Peeter Jakobi

Eesti näitleja

Peeter Jakobi (15. oktoober 194021. september 2014 Tallinn) oli eesti näitleja.

Ta lõpetas 1968. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri.

Jakobi töötas aastatel 19732008 Rakvere Teatris.

FilmograafiaRedigeeri

Jakobi ilmselt tuntuim roll on Ivo Schenkenbergi osa filmis "Viimne reliikvia".

  • 1969 "Viimne reliikvia", mängufilm – Ivo
  • 1970 "Ahvatluste tund", muusikafilm – Kurat
  • 1971 "Metskapten", mängufilm – Välismaalane
  • 1971 "Noor pensionär" telemängufilm
  • 1971 "Teatriöö", muusikafilm
  • 1972 "Verekivi", mängufilm – Konrad
  • 1985 "Puud olid...", mängufilm – Sillakohtu lambut
  • 1989 "Inimene, keda polnud", mängufilm – Lavatööline
  • 1997 "Minu Leninid", mängufilm – Jagow, Saksa välisministeeriumi Riigisekretär
  • 2003 "Kingapuu", tudengifilm – Vanaisa
  • 2005 "Libahundi needus", mängufilm – Vanaisa
  • 2005 "Stiilipidu", mängufilm – Härra Kask
  • 2006 "Konkurss", tudengifilm – Komisjoni liige
  • 2006 "Vana daami visiit", mängufilm – Loby
  • 2009 "Sinine on sügavlilla", tudengifilm – Semjon
  • 2012 "Valge doomino", tudengifilm – Raamatukogutöötaja
  • 2013 "Elavad pildid", mängufilm – Parun
  • 2017 "Mehetapja/Süütu/Vari", mängufilm – Kellamees Peetska (Mehetapja)

Ta mängis ka seriaalides "Õnne 13" ja "Kired" ja filmis "Rare exports: A Christmas Tale" (2010).

TunnustusRedigeeri

IsiklikkuRedigeeri

Aastatel 1966–1974 oli abielus Katrin Karismaga[1], abielust sündis poeg Ivo.[2]

ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri