NHL-i drafti esimeste valikute loend

Siin loetletud Põhja-Ameerika jäähoki kõrgliiga NHL-i draft '​i esimesi valikuid.

Aasta Klubi Mängija Riik Positsioon Eelmine klubi Liiga
1963 Montreal Canadiens Monahan, GarryGarry Monahan Flag of Canada (1957–1965).svg Kanada Ründaja St. Michael's Juveniles  —
1964 Detroit Red Wings Gauthier, ClaudeClaude Gauthier Flag of Canada (1957–1965).svg Kanada Ründaja Comite des jeunes (Rosemont)
1965 New York Rangers Veilleux, AndreAndre Veilleux Kanada Kanada Ründaja Montreal Rangers Jr. B
1966 Boston Bruins Gibbs, BarryBarry Gibbs Kanada Kanada Kaitsja Estevan Bruins SJHL
1967 Los Angeles Kings Pagnutti, RickRick Pagnutti Kanada Kanada Kaitsja Garson Native Sons NOHA
1968 Montreal Canadiens Plasse, MichelMichel Plasse Kanada Kanada Väravavaht Drummondville Rangers QMJHL
1969 Montreal Canadiens Houle, RejeanRejean Houle Kanada Kanada Ründaja Montreal Junior Canadiens OHA
1970 Buffalo Sabres Perreault, GilbertGilbert Perreault Kanada Kanada Ründaja Montreal Junior Canadiens OHA
1971 Montreal Canadiens Lafleur, GuyGuy Lafleur Kanada Kanada Ründaja Quebec Remparts QMJHL
1972 New York Islanders Harris, BillyBilly Harris Kanada Kanada Ründaja Peterborough Petes OHA
1973 New York Islanders Potvin, DenisDenis Potvin Kanada Kanada Kaitsja Ottawa 67's OHA
1974 Washington Capitals Joly, GregGreg Joly Kanada Kanada Kaitsja Regina Pats WCHL
1975 Philadelphia Flyers Bridgman, MelMel Bridgman Kanada Kanada Ründaja Victoria Cougars WCHL
1976 Washington Capitals Green, RickRick Green Kanada Kanada Kaitsja London Knights OHA
1977 Detroit Red Wings McCourt, DaleDale McCourt Kanada Kanada Ründaja Hamilton Fincups OHA
1978 Minnesota North Stars Smith, BobbyBobby Smith Kanada Kanada Ründaja Ottawa 67's OHA
1979 Colorado Rockies Ramage, RobRob Ramage Kanada Kanada Kaitsja London Knights OHA
1980 Montreal Canadiens Wickenheiser, DougDoug Wickenheiser Kanada Kanada Ründaja Regina Pats WHL
1981 Winnipeg Jets Hawerchuk, DaleDale Hawerchuk Kanada Kanada Ründaja Cornwall Royals QMJHL
1982 Boston Bruins Kluzak, GordGord Kluzak Kanada Kanada Kaitsja Billings Bighorns WHL
1983 Msinnesota North Stars Lawton, BrianBrian Lawton USA USA Ründaja Mount Saint Charles Academy
1984 Pittsburgh Penguins Lemieux, MarioMario Lemieux Kanada Kanada Ründaja Laval Voisins QMJHL
1985 Toronto Maple Leafs Clark, WendelWendel Clark Kanada Kanada Ründaja Saskatoon Blades WHL
1986 Detroit Red Wings Murphy, JoeJoe Murphy Kanada Kanada Ründaja Michigan State University CCHA
1987 Buffalo Sabres Turgeon, PierrePierre Turgeon Kanada Kanada Ründaja Granby Bisons QMJHL
1988 Minnesota North Stars Modano, MikeMike Modano USA USA Ründaja Prince Albert Raiders WHL
1989 Quebec Nordiques Sundin, MatsMats Sundin Rootsi Rootsi Ründaja Nacka HK Allsvenskan
1990 Quebec Nordiques Nolan, OwenOwen Nolan Kanada Kanada Ründaja Cornwall Royals OHL
