Ava peamenüü
Mart Kivastik
Mart Kivastik mais 2019

Mart Kivastik (sündinud 4. märtsil 1963) on eesti kirjanik. Ta on lõpetanud Tartu 5. keskkooli (praegune Tamme Gümnaasium) 1981 ja Heino Elleri nimelise muusikakooli koorijuhtimise eriala 1984 (erialaõpetaja Alo Ritsing). 1989. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli filoloogiateaduskonna eesti keele ja kirjanduse erialal[1]. Töötas aastatel 1989–1991 filmistuudios Tallinnfilm. Seejärel on ta olnud vabakutseline kirjanik, näitekirjanik ja filmirežissöör.

TeoseidRedigeeri

FilmograafiaRedigeeri

  • lühifilm "1979" 1993 (stsenarist ja režissöör Raimo Passiga)
  • lühifilm "Isa" 1998 (stsenarist ja režissöör)
  • lühifilm "Armuke" 1999 (stsenarist ja režissöör)
  • "Tulivesi" 1994 (dialoogi autor)
  • "Taarka" 2008 (kaasstsenarist)
  • "Vasha" 2009 (kaasstsenarist)
  • "Üks mu sõber" 2011 (režissöör ja stsenarist)
  • "Õnn tuleb magades" 2016 (režissöör ja stsenarist)

Lavastatud näidendidRedigeeri

  • Peeter ja Erik (Von Krahli Teater 1997; Vilniuses Oskaras Koršunovase teatris 1999)
  • Õnne, Leena (Vanemuine 1999, Ugala 1999)
  • Vaim (Vanemuine 1999)      
  • Teener (Vat-Teater 2003)
  • Savonarola (Draamateater 2004)
  • Külmetava kunstniku portree (2004), Põrgu Wärk (2005) ja Kits viiuli ja õngega (2006) Viinistus (MTÜ R.A.A.A.M)
  • Sõdur (MTÜ R.A.A.A.M. 2007)
  • Meie isa, kes sa oled… (Teatrilabor 2007)
  • Eesti asi (Viinistu, R.A.A.A.M, 2007)
  • Kangelane (Endla teater 2007)
  • Noorte hääl (Tartu ülikooli üliõpilasteater, 2008)
  • Käsu Hansu ajalootund (Viinistu, R.A.A.A.M, 2009)
  • Kivist külalised (Viinistu, MTÜ Kaks Musketäri 2010)
  • Viimane Dracula (Emajõe Suveteater, Tartu 2012)
  • Vares (Johannes Vares Barbaruse lugu, Endla 2014)
  • Gunn, Gunn, vana… (VAT-Teater 2015), lavastaja
  • Kostja ja hiiglane (R.A.A.A.M, Ekspress Meedia 2018, Viinistu)

TunnustusedRedigeeri

ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri