Läti valdade loend

Selles loendis on kõik praegu Lätis olevad vallad. 2021. aastast alates on Lätis 511 valda.

Läti haldus-territoriaalne jaotus

LoendRedigeeri

Asukoht
Lätis
Vapp Vald Valla
keskus
Pindala
(km²)
Elanikke
(2016)[1]
Piirkond Asutatud
  Abava vald Sabile 160,5 1164 Talsi piirkond
  Ābeļi vald Brodi 126,67 995 Jēkabpilsi piirkond
  Ādaži vald Ādaži 162,9 10 970 Ādaži piirkond
  Aglona vald Aglona 131,7 1903 Krāslava piirkond 1936. aastal
  Aizkalne vald Aizkalne 73,34 694 Preiļi piirkond
  Aizkraukle vald Aizkraukle 90,5 1257 Aizkraukle piirkond
  Aizpute vald Rokasbirze 88,9 928 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Aiviekste vald Kriškalni 144,84 829 Aizkraukle piirkond 1922. aastal
  Aknīste vald Aknīste 129,7 459 Jēkabpilsi piirkond 1863. aastal
  Allaži vald Allaži 156,4 1956 Sigulda piirkond
  Aloja vald Aloja 179,2 886 Limbaži piirkond
  Alsunga vald Alsunga 190 1513 Kuldīga piirkond
  Alsviķi vald Alsviķi 212,99 1522 Alūksne piirkond
  Amata vald Ģikši 108,35 763 Cēsise piirkond 1945. aastal
  Ambeļi vald Ambeļi 69,34 609 Augšdaugava piirkond 1945. aastal
  Ance vald Ance 397,8 656 Ventspilsi piirkond 1925. aastal
  Andrupene vald Andrupene 136,2 1196 Krāslava piirkond
  Andzeļi vald Andzeļi 96,0 605 Krāslava piirkond 1945. aastal
  Anna vald Anna 52,61 463 Alūksne piirkond
  Annenieki vald Kaķenieki 85,58 942 Dobele piirkond
  Ārlava vald Valdemārpils 134,5 935 Talsi piirkond
  Arona vald Kusa 149,7 1551 Madona piirkond 1945. aastal
  Asare vald Asare 83,8 503 Jēkabpilsi piirkond 1866. aastal
  Asūne vald Asūne 77,7 520 Krāslava piirkond
  Atašiene vald Atašiene 243,41 735 Jēkabpilsi piirkond
  Audriņi vald Audriņi 66,9 1233 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Augstkalne vald Augstkalne 64,6 1034 Dobele piirkond
  Auleja vald Auleja 74,51 637 Krāslava piirkond
  Auri vald Auri 111,09 3184 Dobele piirkond
  Babīte vald Piņķi 165,2 9069 Mārupe piirkond
  Baldone vald Baldone 173,9 3328 Ķekava piirkond 1923. aastal
  Balgale vald Dursupe 74,8 863 Talsi piirkond 1945. aastal
  Baltinava vald Baltinava 185 1176 Balvi piirkond
  Balvi vald Naudaskalns 82,64 726 Balvi piirkond
  Bārbele vald Bārbele 97,6 822 Bauska piirkond
  Barkava vald Barkava 187,91 1504 Madona piirkond 1866. aastal
  Bārta vald Bārta 115,6 683 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Bebrene vald Bebrene 102,8 1059 Augšdaugava piirkond 1864. aastal
  Bebri vald Vecbebri 120,2 1307 Aizkraukle piirkond
  Beļava vald Beļava 169,34 1845 Gulbene piirkond
  Bēne vald Bēne 88,9 1746 Dobele piirkond
  Bērzaine vald Bērzaine 55,4 637 Valmiera piirkond
  Bērzaune vald Sauleskalns 117,31 1718 Madona piirkond
  Bērze vald Šķibe 80,6 1847 Dobele piirkond
  Bērzgale vald Bērzgale 55,3 695 Rēzekne piirkond
  Bērziņi vald Porečje 98,1 389 Krāslava piirkond 1945. aastal
  Bērzkalne vald Bērzkalne 102,75 498 Balvi piirkond 1945. aastal
  Bērzpilsi vald Bērzpils 127,69 788 Balvi piirkond apm. 1840. aastal
  Biķernieki vald Biķernieki 69 628 Augšdaugava piirkond 1931. aastal
  Biksti vald Biksti 96,03 943 Dobele piirkond
  Bilska vald Bilska 161,1 1410 Smiltene piirkond
  Birzgale vald Birzgale 294,0 1864 Ogre piirkond