1991 Quebec Nordiques Lindros, EricEric Lindros Kanada Kanada Ründaja Oshawa Generals OHL
1992 Tampa Bay Lightning Hamrlík, RomanRoman Hamrlík Tšehhoslovakkia Tšehhoslovakkia Kaitsja HC Zlín Tšehhoslovakkia liiga
1993| Ottawa Senators Daigle, AlexandreAlexandre Daigle Kanada Kanada Ründaja Victoriaville Tigres QMJHL
1994 Florida Panthers Jovanovski, EdEd Jovanovski Kanada Kanada Kaitsja Windsor Spitfires OHL
1995 Ottawa Senators Berard, BryanBryan Berard USA USA Kaitsja Detroit Junior Red Wings OHL
1996 Ottawa Senators Phillips, ChrisChris Phillips Kanada Kanada Kaitsja Prince Albert Raiders WHL
1997 Boston Bruins Thornton, JoeJoe Thornton Kanada Kanada Ründaja Sault Ste. Marie Greyhounds OHL
1998 Tampa Bay Lightning Lecavalier, VincentVincent Lecavalier Kanada Kanada Ründaja Rimouski Océanic QMJHL
1999 Atlanta Thrashers Štefan, PatrikPatrik Štefan Tšehhi Tšehhi Ründaja Long Beach Ice Dogs IHL
2000 New York Islanders DiPietro, RickRick DiPietro USA USA Väravavaht Boston University Hockey East
2001 Atlanta Thrashers Kovaltšuk, IljaIlja Kovaltšuk Venemaa Venemaa Ründaja Moskva Spartak Venemaa kõrgliiga
2002 Columbus Blue Jackets Nash, RickRick Nash Kanada Kanada Ründaja London Knights OHL
2003 Pittsburgh Penguins Fleury, Marc-AndréMarc-André Fleury Kanada Kanada Väravavaht Cape Breton Screaming Eagles QMJHL
2004 Washington Capitals Ovetškin, AleksandrAleksandr Ovetškin Venemaa Venemaa Ründaja Moskva Dinamo Venemaa kõrgliiga
2005 Pittsburgh Penguins Crosby, SidneySidney Crosby Kanada Kanada Ründaja Rimouski Océanic QMJHL
2006 St. Louis Blues Johnson, ErikErik Johnson USA USA Kaitsja U.S. NTDP NAHL
2007 Chicago Blackhawks Kane, PatrickPatrick Kane USA USA Ründaja London Knights OHL
2008 Tampa Bay Lightning Stamkos, StevenSteven Stamkos Kanada Kanada Ründaja Sarnia Sting OHL
2009 New York Islanders Tavares, JohnJohn Tavares Kanada Kanada Ründaja London Knights OHL
2010 Edmonton Oilers Hall, TaylorTaylor Hall Kanada Kanada Ründaja Windsor Spitfires OHL
2011 Edmonton Oilers Nugent-Hopkins, RyanRyan Nugent-Hopkins Kanada Kanada Ründaja Red Deer Rebels WHL
2012 Edmonton Oilers Jakupov, NailNail Jakupov Venemaa Venemaa Ründaja Sarnia Sting WHL
2013 Colorado Avalanche MacKinnon, NathanNathan MacKinnon Kanada Kanada Ründaja Halifax Mooseheads QMJHL
2014 Florida Panthers Ekblad, AaronAaron Ekblad Kanada Kanada Kaitsja Barrie Colts OHL
2015 Edmonton Oilers McDavid, ConnorConnor McDavid Kanada Kanada Ründaja Erie Otters OHL
2016 Toronto Maple Leafs Matthews, AustonAuston Matthews USA USA Ründaja ZSC Lions NLA
2017 New Jersey Devils Hischier, NicoNico Hischier Šveits Šveits Ründaja Halifax Mooseheads QMJHL
2018 Buffalo Sabres Dahlin, RasmusRasmus Dahlin Rootsi Rootsi Kaitsja Frölunda HC SHL
2019 New Jersey Devils Jack Hughes USA USA Kaitsja U.S. NTDP USHL
2020 New York Rangers Alexis Lafrenière Kanada Kanada Ründaja Rimouski Océanic QMJHL