137 276 311,10 1180 Royal Caribbean International Voyager    9161728
Formosa Queen   1970 22 945 194,32 1196 423 Song of Norway    
   
7005190 → end. Song of Norway, Sundream, Dream Princess, Dream, Clipper Pearl, Clipper Pacific, Festival, Ocean Pearl
Freedom of the Seas   2006 154 407 338,75 1400 Royal Caribbean International Freedom   9304033
Freewinds   1968 9780 134,32 International Shipping-Miami Finnhansa    6810811 end. Bohème
Genting Dream   2016 150 695 335,33 3360 1999 Dream Cruises   9733117
Golden Iris   1977 16 852 164,90 959 350 Mano Maritime Cunard Countess       7358573 → end. Cunard Conquest, Cunard Princess, Rhapsody
Golden Princess   2001 108 865 290,00 1100 Princess Cruises Grand      9192351
Grand Celebration   1987 47 926 224,00 620 Ibero Cruceros Holiday     8314134 end. Celebration
Grand Princess   1998 108 806 290,00 1100 Princess Cruises Grand    9104005
Grandeur of the Seas   1996 73 817 279,00 760 Royal Caribbean International Vision    9102978
Habarovsk   1962 5035 122,15 350 134 Mihhail Kalinin /
Seefa 340
  5186196  ? 1990 nimetati ümber Sounds of Orients -ks ja anti üle FESCO tütarfirmale Pacific Cruise Company, asub Vladivostoki slipis[6], Habarovsk pildil
Hamburg   1997 15 067 145,00 420 170 Plantours & Partner   9138329 end. C. Columbus
Hanseatic   1993 8378 122,83 125 Hapag-Lloyd Kreuzfahrten GmbH   9000168 → ehitatud kui Society Adventurer, selle nimi all pole kasutatud, *****laev
Harmony of the Seas   2016 226 963 362,12 6410 2100 Royal Caribbean International Oasis   9682875 2016. aastal suurim ristluslaev
Henna   1986 47 678 224,82 1800 670 HNA Tourism Holiday       8314122 → end. Jubilee, Pacific Sun
Horizon   1990 47 427 208,00 1752 573 Croisieres De France       8807088 → end. Horizon, Island Star, Pacific Dream
Independence of the Seas   2008 154 407 338,75 1360 Royal Caribbean International Freedom   9349681
Insignia   1998 30 277 180,45 1025 386 Oceania Cruises R    9156462 end. Insignia (2003), Columbus 2, ehitatud kui R One
Island Adventure   1976 15 409 156,27 650 SeaEscape Belorussija     7359486 → end. Kasahstan, Ukraina, Royal Seas, Ukraine, Island Adventure, Adventure
Island Escape 1982 40 132 185,00 540 Thomson Cruises     8002597 →end. Viking Serenade, Stardancer, Scandinavia
Island Princess   2003 91 627 293,80 900 Princess Cruises Coral   9230402
Island Sky   1992 4280 90,60 114 Noble Caledonia   8802894 end. Renaissance Eight, Renai II, Sky
Jamal   1992 23 445 150,00 150 Poseidon Arctic Voyages Arktika   9077549 aatomijäämurdja; Passenger (Cruise) Ship (since 01-07-2007)[1]
Jekaterina II Pilt 1960 5035 122,15 350 134 GALS-T Mihhail Kalinin /
Seefa 340
   5109019 end. Estonija (1960), lammutatud Türgis 1997[7]
Jewel of the Seas   2004 90 090 293,20 2110 859 Royal Caribbean International Radiance   9228356
Jossif Stalin   1940 7500 135,70 512 108 Balti Merelaevandus Jossif Stalin    puudub ’‘†’’ hukkus 5. detsembril 1941 Läänemerel Lohusalu ääres
Kapitan Dranitsõn   1980 12 288 132,00 90 Murmanski laevandus    7824405 → jäämurdja; Passenger (Cruise) Ship (since 01-12-1999)[1]
Klavdija Jelanskaja   1977 4329 100,02 224 50 Marija Jermolova    7422922 Passenger (Cruise) Ship (kruiisilaev)
Knjaz Vladimir   1971 9159 142,13 850 274     7032997 (kruiisilaev alates 1987); end. Eagle, Azur, The Azur, Eloise, Royal Iris, Roy Star