  Blīdene vald Blīdene 138 772 Salduse piirkond
  Blome vald Blome 75,94 1016 Smiltene piirkond 1891. aastal
  Blonti vald Blonti 96,6 450 Ludza piirkond
  Branti vald Vidzeme 82,47 652 Smiltene piirkond 1945. aastal
  Braslava vald Vilzēni 82,8 632 Limbaži piirkond
  Brenguļi vald Brenguļi 80,2 904 Valmiera piirkond
  Briežuciemsi vald Briežuciems 83,55 546 Balvi piirkond 1945. aastal
  Briģi vald Brigi 124,81 687 Ludza piirkond
  Brīvzemnieki vald Puikule 103,8 989 Limbaži piirkond 1945. aastal
  Brunava vald Ērgļi 111,62 1498 Bauska piirkond
  Bukaiši vald Bukaiši 66,7 713 Dobele piirkond
  Bunka vald Bunka 110,85 980 Lõuna-Kuramaa piirkond 1867. aastal
  Burtnieki vald Burtnieki 187,3 1393 Valmiera piirkond
  Carnikava vald Carnikava 80,2 7081 Ādaži piirkond
  Cena vald Brankas 121,3 4610 Jelgava piirkond 1945. aastal
  Ceraukste vald Ceraukste 67,62 1796 Bauska piirkond
  Cēre vald Cēre 47,0 603 Tukumsi piirkond
  Cesvaine vald Cesvaine 185,4 1261 Madona piirkond
  Cibla vald Cibla 79,0 815 Ludza piirkond
  Ciecere vald 90,05 1012 Salduse piirkond
  Cīrava vald Cīrava 131,6 1180 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Cirma vald Tutāni 87,0 755 Ludza piirkond 1945. aastal
  Code vald Code 95,32 2519 Bauska piirkond
  Čornaja vald Čornaja 150,9 1418 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Dagda vald Ozoliņi 57,1 791 Krāslava piirkond
  Daudzese vald Daudzeva 210,67 1142 Aizkraukle piirkond
  Daugmale vald Daugmale 62,63 1137 Ķekava piirkond
  Dauksti vald Stari 164,86 1246 Gulbene piirkond 1945. aastal
  Dāviņi vald Dāviņi 80,67 733 Bauska piirkond
  Degole vald Vienība 67,4 685 Tukumsi piirkond 1945. aastal
  Dekšārese vald Dekšāres 102,8 788 Rēzekne piirkond
  Demene vald Demene 181,3 1527 Augšdaugava piirkond 1885. aastal
  Dignāja vald Dignāja 83,44 578 Jēkabpilsi piirkond
  Dikļi vald Dikļi 156,6 1238 Valmiera piirkond
  Dobele vald Aizstrautnieki 72,77 835 Dobele piirkond
  Drabeši vald Drabeši 120,34 2644 Cēsise piirkond
  Dricāni vald Dricāni 103,3 1091 Rēzekne piirkond
  Drusti vald Drusti 156,7 969 Smiltene piirkond
  Druviena vald Druviena 67,57 555 Gulbene piirkond
  Dzelzava vald Dzelzava 122,83 1324 Madona piirkond
  Dzērbene vald Dzērbene 124,6 863 Cēsise piirkond
  Džūkste vald Džūkste 184,4 1481 Tukumsi piirkond 1890. aastal
  Dubna vald Dubna 64,25 819 Augšdaugava piirkond 1945. aastal
  Dunalka vald Dunalka 87,5 701 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Dunava vald Dunava 124,2 750 Jēkabpilsi piirkond 1945. aastal
  Dundaga vald Dundaga 558,7 3388 Talsi piirkond
  Dunika vald Sikšņi 210,5 749 Lõuna-Kuramaa piirkond 1919. aastal
  Durbe vald Durbe 74 412 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Dviete vald Dviete 118,4 663 Augšdaugava piirkond 1863. aastal
  Ēdole vald Ēdole 144,49 1021 Kuldīga piirkond
  Eglaine vald Eglaine 79,2 1023 Augšdaugava piirkond 1889. aastal
  Eleja vald Eleja 66,6 2477 Jelgava piirkond
  Elkšņi vald Elkšņi 139,0 508 Jēkabpilsi piirkond
  Embūte vald Vībiņi 117,6 380 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Engure vald Engure 133 2571 Tukumsi piirkond
  Ērgļi vald Ērgļi 131,4 2360 Madona piirkond
  Ezere vald Ezere 97,01 1356 Salduse piirkond
  Ezernieki vald Ezernieki 128,6 808 Krāslava piirkond
  Ēvele vald Ēvele 92 506 Valmiera piirkond
  Feimaņi vald Feimaņi 135,2 966 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Gaigalava vald Gaigalava 192,6 1048 Rēzekne piirkond
  Gaiķi vald Satiķi 105,8 721 Salduse piirkond
  Gailīši vald Uzvara 80,2 2305 Bauska piirkond 1945. aastal
  Galēni vald Galēni 81,4 962 Preiļi piirkond
  Galgauska vald Galgauska 98,29 706 Gulbene piirkond
  Garkalne vald Berģi 150,5 8357 Ropaži piirkond
  Gārsene vald Gārsene 68,05 846 Jēkabpilsi piirkond
  Gavieze vald Gavieze 128,9 925 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Ģibuļi vald Pastende 320,2 2385 Talsi piirkond 1945. aastal
  Glūda vald Nākotne 103,74 3029 Jelgava piirkond
  Goliševa vald Goliševa 79,4 467 Ludza piirkond
  Gramzda vald Gramzda 84,69 732 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Grāveri vald Grāveri 65,3 496 Krāslava piirkond 1945. aastal
  Griškāni vald Sprūževa 76,8 2006 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Grobiņa vald Dubeņi 131,4 2836 Lõuna-Kuramaa piirkond 1820. aastal
  Grundzāle vald Vidzeme 129,54 997 Smiltene piirkond
  Gudenieki vald Gudenieki 112,3 798 Kuldīga piirkond
  Heinaste vald
(Ainaži vald)
149,1 514 Limbaži piirkond
  Hopa vald
(Ape vald)
Hopa 124,92 521 Smiltene piirkond
  Härgmäe vald
(Ērģeme vald)
Härgmäe 178,83 899 Valka piirkond
  Iecava vald Iecava 307,55 9272 Bauska piirkond
  Īle vald Īle 76,57 423 Dobele piirkond
  Ilzene vald Jaunzemi 62,5 389 Alūksne piirkond
  Ilzeskalnsi vald Ilzeskalns 78,7 869 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Inčukalnsi vald Inčukalns 107,1 4511 Sigulda piirkond
  Indra vald Indra 130,36 1300 Krāslava piirkond
  Indrāni vald Lubāna 342,54 978 Madona piirkond 1945. aastal
  Ineši vald Ineši 87,7 678 Cēsise piirkond 1945. aastal
  Ipiku vald
(Ipiķi vald)
Ipiku 67,43 270 Valmiera piirkond
  Irlava vald Irlava 114,0 1502 Tukumsi piirkond
  Irši vald Irši 69,8 541 Aizkraukle piirkond
  Īslīce vald Rītausmas 104,2 3799 Bauska piirkond
  Isnauda vald Martiši 115,46 1148 Ludza piirkond 1945. aastal
  Istra vald Vecslabada 164,02 788 Ludza piirkond 1862. aastal
  Izvalta vald Izvalta 71,38 775 Krāslava piirkond
  Īvande vald Īvande 71,11 399 Kuldīga piirkond
  Īve vald Tiņģere 70,7 498 Talsi piirkond 1945. aastal
  Jaunalūksne vald Kolberģis 184,66 1190 Alūksne piirkond
  Jaunanna vald Jaunanna 93,99 510 Alūksne piirkond 1945. aastal
  Jaunauce vald Jaunauce 83,38 439 Salduse piirkond
  Jaunbērze vald Jaunbērze 110,55 1015 Dobele piirkond
  Jaungulbene vald Gulbītis 90,55 1257 Gulbene piirkond
  Jaunjelgava vald Jaunjelgava 5,08 117 Aizkraukle piirkond 1957. aastal
  Jaunlutriņi vald Jaunlutriņi 116,3 945 Salduse piirkond 1820. aastal
  Jaunpiebalga vald Jaunpiebalga 183,6 2190 Cēsise piirkond
  Jaunpilsi vald Jaunpils 157,1 2320 Tukumsi piirkond
  Jaunsāti vald Abavnieki 95,1 982 Tukumsi piirkond 1945. aastal
  Jaunsvirlauka vald Staļģene 123,4 3261 Jelgava piirkond
  Jērcēni vald Jērcēni 149,2 432 Valmiera piirkond 1894. aastal
  Jeri vald Endzele 124,8 1453 Valmiera piirkond
