Ava peamenüü

Minna-Maria Erika Haapkylä (sündinud 10. juunil 1973) on Soome näitleja.

Minna Haapkylä
Minna Haapkylä.jpg
Minna Haapkylä Jussi auhindade galal 2013
Sünninimi Minna-Maria Erika Haapkylä
Sünniaeg 10. juuni 1979 (40-aastane)
Sünnikoht Helsingi, Soome
Amet näitleja
Abikaasa Hannu-Pekka Björkman

Ta on näidelnud nii teatris, telesarjades kui filmides. Tuntuimad on tema rollid Soome filmides "Kuutamolla", "FC Venus" ja "Lapsia ja aikuisia". Ta on näidelnud ka Prantsusmaal toodetud filmides.

Minna Haapkylä on abielus Hannu-Pekka Björkmaniga. Neil on kaks poega: Eliel (2004) ja Luukas (2008).

FilmograafiaRedigeeri

Filmid
Aasta Film Tegelaskuju
1994 Marja
1995 Suolaista ja makeaa
1997 Maraton Tuula
1997 Kettutytöt Anna
1999 Rakkaudella, Maire Kirsi-Mari Aarniala
2000 Rakas isä, rakas äiti Ema
2001 Onnenpeli 2001 Reetta
2001 Epäilyksen varjo Arja Renko
2002 Kuutamolla Iiris Vaara
2003 Helmiä ja sikoja
2004 Lapsia ja aikuisia Venla
2005 FC Venus Anna
2006 Charlie sanoo Nora
2006 Käärmeen merkki Hélène
2007 Joulutarina Kristiina
2007 Raja 1918 Maaria Eleonoora Lintu
2008 Erottamattomat Eve
2009 Älä ruoki lamaa
2009 Kuulustelu Kerttu Nuorteva
2010 Sovinto Helmi
2012 Vares – Uhkapelimerkki Sole Sulavesi
2014 Ruotsalainen hetki Sonja
2015 Armi elää! Armi Ratia / Maria
Häiriötekijä Liina
Telesarjad
Aasta Sari Tegelaskuju
1997 Kadonnut näky
1999 Jäähyväiset ilman kyyneleitä Virpi Hiekkala
2000–2002 Hovimäki Ester Annantytär
2002 Hämmentäjien kuningas
2002 Kylmäverisesti sinun Tiina Kortela
2003 Rikospoliisi Maria Kallio Maria Kallio
2008 Harvoin tarjolla Chrisse Lassila