Koningsdam   2016 99 836 296,30 2660 Holland America Line Pinnacle   9692557
La Belle de l'Adriatique   2007 2995 110,65 200 CroisiEurope   9432799
Lauren L   2002 2842 88,50 96 Xpedition   9246827 → end. Sun Bay II, Corinthian, Constellation
L'Austral   2011 10 944 142,10 268 140 Compagnie Des Iles Du Ponant   9502518
Le Boreal   2010 10 944 142,10 268 140 Compagnie Des Iles Du Ponant   9502518
Le Diamant   1974 8282 124,19 265 120 Compagnie des Iles du Ponant    7325629 → end. Begonia (1973), Explorer Starship, Song of Flower
Le Soleal   2013 10 992 142,10 264 139 Compagnie Des Iles Du Ponant   9641675
Liberty of the Seas   2007 154 407 338,75 1360 Royal Caribbean International Freedom   9330032
Lord of the Glens   1985 729 45,70 20 Magnacarta   8966470
Louis Olympia   1982 37 773 214,50 540        7927984 → end. Song of America, Sunbird, Thomson Destiny
Lyubov Orlova   1976 4251 90,00 110 70     7391434 end. Ljubov Orlova, müüdud vanarauaks 2012. a. veebruaris; 2013 triivib Iirimaa suunas
Maasdam   1993 55 575 219,30 557 Holland America Line   8919257
Macau Success   1974 9848 130,10 215 Capture Success   7346934 → end. Golden Odyssey, Astra II, Omar II
Magellan   1985 46 052 222,00 680 Cruise & Maritime Voyages Holiday     8217881 end. Holiday, Grand Holiday
Majesty of the Seas   1992 74 077 268,30 827 Royal Caribbean International Sovereign    8819512
Maksim Gorki   1968 24 220 194,72 340     6810627 → end. Hamburg, Hanseatic, Maksim Gorki, veebruaris 2009 müüdi vanarauaks (Alangis)
Marco Polo   1965 22 080 176,28 850 347 Cruise & Maritime Voyages Ivan Franko    6417097 → end. Aleksandr Puškin
Marella Discovery   1996 69 130 264,20 720 Marella Cruises Vision     9070632 → end. Splendour of the Seas, TUI Discovery
Marella Discovery 2   1995 69 130 264,20 720 Marella Cruises Vision    9070620 → end. Legend of the Seas, TUI Discovery 2
Marella Spirit   1983 33 930 214,60 520 Marella Cruises        8024014 → end. Thomson Spirit, Spirit, Nieuw Amsterdam, Patriot, Nieu Amsterdam
Marina   2011 66 084 239,30 1258 800 Oceania Cruises Oceania   9438066
Mariner of the Seas   2003 137 276 311,10 1185 Royal Caribbean International Voyager   9227510
Mein Schiff 1   1996 77 713 262,50 780 TUI Cruises Century modifitseeritud     9106297 → end. kuni 2009 Celebrity Galaxy, Mein Schiff
Mein Schiff 2   1997 76 522 259,70 1896 909 TUI Cruises Century     9106302 → end. Mercury, Celebrity Mercury
Mein Schiff 3   2014 99 526 293,20 2506 1000 TUI Cruises   9641730
Mein Schiff 4   2015 99 526 293,20 2506 1000 TUI Cruises   9678408
Mein Schiff 5   2016 98 785 295,26 2534 1000 TUI Cruises   9753193
Mein Schiff 6   2017 98 811 295,26 2790 1030 TUI Cruises   9753208
Mihhail Kalinin   1958 5243 122,15 333 134 BML Mihhail Kalinin /
Seefa 340
   5234917 lammutatud 1994
Mihhail Lermontov   1972 19 872 175,77 700 347 Ivan Franko   7042318 → ‘‘†’’ uppus 16. veebruaril 1986 Gannet Pointi lähistel, Uus-Meremaa
Minerva   1996 12 331 133,00 170 V. Ships   9144196 → end. Minerva, Saga Pearl, üheaegselt Alexander von Humboldt (suvel) Explorer II (talvel), alates 2008. aastast jälle Minerva
Mona Lisa   1966 28 891 201,33 840 333      6512354 → end. Kungsholm, Sea Princess,Victoria, Mona Lisa, Oceanic II; floating hotel Veronica
Monarch   1991 73 937 268,32 858 Pullmantur Cruises     8819500 → end. Monarch of the Seas
MSC Armonia   2001 58 625 251,00 700 MSC Crociere    9210141 → end. European Vision