  Jersika vald Upenieki 114,3 1066 Līvāni piirkond 1945. aastal
  Jumprava vald Jumprava 87,4 2118 Ogre piirkond
  Jumurda vald Jumurda 131,1 288 Madona piirkond
  Jūrkalne vald Jūrkalne 99,6 349 Ventspilsi piirkond
  Kabile vald Kabile 178,98 870 Kuldīga piirkond
  Kaive vald Kaive 117,6 364 Cēsise piirkond 1945. aastal
  Kalēti vald Kalēti 79,78 713 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Kalkūne vald Kalkūne 67,15 2154 Augšdaugava piirkond 1864. aastal
  Kalncempji vald Kalncempji 43 197 Alūksne piirkond 1868. aastal
  Kalnciemsi vald Kalnciems 22,7 2364 Jelgava piirkond
  Kalnieši vald Kalnieši 112,35 949 Krāslava piirkond
  Kalnsi vald Vidsala 173,1 700 Jēkabpilsi piirkond 1945. aastal
  Kalsnava vald Jaunkalsnava 147,1 2037 Madona piirkond
  Kalupe vald Kalupe 119,1 1378 Augšdaugava piirkond 1866. aastal
  Kalvene vald Kalvene 118,9 746 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Kandava vald Kandava 165,0 1692 Tukumsi piirkond
  Kantinieki vald Liuža 57,9 578 Rēzekne piirkond 1949. aastal
  Kaplava vald Kaplava 125,4 745 Krāslava piirkond
  Kārķi vald Kārķi 124,18 673 Valka piirkond
  Kastuļina vald Priežmale 100,0 806 Krāslava piirkond 1945. aastal
  Kazdanga vald Kazdanga 133,9 1336 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Katvari vald Pociems 124,2 1354 Limbaži piirkond
  Kauguri vald Mūrmuiža 88,9 1480 Valmiera piirkond
  Kaunata vald Kaunata 170,0 1333 Rēzekne piirkond
  Ķeipene vald Ķeipene 87,2 1162 Ogre piirkond
  Ķekava vald Ķekava 200,9 14 899 Ķekava piirkond
  Ķepova vald Neikšāni 57,5 219 Krāslava piirkond 1945. aastal
  Klintaine vald Stukmaņi 94,13 860 Aizkraukle piirkond
  Kocēni vald Kocēni 184,8 3168 Valmiera piirkond
  Koivaliina vald
(Gaujiena vald)
Koivaliina 126 940 Smiltene piirkond
  Koknese vald Koknese 170,6 4188 Aizkraukle piirkond
  Kolka vald Kolka 116,9 966 Talsi piirkond 1945. aastal
  Kombuļi vald Kombuļi 80,92 672 Krāslava piirkond
  Konstantinova vald Konstantinova 79,1 516 Krāslava piirkond
  Krape vald Krape 72,7 757 Ogre piirkond
  Krāslava vald Ezerkalns 58,15 591 Krāslava piirkond
  Krimulda vald Ragana 176,3 4216 Sigulda piirkond
  Krimūni vald Krimūnas 70,7 1134 Dobele piirkond 1945. aastal
  Krišjāņi vald Krišjāņi 71,18 387 Balvi piirkond 1945. aastal
  Krustpilsi vald Spuņģēni 86,12 895 Jēkabpilsi piirkond
  Kubuli vald Kurna 167,19 1386 Balvi piirkond 1991. aastal
  Kūki vald Zīlāni 114,5 2016 Jēkabpilsi piirkond
  Ķūļciemsi vald Ķūļciems 67,6 402 Talsi piirkond 1945. aastal
  Kuprava vald Kuprava 3,7 402 Balvi piirkond 1974. aastal
  Kurmāle vald Vilgāle 113,68 2209 Kuldīga piirkond
  Kurmene vald Kurmene 112,0 666 Bauska piirkond
  Kursīši vald Kursīši 170,86 955 Salduse piirkond
  Kööna vald
(Ķoņi vald)
Kööna 88,3 764 Valmiera piirkond 1866. aastal
  Laidi vald Laidi 114,97 1274 Kuldīga piirkond 1954. aastal
  Laidze vald Laidze 74,1 1906 Talsi piirkond
  Lapmežciemsi vald Lapmežciems 49,0 2343 Tukumsi piirkond 1945. aastal
  Lazdona vald Lazdona 22,26 732 Madona piirkond
  Lazdukalnsi vald Benislava 194,43 1023 Balvi piirkond 1965. aastal
  Lazduleja vald Egļuciems 87,17 303 Balvi piirkond 1945. aastal
  Laža vald Apriķi 160,1 583 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Laubere vald Laubere 80,29 762 Ogre piirkond 1917. aastal
  Laucesa vald Mirnijs 61,22 1380 Augšdaugava piirkond 1864. aastal
  Lauciene vald Lauciene 180,3 1661 Talsi piirkond
  Lauderi vald Lauderi 75,0 337 Ludza piirkond 1945. aastal
  Ļaudona vald Ļaudona 204,5 1519 Madona piirkond
  Launkalne vald Launkalne 221,96 1277 Smiltene piirkond
  Lēdmane vald Lēdmane 78,3 1394 Ogre piirkond
  Lēdurga vald Lēdurga 162,7 1562 Sigulda piirkond
  Leimaņi vald Mežgale 101,73 564 Jēkabpilsi piirkond 1945. aastal
  Lejasciemsi vald Lejasciems 337,8 1778 Gulbene piirkond
  Lendži vald Lendži 64,6 789 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Lestene vald Lestene 83,9 662 Tukumsi piirkond
  Lībagi vald Mundigciems 143,9 2015 Talsi piirkond
  Līdumnieki vald Līdumnieki 161,0 315 Ludza piirkond 1945. aastal
  Lielauce vald Lielauce 80,47 456 Dobele piirkond
  Lielplatone vald Sidrabe 49,91 867 Jelgava piirkond
  Lielvārde vald Lielvārde 53,5 1051 Ogre piirkond
  Liepa vald Liepa 74,3 3133 Cēsise piirkond
  Liepna vald Liepna 280,57 851 Alūksne piirkond 1919. aastal
  Liepupe vald Mustkalni 157,9 2229 Limbaži piirkond
  Liezēre vald Liezēre 254,96 1460 Madona piirkond
  Līgatne vald Augšlīgatne 160,6 2806 Cēsise piirkond
  Līgo vald Līgo 78,93 434 Gulbene piirkond 1945. aastal
  Līksna vald Līksna 138,3 1127 Augšdaugava piirkond
  Limbaži vald Limbaži 228,1 2489 Limbaži piirkond
  Lizumsi vald Lizums 107,79 1521 Gulbene piirkond
  Litene vald Litene 127,7 1117 Gulbene piirkond 1866. aastal
  Līvbērze vald Līvbērze 146,44 2392 Jelgava piirkond
  Loodi vald
(Lode vald)
Loodi 63,82 374 Valmiera piirkond
  Lube vald Anuži 83,4 520 Talsi piirkond 1945. aastal
  Lūznava vald Lūznava 74,2 1024 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Lutriņi vald Lutriņi 90,7 1430 Salduse piirkond
  Madliena vald Madliena 167,96 1959 Ogre piirkond 1897. aastal
  Mākoņkalnsi vald Lipuški 162,9 719 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Maliena vald Brenci 55,42 424 Alūksne piirkond 1945. aastal
  Maļinova vald Maļinova 72,02 937 Augšdaugava piirkond 1945. aastal
  Malnava vald Malnava 163,7 1406 Ludza piirkond
  Mālpilsi vald Mālpils 220,9 3706 Sigulda piirkond
  Malta vald Malta 89,8 3234 Rēzekne piirkond
  Mālupe vald Mālupe 129,75 652 Alūksne piirkond
  Mārciena vald Mārciena 89,74 1131 Madona piirkond
  Mārkalne vald Mārkalne 123,38 374 Alūksne piirkond
  Mārsnēni vald Mārsnēni 69,18 863 Cēsise piirkond
  Mārupe vald Mārupe 103,9 19 115 Mārupe piirkond
  Mazozoli vald Līčupe 97,0 630 Ogre piirkond 1945. aastal
  Mazsalaca vald Mazsalaca 70,1 679 Valmiera piirkond
  Mazzalve vald Ērberģe 209,4 1273 Aizkraukle piirkond
  Matīši vald Matīši 80,4 879 Valmiera piirkond
  Matkule vald Matkule 63,0 703 Tukumsi piirkond
  Medņeva vald Semenova 99,3 696 Balvi piirkond 1945. aastal
  Medze vald Kapsēde 109,2 1558 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Medumi vald Medumi 116,6 963 Augšdaugava piirkond
  Meņģele vald Meņģele 89,75 656 Ogre piirkond
  Mērsragsi vald Mērsrags 109 1712 Talsi piirkond
  Mērdzene vald Mērdzene 89,5 786 Ludza piirkond
