Raul Tammet

Eesti filmirežissöör

Raul Tammet (16. aprill 1949 Tallinn25. juuni 2022[1]) oli eesti filmi- ja teatrilavastaja.

Lõpetas 1972. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri näitlejana (V lend) ning 1979. aastal Moskvas Kõrgemad Stsenaristide ja Režissööride Kursused režissöörina.

Töötas 1972–1985 Tallinnfilmis assistendi ja režissöörina ning 1980–1984 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedris erialaõppejõuna.

Lavastanud Haapsalu teatris Randlane. Eesti Lavastajate ja Dramaturgide Liidu liige alates 2005. aastast.

Aastatel 1999–2001 oli ta Ridala vallavanem.

2002–2005 töötas Tammet Novoloto mängusaali administraatorina ja 2003–2007 oli Haapsalu kultuurikeskuse piiskopilinnuse vanem, hiljem töötas vabakutselisena.

FilmograafiaRedigeeri

  • "Kiri Giuliale" (1978, lühimängufilm)
  • "Soolo" (1979, lühimängufilm)
  • "Pulmapilt" (1980, lühimängufilm)
  • "Hooajal" (1980, dokumentaalfilm)
  • "Sinise taeva all" (1982, dokumentaalfilm)
  • "Piim" (1982, dokumentaalfilm)
  • "Mono" (1982, dokumentaalfilm)
  • "Tartu maraton 1983" (1983, dokumentaalfilm)
  • "Küljetuul" (1983, telemängufilm)
  • "V. I. Lenini nimeline Kultuuri- ja Spordipalee" (1984, dokumentaalfilm)

ViitedRedigeeri

  1. Suri filmi- ja teatrilavastaja Raul Tammet Postimees Kultuur, 25. juuni 2022