MSC Divina   2012 137 936 333,30 3959 1370 MSC Crociere Fantasia   9585285
MSC Fantasia   2008 133 500 333,30 1325 MSC Crociere Fantasia   9359791
MSC Lirica   2003 59 058 251,25 701 MSC Crociere   9246102
MSC Magnifica   2010 93 330 293,80 1027 MSC Crociere Musica, modifitseeritud   9387085
MSC Melody   1982 36 500 205,00 535 MSC Crociere    7902295
MSC Musica   2006 92 409 293,80 987 MSC Crociere Musica   9320087
MSC Opera   2004 59 058 251,20 701 MSC Crociere   9250464
MSC Orchestra   2007 92 409 293,80 987 MSC Crociere Musica   9320099
MSC Poesia   2008 92 409 293,80 987 MSC Crociere Musica    9387073
MSC Sinfonia   2002 58 600 251,00 710 MSC Crociere   9210153 → end. European Stars
MSC Splendida   2009 137 936 333,30 1332 MSC Crociere Fantasia   9359806
Nautica   2000 30 277 181,00 702 386 Oceania Cruises R    9200938 → end. R Five
National Geographic Endeavour   1966 3132 89,18 169 Lindblad Expeditions    6611863 → ekspeditsiooni-kruiisilaev, end. Marburg, Lindmar, North Star, Caledonia Star, Endeavour
National Geographic Explorer   1982 6471 108,62 Lindblad Expeditions   8019356 → end. Midnatsol, Midnatsol II, Lyngen
National Geographic Islander 1995 1021 ETICA   9139878 Passenger (Cruise) Ship (alates1995) Equasis
National Geographic Polaris Pilt 1960 2138 72,12 1200 ETICA   5264704 → end. Öresund, Lindblad Polaris, Polaris; Passenger (Cruise) Ship (alates1982); lammutatud 2010
National Geographic Sea Bird   1982 630 Lindblad Expeditions   8966444
National Geographic Sea Lion 1982 630 Lindblad Expeditions   8966456
Navigator of the Seas   2002 137 289 311,10 1181 Royal Caribbean International Voyager   9227508
Nieuw Amsterdam   2010 86 273 285,30 929 Holland America Line Signature   9378450
Noordam   2006 82 318 285,30 842 Holland America Line Vista   9230115
Norwegian Breakaway   2013 145 655 325,64 3963 1657 Norwegian Cruise Line Breakaway   9606912
Norwegian Dawn   2002 91 740 294,13 1086 Norwegian Cruise Line   9195169
Norwegian Getaway   2014 145 655 325,65 4028 1646 Norwegian Cruise Line Breakaway   9606924
Norwegian Epic   2010 153 000 329,45 1690 Norwegian Cruise Line   9410569
Norwegian Escape   2015 163 000 325,90 5400 1750 Norwegian Cruise Line Breakaway-Plus   9677076
Norwegian Gem   2007 93 502 294,13 1154 Norwegian Cruise Line Jewel   9355733
Norwegian Getaway   2014 145 655 325,65 4028 1646 Norwegian Cruise Line Breakaway   9606924
Norwegian Jade   2006 93 558 Norwegian Cruise Line    9304057 end. Pride of Hawaii
Norwegian Jewel   2005 93 502 294,13 1154 Norwegian Cruise Line Jewel   9304045
Norwegian Pearl   2006 93 502 294,13 1154 Norwegian Cruise Line Jewel   9342281
Norwegian Sky   1999 77 104 260,00 950 NCL America   9128532 → end. Norwegian Sky, Pride of Aloha
Norwegian Spirit   1999 75 904 268,00 882 Norwegian Cruise Line   9141065 → end. Superstar Leo
Norwegian Star   2001 91 740 294,13 1095 Norwegian Cruise Line   9195157
Norwegian Sun   2001 78 309 260,00 946 Norwegian Cruise Line   9218131
Oasis of the Seas   2009 225 282 361,00 2165 Royal Caribbean International Oasis   9383936 → 2009 suurim ristluslaev maailmas
Ocean Atlantic   1986 12 798 139,55 Dmitri Šostakovitš     8325432 end. Konstantin Tšernenko, Russ, Rus, SC Atlantic
Ocean Countess   1976 16 795 163,56 320   7358561 → end. Cunard Countess, Awani Dream 2, Olympic Countess (Olympia Countess), Ocean Countess, Lili Marleen, Ruby