  Mežāre vald Mežāre 142,83 918 Jēkabpilsi piirkond
  Mežotne vald Mežotne 75,32 1563 Bauska piirkond
  Mežvidi vald Mežvidi 124,9 1012 Ludza piirkond
  Mētriena vald Mētriena 140,25 781 Madona piirkond
  More vald More 88,9 671 Sigulda piirkond
  Murmastiene vald Murmastiene 174,51 755 Varakļāni piirkond 1945. aastal
  Nagļi vald Nagļi 138,3 566 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Naudīte vald Naudīte 89,7 753 Dobele piirkond
  Naujene vald Naujene 131,1 5365 Augšdaugava piirkond
  Naukšēni vald Naukšēni 192,3 1527 Valmiera piirkond
  Nautrēni vald Rogovka 156,9 1310 Rēzekne piirkond
  Nereta vald Nereta 125,7 1860 Aizkraukle piirkond
  Nīca vald Nīca 230,3 2896 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Nīcgale vald Nīcgale 96,39 714 Augšdaugava piirkond 1936. aastal
  Nīgrande vald Nīgrande 97,42 1683 Salduse piirkond
  Nīkrāce vald Dzelda 130,51 710 Kuldīga piirkond
  Nirza vald Nirza 92,11 497 Ludza piirkond
  Nītaure vald Nītaure 175,86 877 Cēsise piirkond
  Novadnieki vald Mežvidi 108,84 1921 Salduse piirkond 1945. aastal
  Ņukši vald Ņukši 68,52 515 Ludza piirkond 1945. aastal
  Ogresgalsi vald Ogresgals 96,71 3719 Ogre piirkond 1924. aastal
  Olaine vald Jaunolaine 289,53 7960 Olaine piirkond 1819. aastal
  Ošupe vald Degumnieki 224,3 1208 Madona piirkond 1945. aastal
  Ozolaine vald Bekši 80,4 2025 Rēzekne piirkond
  Ozolmuiža vald Ozolmuiža 49,0 1063 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Ozolnieki vald Ozolnieki 7,87 3951 Jelgava piirkond
  Otaņķi vald Rude 120,5 962 Lõuna-Kuramaa piirkond 1945. aastal
  Padure vald Deksne 113,11 1134 Kuldīga piirkond
  Pāle vald Pāle 146,3 844 Limbaži piirkond
  Palsmane vald Palsmane 99,53 1012 Smiltene piirkond
  Pampāļi vald Pampāļi 122,24 813 Salduse piirkond 1922. aastal
  Pasiene vald Pasiene 120,4 604 Ludza piirkond
  Pededze vald Pededze 142,01 710 Alūksne piirkond
  Pelči vald Pelči 56,57 1099 Kuldīga piirkond 1945. aastal
  Pelēči vald Pelēči 84,2 825 Preiļi piirkond 1945. aastal
  Penkule vald Penkule 74,09 925 Dobele piirkond
  Piedruja vald Piedruja 64,46 601 Krāslava piirkond
  Pilda vald Pilda 118,11 688 Ludza piirkond
  Pilskalne vald Pilskalne 124,69 1179 Augšdaugava piirkond
  Pilskalne vald Pilskalne 99,8 491 Aizkraukle piirkond 1945. aastal
  Piltene vald Piltene 187,9 474 Ventspilsi piirkond
  Plāņi vald Plāņi 218,65 691 Valmiera piirkond
  Platone vald Platone 86,86 1670 Jelgava piirkond
  Pope vald Pope 167,7 1040 Ventspilsi piirkond
  Prauliena vald Prauliena 197,88 1755 Madona piirkond
  Preiļi vald Līči 79,26 1188 Preiļi piirkond
  Priekule vald Priekule 152,8 653 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Priekuļi vald Priekuļi 98,36 4718 Cēsise piirkond
  Prode vald Subate 93,6 312 Augšdaugava piirkond 1892. aastal
  Pūre vald Pūre 102,2 1482 Tukumsi piirkond 1860. aastal
  Pureņi vald Kivdolova 59,57 431 Ludza piirkond 1945. aastal
  Puša vald Puša 80,8 497 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Pušmucova vald Pušmucova 72,5 583 Ludza piirkond
  Puze vald Blāzma 207,3 920 Ventspilsi piirkond
  Raiskumsi vald Raiskums 175,4 1666 Cēsise piirkond
  Ramata vald Ramata 171,4 505 Valmiera piirkond 1945. aastal
