Mai Skizo

Mai Skizo on Eesti ansambel.[1]

Ansambel asutati 2008.[1]

Praegune koosseisRedigeeri

  • Arvi – laul, trummid, elektroonika
  • Abskin – bass
  • Pronto – kitarr

Endised liikmedRedigeeri

  • Mai
  • Alar

AjaluguRedigeeri

2008–2011Redigeeri

Esimese rivistuse moodustasid Arvi (Arvi Aigro) ja Alar (Alar Aigro) kellega peatselt liitusid Abskin ja Mai. See periood lõppes kuna Mail ei olnud enam bändi tegevuses võimalik osaleda ning asuti otsima uut lauljat. Muusika oli valdavalt eestikeelne.[viide?]

2012–2013Redigeeri

2012 ühendas Mai Skizo jõud 2008 aastal "Eesti otsib superstaari" saate võitnud Janaga (Jana Kask) ning sellest tekkinud ühendus kandis nime Jana Kask & Mai Skizo. Ansambel toimis kui Jana taustabänd ja selle perioodi jooksul üllitatud lood olid valdavalt võõrkeelsed.[viide?]

2014–2019 (paus)Redigeeri

Pärast seda kui Jana otsustas keskenduda oma sooloprojektidele selgus, et ka muudel ansambli liikmetel on tekkinud täiendavad kohustused ja nõnda vajus ansambel aastateks varjusurma.[viide?]

Alates 2020Redigeeri

Uus koosseis tekkis pärast seda, kui Arvi ja Pronto ühine projekt käest ära kippus minema, ning nõnda otsustati jätkata Mai Skizo nime all. Algsest koosseisust tuli uuesti elule äratatud kollektiivi üsna pea üle ka Abskin. Uue Skizo helipilt on mõneti erinev varasematest inkarnatsioonidest, samas on see paljuski tagasitulek juurte juurde: enamik lugudest on eestikeelsed (märkimisväärseks erandiks on kaver Ramonesi palale "I Don't Want You"[2]). Esimese loona avaldati 12. aprillil 2020 "Ma ei tea".[3]

DiskograafiaRedigeeri

AlbumidRedigeeri

  • 2009 – "Mai Skizo"
  • 2012 – "Skizo Fairytale" (Jana Kask & Mai Skizo)

SinglidRedigeeri

  • 12.04.2020 – "Ma ei tea"[3]
  • 26.05.2020 – "Võida kõik"[4]
  • 21.07.2020 – "I Don't Want You"[2]

ViitedRedigeeri

  1. 1,0 1,1 http://www.allstarz.ee/vaata_artiste/550.html (vaadatud 04.12.2018)
  2. 2,0 2,1 "MAI SKIZO - I Don't Want You". YouTube, 21. juuli 2020.
  3. 3,0 3,1 "MAI SKIZO - Ma ei tea". YouTube, 12. aprill 2020.
  4. "MAI SKIZO - Võida kõik". YouTube, 26. mai 2020.

VälislingidRedigeeri