Ocean Dream   1972 17 042 163,30 1027 390 Ocean Dream Cruise (Thailand)       7211517 → end. Spirit of London, Sun Princess, Starship Majestic, Southern Cross, Flamenco, Elysian Flamenco, New Flamenco, Flamenco I; ‘‘†’’ uppus 27. veebruaril 2016 Tai lahes
Ocean Dream   1981 35 190 204,76 550 Pullmantur Cruises        7915096 → end. Tropicale, Costa Tropicale, Pacific Star
Ocean Endeavour   1982 12 907 137,61 380 100 Kristina Cruises Dmitri Šostakovitš        7625811 end. Konstantin Simonov, Francesca, The Iris, Kristina Katarina
Ocean Life   1981 12 711 134,50 79 easyCruise      7625809 → end. Lev Tolstoy, Natasha, Palmira, The Jasmine, Farah, EasyCruise Life
Ocean Majesty   1966 10 417 135,30 235 Majesty International Cruises    6602898 → ehitati parvlaevana, 1994 ümberehitati, end. Homeric, Olympic, Juan March, Kypros Star, Sol Christina, Juan March
Ocean Mist   1956 5067 112,00 132 Indian Ocean Cruises       5309906 →end. San Giorgio, City of Andros, Ocean Islander, Royal Star; 2012 müüdi vanarauaks ja lammutati
Ocean Princess   1999 30 277 180,00 373 Princess Cruises R     9187899 → end. R Four, Tahitian Princess
Ocean Star Pacific   1971 23 149 193,65 1231 388 Ocean Star Cruises Song of Norway    
  
7027411 → avarii Irákleio (2008), end. Nordic Prince, Carousel, Aquamarine, Arielle, Aquamarine
Oceana   2000 77 499 261,30 850 P&O Cruises     9169550 → end. Ocean Princess
Ola Esmeralda   1966 11 209 141,64 527 210 Fred. Olsen Cruise Lines       6613328 → end. Black Prince, Venus, Black Prince, Venus, Black Prince, Prince
Oosterdam   2003 82 305 285,30 1848 817 Holland America Line Vista   9221281
Oriana   1995 69 153 260,00 1928 760 P&O Cruises    9050137
Oriental Dragon   1972 18 559 171,69 882 Song of Norway    7125861 → end. Sun Viking, Superstar Sagittarius, Hyundai Pongnae, Pongnae, Omar III, Long Jie
Pacific   1971 19 903 168,74 358 Quail Cruises Ship Management     7018563 → end. Sea Venture, Pacific Princess; läks lammutamisele juulis 2013
Pacific Dawn   1991 69 845 245,00 678 P&O Cruises Australia       8521232 → end. Regal Princess
Pacific Jewel   1990 70 310 245,00 677 P&O Cruises Australia      8521220 → end. Crown Princess, A'ROSA BLU, AIDAblu, Ocean Village Two
Pacific Princess   1999 30 277 180,00 373 Princess Cruises R    9187887 → end. R Three
Polar Star   1969 4998 86,50 40 Karlsen Shipping    6905745 →jäämurdja, end. Njord; Passenger (Cruise) Ship (since 01-11-2005) (kruiisilaev alates 1. novembrist 2005)
Polaris Pilt 1968 2097 70,56 60 36 Murmanski laevandus       6807395 → end. Disko, Shearwater, Brand Polaris, Viking Polaris, Passenger (Cruise) Ship (since 01-12-1999)[1]
Porto   1965 5888 116,82 338 278 Portuscale Cruises     6419057 → end. Istra, Astra, Astra I, Arion, Nautilus 2000, Arion
Pride of America   2005 80 439 280,59 900 NCL America   9209221 → 2004 pöördus kummuli
Princess Daphne   1955 15 833 162,40 240 World Cruises        5282627 → end. Port Sydney, Akrotiri Express, Daphne, Switzerland, Ocean Odyssey, Ocean Monarch
Prinsendam   1988 37 983 204,00 470 Holland America Line     8700280 → end. Royal Viking Sun, Seabourne Sun
Prinzessin Victoria Luise   1900 4409 124,20 Hamburg-America Line   puudub → esimene kruiisilaev maailmas
Quantum of the Seas   2014 168 666 347,08 4905 1500 Royal Caribbean International Quantum   9549463