  Ranka vald Ranka 183,87 1578 Gulbene piirkond
  Raņķi vald Raņķi 46,48 507 Kuldīga piirkond
  Rauna vald Rauna 152,4 3039 Smiltene piirkond
  Rembate vald Rembate 80,29 1283 Ogre piirkond
  Remte vald Remte 156,1 737 Salduse piirkond
  Rencēni vald Rencēni 158,9 1526 Valmiera piirkond
  Renda vald Renda 263,35 1091 Kuldīga piirkond
  Riebiņi vald Riebiņi 109,8 1528 Preiļi piirkond 1945. aastal
  Rikava vald Rikava 82,2 879 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Rite vald Cīruļi 97,2 605 Jēkabpilsi piirkond
  Robežnieki vald Robežnieki 127,49 1030 Krāslava piirkond
  Roja vald Roja 200,5 4115 Talsi piirkond
  Ropaži vald Ropaži 326,4 6915 Ropaži piirkond
  Rožkalni vald Rimicāni 111,5 723 Preiļi piirkond 1945. aastal
  Rožupe vald Rožupe 181,77 1443 Līvāni piirkond 1945. aastal
  Ruba vald Ruba 86,80 932 Salduse piirkond 1922. aastal
  Rubene vald Rubeņi 182,2 1167 Jēkabpilsi piirkond 1866. aastal
  Rucava vald Rucava 238,1 1249 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Rudbārži vald Rudbārži 110,42 1074 Kuldīga piirkond
  Rudzāti vald Rudzāti 124,87 902 Līvāni piirkond 1920. aastal
  Rugāji vald Rugāji 317,6 1629 Balvi piirkond 1922. aastal
  Rumba vald Mežvalde 225,93 1665 Kuldīga piirkond 1945. aastal
  Rundāle vald Pilsrundāle 91,44 2174 Bauska piirkond
  Rundēni vald Rundēni 124,66 583 Ludza piirkond
  Rušona vald Kastīre 205,8 1692 Preiļi piirkond 1945. aastal
  Saka vald Saka 318,3 571 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Sakstagalsi vald Sakstagals 93,0 1571 Rēzekne piirkond 1897. aastal
  Sala vald Spuņciems 76,4 1436 Mārupe piirkond
  Sala vald Sala 196,4 3271 Jēkabpilsi piirkond 1945. aastal
  Salaspilsi vald Salaspils 114,1 5060 Salaspilsi piirkond
  Salatsi vald
(Salacgrīva vald)
Salatsi 312,8 2376 Limbaži piirkond 2010. aastal
  Salduse vald Druva 42,08 1718 Salduse piirkond
  Salgale vald Emburga 156,88 1845 Jelgava piirkond 1945. aastal
  Saliena vald Saliena 124,65 673 Augšdaugava piirkond 1897. aastal
  Salnava vald Salnava 167,0 850 Ludza piirkond 1945. aastal
  Sarkaņi vald Biksēre 167,31 1601 Madona piirkond
  Sauka vald Lone 98,6 604 Jēkabpilsi piirkond
  Saulkrasti vald Saulkrasti 41,7 2845 Saulkrasti piirkond 1967. aastal
  Sauna vald Prīkuļi 122,41 1087 Preiļi piirkond 1975. aastal
  Sausnēja vald Sidrabiņi 117,0 595 Madona piirkond
  Sece vald Sece 176,14 1153 Aizkraukle piirkond
  Sēja vald Loja 227,9 2421 Saulkrasti piirkond
  Sēļi vald Sēļi 61,5 476 Valmiera piirkond
  Sēlpilsi vald Sēlija 121,7 1026 Jēkabpilsi piirkond
  Sēme vald Sēme 145,4 1265 Tukumsi piirkond
  Sērene vald Sērene 119,08 857 Aizkraukle piirkond
  Sesava vald Sesava 99,1 1860 Jelgava piirkond
  Sigulda vald Peltes 96,3 3984 Sigulda piirkond
  Silajāņi vald Silajāņi 70,6 507 Preiļi piirkond
  Silmala vald Gornica 194,7 3148 Rēzekne piirkond 1954. aastal
  Sīļukalnsi vald Sīļukalns 94,6 625 Preiļi piirkond 1945. aastal
  Skaista vald Skaista 117,12 727 Krāslava piirkond 1861. aastal
  Skaistkalne vald Skaistkalne 106,1 1162 Bauska piirkond
  Skaņkalne vald Mazsalaca 112,1 819 Valmiera piirkond
  Skrīveri vald Skrīveri 105,4 3753 Aizkraukle piirkond
