Mari Jürjens

eesti näitleja ja laulja

Mari Jürjens (kuni 2014 Mari Pokinen; sündinud 27. mail 1988 Tartus) on eesti näitleja, laulukirjutaja ja laulja.

Mari Jürjens
Sünniaeg 27. mai 1988 (36-aastane)
Tartu
Rahvus eestlane
Amet näitleja, muusik
Abikaasa Mikk Jürjens
Lapsi 3

Elukäik

muuda

Mari Jürjens sündis 1988. aastal Tartus Maarika ja Margus Pokineni esiklapsena. Tal on õed Paula ja Liis. Kuuenda eluaastani elas ta koos perega Põlvas. 1994. aastal kolis pere Tartumaale Ülenurmele, kus vanemad elavad siiamaani.

Haridustee

muuda

Mari Jürjens on õppinud aastatel 19952004 Ülenurme Gümnaasiumis ja lõpetanud 2007. aastal Tartu Mart Reiniku Gümnaasiumi. Samal aastal astus ta Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiasse, mille lõpetas näitleja erialal 2011. aasta suvel ja oli seejärel vabakutseline näitleja.[1] 2003. aastani õppis ta Ülenurme Muusikakoolis viiulit.

Karjäär ja looming

muuda

Alates 2012. aastast on ta Von Krahli Teatri näitleja.

Ta on laulnud mitmes kooris, kõige kauem Eesti Koolinoorte Segakooris. 2004. aastal võitis ta omaloominguvõistluse Võruvisioon lauluga "Olematu sina". Samal konkursil on ta võitnud ka teise koha. Sestpeale on ta kirjutanud ise rohkem laule, millest sai alguse ka tema 2010. aasta lõpus ilmunud debüütalbum "22". Lisaks on ta osalenud ka viiulikonkurssidel.

2010. aastal ilmunud albumil "22" on 11 laulu. 2011. aastal ilmus tal album "Meie küla laulud" koostöös Kukerpillide ja Hendrik Sal-Salleriga. 2013. aastal ilmus album "Maa saab taevani".

2016. aastal ilmus artisti kolmas album "27", kus on 12 laulu. Tegemist on esimese Mari Jürjensi nime all avaldatud albumiga. Oktoobris 2020 ilmus tema neljas stuudioalbum "Omaenese ilus ja veas".

2023. aastal esilinastuvas filmis "Kaka, kevad ja teised" dublaažinäitleja.[2]

Diskograafia

muuda
Aasta Album
2010 "22"
2011 "Meie küla laulud"
2013 "Maa saab taevani"
2016 "27"
2020 "Omaenese ilus ja veas"
Aasta Singel
2016 "Viin sind"
2020 "Omaenese ilus ja veas"
2020 "Kallis"

Isiklikku

muuda

Ta on abielus näitleja Mikk Jürjensiga[3] ja elab Tallinnas.

Rolle

muuda

Teleseriaalid

muuda

Teatrilavastused

muuda

Viited

muuda
  1. Maria Karumets "Mahehäälne Mari Pokinen: "Teen muusikat ise ja iseendast"". Õhtuleht, 23. detsember 2010 (vaadatud 10.10.2011)
  2. "Kivirähki ainetel: uues kodumaises animafilmis seikleb kakajunn". Postimees. 21. detsember 2022. Vaadatud 21. detsembril 2022.
  3. Mari Pokinenist sai Mari Jürjens, ERR, 15. aprill 2014
  4. Ehasalu, Peep (19.12.2023). "ARVUSTUS | Noorsooteatri „Frideberta" raputab täiskasvanutelt üleliigse mure ja paneb koos lastega lustima". Eesti Päevaleht. Vaadatud 18. detsembril 2023.

Välislingid

muuda