Queen Elizabeth   2010 90 400 294,00 1000 Cunard Line Vista    9477438 → modifitseeritud
Queen Elizabeth 2   1969 70 327 293,50 1015 Cunard Line    6725418 → kruiisilaev alates 1982; 2007 Araabia Ühendemiraadid omandis, (laid-up) alates 4. juunist 2009 Dubais
Queen Mary 2   2003 148 873 345,03 1253 Cunard Line Vista    9241061 → viimane ookeaniliinilaev
Queen Victoria   2007 90 049 294,00 1000 Cunard Line Vista    9320556 → modifitseeritud
Quest   1992 1268 49,00 19 International Shipping-Miami     8913904 end. Saqqit Ittuk, Disko II
Radiance of the Seas   2001 90 090 293,20 858 Royal Caribbean International Radiance    9195195
Regal Princess   2014 142 714 330,00 3560 1346 Princess Cruises Royal   9584724
Regatta   1998 30 277 181,00 386 Oceania Cruises R    9156474 → end. R Two
Reina del Mar Pilt 1951 13 851 157,30 414 250 Trans-Tirreno Express     5260447 → end. Ocean Monarch, Riviera, Varna, ‘‘†’’ uppus 1981 aastal
Rhapsody of the Seas   1997 78 491 278,90 765 Royal Caribbean International Vision    9116864
Rotterdam   1997 61 849 237,80 600 Holland America Line Rotterdam   9122552
Royal Clipper   2000 4425 133,74 106 Star Clippers    8712178 kruiisipurjelaev, suurim purjelaev maailmas
Royal Princess   2013 142 714 Princess Cruises Royal   9584712
Ruby Princess   2008 113 561 290,00 1225 Princess Cruises Crown   9378462
Running on Waves   2011 634 64,00 45 22 88Parsec LTD   9589205 → purjekruiisilaev
Ryndam   1994 55 819 219,30 557 Holland America Line    8919269
Saga Pearl II   1981 18 627 164,35 540 220 Saga Cruises          8000214 → end. Astor , Arkona, Astoria, Saga Pearl II, Quest for Adventure
Saga Rose   1965 24 528 188,88 789 350 Saga Cruises    6416043 → end. Gripsholm, Sagafjord, lammutatud 2010
Saga Ruby   1973 24 492 191,10 670 380 Saga Cruises      7214715 → end. Vistafjord, Caronia
Saga Sapphire   1981 37 049 199,63 778 406 Saga Cruises     7822457 → end. Europa, SuperStar Europe, SuperStar Aries, Holiday Dream, Bleu de France
Salamis Filoxenia   1975 15 402 156,27 240 Maritiem & Leasing Belorussija     7359400 → end. Gruzija, Odessa Sky, Club Cruise I, Club I, Van Gogh
Salamis Glory   1962 12 433 150,02 480       5018698 → end. Anna Mery, Danaos Constellation, Morning Star, Regent Sun 2010 müüdi vanarauaks
Sapphire Princess   2004 115 875 290,00 1100 Princess Cruises Gem   9228186
Sea Adventurer   1975 4376 100,02 122 72 Marija Jermolova /
1454
    7391422 → end. Alla Tarasova, Clipper Adventurer; 27. augustil 2010 laev sõitis madalikule Kanada Arktikas
Sea Cloud   1931 2532 109,50 60 Sea Cloud Cruises   8843446 → kruiisipurjelaev
Sea Cloud II   2000 3849 117,00 58 Sea Cloud Cruises   9171292 → kruiisipurjelaev
Sea Diamond   1986 22 412 142,95 391 Louis Cruises     8406731 → ‘‘†’’, uppus 6. aprillil 2007 Santorini ääres
Sea Princess   1998 77 499 261,30 900 Princess Cruises Sun     9150913
Sea Spirit   1991 4200 90,00 64 Quark Expeditions       8802868 end. Renaissance Five, Hanseatic Renaissance, Renaissance Five, Sun Viva, MegaStar Sagittarius, Spirit of Oceanus; ekspeditsiooni-kruiisilaev
Seabourn Legend   1992 9961 134,00 160 Seabourn Cruise Line   9008598
Seabourn Odyssey   2009 32 346 198,12 330 Seabourn Cruise Line Odyssey   9417086
Seabourn Pride   1988 9975 133,40 160 Seabourn Cruise Line    8707343
Seabourn Sojourn   2010 32 346 198,12 330 Seabourn Cruise Line Odyssey   9417098
Seabourn Spirit   1989 9975 134,00 164 Seabourn Cruise Line    8807997
SeaDream I   1984 4333 104,81 112 95 SeaDream Yacht Club    8203438 → end. Sea Goddess I, Seabourn Goddess I
SeaDream II   1985 4333 104,81 110 93 SeaDream Yacht Club    8203440 → end. Sea Goddess II, Seabourn Goddess II
Serenade of the Seas   2003 90 090 293,20 858 Royal Caribbean International Radiance   9228344
Serenissima   1960 2598 87,41 110 48 Premier Cruises     5142657 → end. Harald Jarl, Andrea
Seven Seas Explorer   2016 55 254 224,00 750 552 Regent Seven Seas Cruises   9703150
Seven Seas Mariner   2001 48 075 216,00 769 445 Regent Seven Seas Cruises   9210139
Seven Seas Navigator   1999 28 550 170,60 504 325 Regent Seven Seas Cruises    9064126 → NSVLi 1989. a. kava järgi alus ehitati kui uurimislaev Akademik Nikolai Piljugin, ehitusaasta 1999 Equasisis
Seven Seas Voyager   2003 41 500 206,50 745 447 Regent Seven Seas Cruises   9247144
Silver Cloud   1994 16 927 155,81 314 210 Silversea Cruises   8903923
Silver Explorer   1989 6130 108,00 111 Silversea Cruises   8806747 → end. Delfin Clipper, Sally Clipper, Baltic Clipper, Delfin Star, Dream 21, World Discoverer, World Adventurer, Prince Albert II
Silver Shadow   2000 28 258 182,00 388 295 Silversea Cruises   9192167
Silver Whisper   2001 28 258 182,00 388 295 Silversea Cruises   9192179
Silver Wind   1995 17 235 155,81 315 210 Silversea Cruises   8903935
SkySea Golden Era   1995 72 458 248,40 1808 843 SkySea Cruises Century     9072446 end. Century, Celebrity Century
Sovereign   1987 73 941 268,20 827 Pullmantur Cruises Sovereign     8512281 end. Sovereign of the Seas
Spirit of Glacier Bay   1984 1471 52,58 102   8883563 → end. Nantucket Clipper, Spirit of Nantucket
SS Emerald   1958 26 428 177,88 960        5312824 → end. Regent Rainbow, Santa Rosa (ookeaniliinilaev), The Emerald; lammutatud 27. juulil 2012 Alangis,[8] Nimi "SS Emarald" on alates 1. juulist 2012[1]
Star Clipper   1992 3092 115,50 74 Star Clippers    8915445 kruiisipurjelaev
Star Flyer   1992 3092 115,50 74 Star Clippers     8915433 kruiisipurjelaev
Star of Venice   1953 6269 133,51 American Star Line       5205253 → end. Leda, Najla, Albatross, Alegro, Albatross, Betsy Ross, Amalfi; 2001 vanarauaks Aliağas
Star Princess   2001 108 977 290,00 1200 Princess Cruises Grand   9192363
Starry Metropolis   1976 16 631 156,27 550 Hopewin Shipmanagement Belorussija       7359498 → end. Karelija, Leonid Brežnev, Karelija, Olvia, Ct Neptune, Neptune
Statendam   1993 55 819 219,30 557 Holland America Line   8919245
Sun Princess   1995 77 441 261,30 900 Princess Cruises Sun     9000259
Sun Vista Pilt 1963 30 440 194,32 Sun Cruises     5411254 ‘‘†’’ põles maha ja uppus Malaka väinas 1999 kui Sun Cruisesi Sun Vista; end. Galileo Galilei, Galileo, Meridian
SuperStar Aquarius   1993 51 309 229,85 769 Star Cruises   9008421 → end. Windward, Norwegian Wind
SuperStar Gemini   1992 50 764 229,80 753 Star Cruises   9008419 end. Dreamward, Norwegian Dream; 1998 pikendati 40 meetrit võrra, visatud, seisab reidil
SuperStar Libra   1988 42 285 216,40 1472 Star Cruises   8612134
SuperStar Virgo   1999 76 800 268,00 1300 Star Cruises   9141077
Symphony of the Seas   2018 228 081 362,01 6870 2100 Royal Caribbean International Oasis   9744001 2018. aastal suurim ristluslaev
Zaandam   2000 61 396 238,00 615 Holland America Line Rotterdam   9156527
Zenith   1992 47 413 208,00 1828 620 Pullmantur Cruises     8918136
Zuiderdam   2003 82 305 285,30 817 Holland America Line Vista   9221279
Tara   1966 21 100 175,80 714 370 Ivan Franko       6508195 → end. Tarass Ševtšenko, Taras Shevchenko, Tarass Ševtšenko, lammutatud Chittagongis 2005. a.[9]
The World   2002 43 188 196,35 385 250 ResidenSea   9219331 kruiisilaev[1]
Thomson Celebration   1983 33 930 214,60 520 Thomson Cruises   8027298 → end. Noordam (1984)
Thomson Dream   1986 54 763 243,20 1494 636 Thomson Cruises       8407735 →end. Homeric, Westerdam, Costa Europa
Thomson Majesty   1992 40 876 207,26 570 Louis Cruises    8814744 → end. Royal Majesty, Norwegian Majesty, Louis Majesty
Turama   1990 8343 116,41      8907216 → end. Delfin Caravelle, Sally Caravelle, Columbus Caravelle
Vatslav Vorovski Pilt 1960 5035 122,15 339 134 Murmanski Merelaevandus Mihhail Kalinin /
Seefa 340
   5429407 maha kantud 1988, vrakk on Viiburi lahes[10]
Veendam   1996 55 451 219,21 1631 557 Holland America Line   9102992
Ventura   2008 116 017 291,40 3092 P&O Cruises Grand   9333175
Venus   1971 16 710 168,38 802 302 Mediterranean Cruises       7111078 → end.: ehitatud kui Southward, 1995–2005 Seawing, 2005–2008 Perla, 2008–2010 The Aegean Pearl, 2010–2012 Rio
Viking Sea   2016 47 842 227,20 930 550 Viking Ocean Cruises   9725421
Viking Sky   2017 47 800 228,20 944 Viking Ocean Cruises   9650420
Viking Star   2015 47 842 227,20 944 602 Viking Ocean Cruises   9650418
Viking Sun   2017 47 842 227,20 944 602 Viking Ocean Cruises   9725433
Vision of the Seas   1998 78 340 278,94 2416 765 Royal Caribbean International Vision    9116876
Vistamar   1989 7498 120,80 330 110 Plantours & Partner   8701193 → ekspeditsioonilaev***
Volendam   1999 60 906 237,00 1824 615 Holland America Line Rotterdam   9156515
Voyager   1990 15 396 152,50 559 240 V.Ships Leisure UK Ltd.    8709573 → end.: ehitatud kui Crown Monarch, 1994–1996 Nautican, 1996–2007 Walrus, 2007–2008 Jules Verne, 2008–2012 Alexander von Humboldt
Voyager of the Seas   1999 137 276 311,12 3840 1181 Royal Caribbean International Voyager    9161716
Westerdam   2004 84 000 289,90 817 Holland America Line Vista   9226891
Winner 5 Pilt 1957 12 549 129,26 755      5031078 → end. Ausonia, The Ausonia, Ivory, Aegean Two, Ivory; lammutatud
World Discoverer   1975 3724 87,51 152     7349053 nimi ehituse ajal BEWA Discoverer; 30. aprillil 2000. a. juhtis kapten laeva sihilikult karile, laev vajus küljele, uppus ja oli röövitud
World Dream   2017 150 695 335,20 3376 2000 Dream Cruises   9733117
World Odyssey   1998 22 496 175,49 280 V.Ships Leisure SAM    9141807 end. Deutschland
Xpedition   2001 2842 90,20 96 68 Celebrity Cruises Xpedition    9228368 end. Sun Bay; kruiisilaev[1]

Kruiisideks kasutatavad muud tüüpi laevadRedigeeri

Nimi Pilt Ehitusaasta Kogumahutavus Pikkus (m) Reisijate arv Laevapere Laevakompanii Klass Lipp IMO-nr. Märkused
50 Let Pobedõ   2007 23 439 159,60 > 100 106 FGUP Atomflot, Rosatom Arktika   9152959 Icebreaker, aatomijäämurdja[1]
Akademik Šokalski   1983 1753 65,09 48 25 Quark Expeditions    8010336 Passenger Ship (reisilaev)[1]
Finnmarken   2002 15 690 138,50 85 Hurtigruten ASA   9231951 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Fram   2007 11 647 110,00 70 Hurtigruten ASA   9370018 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Hanse Explorer   2006 885 48,00 6 Harren & Partner   9346110 → end. Hanseatic Explorer, Training Ship (õppelaev) [1]
Kapitan Hlebnikov   1981 12 288 132,00 90 Quark Expeditions    7824417 Passenger Ship (reisilaev)[1]
Kong Harald   1993 11 204 121,80 78 Hurtigruten ASA   9039119 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Livonia   1984 1832 71,6 Marine Expeditions → Rootsi merevägi     → end. ekspeditsiooni-kruiisilaev Livonia tegi kruiise 1995–1996[11]
Midnatsol   2003 16 151 135,75 170 Hurtigruten ASA   9247728 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Nordkapp   1996 11 386 123,30 226 Hurtigruten ASA   9107772 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Nordlys   1994 11 204 121,80 226 Hurtigruten ASA   9048914 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1] 15.09.2011 2 inimest surid tulekahju tõttu[12]
Nordnorge   1997 11 386 123,30 214 Hurtigruten ASA   9107784 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Ocean Nova   1992 2118 73,00 38 Supernova Expeditions Ltd.   8913916 end. Sarpik Ittuk; Passenger Ship (reisilaev)[1]
Pearl Seaways   1989 40 039 178,40 2200 DFDS Seaways Athena     8701674 →end. Athena, Star Aquarius, Langkapuri Star Aquarius, Aquarius, Pearl of Scandinavia; Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Polarlys   1996 11 341 123,00 78 Hurtigruten ASA   9107796 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Prince 1966 10 487 134,40 Louis Cruises     6509371 → end. Finnhansa, Prinsessan, Princesa Marissa; 2008 müüdi vanarauaks ja lammutati Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Richard With   1993 11 205 121,80 Hurtigruten ASA   9040429 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Rossija   1985 22 920 150,00 FGUP Atomflot, Rosatom Arktika    8424240 Icebreaker (jäämurdja);[1] esimene kruiis põhjapoolusele 1990
Royale Star   1980 12 586 140,00 180 Hansa Kreuzfahrten   7625794 end. Paloma I, Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Trollfjord   2002 16 140 135,75 Hurtigruten ASA   9233258 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (alates 2002) (parvlaev)[1]
Ushuaia   1970 2923 85,00 84 38     6901907 end. Researcher, Malcolm Baldrige; Research Vessel (uurimislaev)

JõereisilaevadRedigeeri

Nimi Pilt Valmis Pikkus (m) Reisijate arv Laevapere Laevakompanii Klass Lipp Registri nr Märkused
A-Rosa Aqua   2009 135,00 202 A-ROSA Flussschiff   IMO 9524176 ENI 04807500
A-Rosa Bella   2002 124,00 242 50 A-ROSA Flussschiff   IMO 9271482 ENI 04801170
A-Rosa Brava   2011 135,00 202 50 A-ROSA Flussschiff   ENI 04809910
A-Rosa Donna   2002 124,00 242 A-ROSA Flussschiff   ENI 04801130
A-Rosa Flora   2014 135,00 183 A-ROSA Flussschiff   ENI 04810970
A-Rosa Luna   2004 125,80 174 A-ROSA Flussschiff   ENI 04803520
A-Rosa Mia   2003 124,00 242 A-ROSA Flussschiff   ENI 04801870
A-Rosa Riva   2004 124,00 242 A-ROSA Flussschiff   ENI 04802780
A-Rosa Silva   2012 135,00 186 A-ROSA Flussschiff   ENI 04803530
A-Rosa Stella   2005 125,80 174 A-ROSA Flussschiff   ENI 04803530
A-Rosa Viva   2010 135 202 A-ROSA Flussschiff   ENI 04808020
Aleksandr Grin   1984 90,40 180 Mosturflot Sergei Jessenin /
Q-065/PV08
   RRR 235702 end. Aleksandr Blok
Aleksandr Nevski   1957 95 232 55 Kruiz Rodina / 588    RRR 142578
Aleksandr Puškin   1974 110,1 200 66 Vodohod Maksim Gorki / Q-040    RRR 019377
Aleksandr Radištšev