  Skrudaliena vald Skrudaliena 99,5 1308 Augšdaugava piirkond 1889. aastal
  Skrunda vald Skrunda 257,91 1209 Kuldīga piirkond
  Skujene vald Skujene 176,8 842 Cēsise piirkond
  Skulte vald Mandegas 146,5 2097 Limbaži piirkond
  Slampe vald Slampe 155,1 1970 Tukumsi piirkond
  Smārde vald Smārde 214,7 2728 Tukumsi piirkond
  Smiltene vald Kalnamuiža 68,96 1200 Smiltene piirkond
  Snēpele vald Snēpele 76,9 815 Kuldīga piirkond
  Sokolki vald Strupļi 56,7 748 Rēzekne piirkond
  Stabulnieki vald Stabulnieki 67,5 865 Preiļi piirkond 1945. aastal
  Staburagsi vald Staburags 58,5 450 Aizkraukle piirkond 1945. aastal
  Staicele vald 258,3 593 Limbaži piirkond
  Stalbe vald Stalbe 159,91 1291 Cēsise piirkond
  Stāmeriena vald Vecstāmeriena 133,81 1156 Gulbene piirkond 1867. aastal
  Stelpe vald Stelpe 68,4 851 Bauska piirkond
  Stoļerova vald Stoļerova 61,6 745 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Stopiņi vald Ulbroka 53,5 10 571 Ropaži piirkond
  Stradi vald Gulbene 173,51 2087 Gulbene piirkond 1945. aastal
  Strazde vald Strazde 42,3 414 Talsi piirkond 1919. aastal
  Straupe vald Plācis 152,15 1468 Cēsise piirkond
  Strūžāni vald Strūžāni 37,8 946 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Sunākste vald Sunākste 109,14 521 Aizkraukle piirkond
  Suntaži vald Suntaži 160,5 2124 Ogre piirkond
  Susāji vald Viļaka 198,1 625 Balvi piirkond 1945. aastal
  Sutri vald Sutri 77,98 693 Līvāni piirkond 1945. aastal
  Svariņi vald Svarinci 92,2 392 Krāslava piirkond 1945. aastal
  Svente vald Svente 127,13 1181 Augšdaugava piirkond 1864. aastal
  Svēte vald Svēte 59,22 1794 Jelgava piirkond
  Svitene vald Svitene 58,15 957 Bauska piirkond 1891. aastal
  Šēdere vald Šēdere 114,69 1221 Augšdaugava piirkond 1945. aastal
  Šķaune vald Šķaune 123,7 580 Krāslava piirkond
  Šķēde vald Šķēde 87,95 724 Salduse piirkond 1945. aastal
  Šķeltova vald Šķeltova 75,3 674 Krāslava piirkond 1945. aastal
  Šķilbēni vald Rekova 96,6 1128 Balvi piirkond 1930. aastal
  Zaļenieki vald Zaļenieki 122,83 1690 Jelgava piirkond
  Zaļesje vald Zaļesje 108,8 696 Ludza piirkond 1945. aastal
  Zalve vald Zalve 210,2 759 Aizkraukle piirkond
  Zaņa vald Kareļi 87,24 816 Salduse piirkond 1945. aastal
  Zante vald Zante 96,1 653 Tukumsi piirkond
  Zasa vald Zasa 114,62 993 Jēkabpilsi piirkond
  Zaube vald Zaube 162,76 818 Cēsise piirkond
  Zebrene vald Zebrene 90,66 482 Dobele piirkond
  Zeltiņi vald Zeltiņi 63,09 393 Alūksne piirkond 1866. aastal
  Zemīte vald Zemīte 99,0 916 Tukumsi piirkond
  Zentene vald Zentene 122,6 532 Tukumsi piirkond
  Ziemeri vald Māriņkalns 117,02 819 Alūksne piirkond
  Zilaiskalnsi vald Zilaiskalns 29,4 858 Valmiera piirkond 1961. aastal
  Zirase vald Ziras 153,8 497 Ventspilsi piirkond
  Zirņi vald Zirņi 205,1 1761 Salduse piirkond 1945. aastal
  Zlēkase vald Zlēkas 107,2 511 Ventspilsi piirkond
  Zosēni vald Melnbārži 67,4 481 Cēsise piirkond 1945. aastal
  Zvārde vald Striķi 205,21 392 Salduse piirkond 1993. aastal
  Zvārtava vald Stepi 169,81 423 Valka piirkond
  Zvirgzdene vald Zvirgzdene 98,9 781 Ludza piirkond
  Žīguri vald Žīguri 111,0 694 Balvi piirkond 1958. aastal
  Tabore vald Tabore 76,64 909 Augšdaugava piirkond 1945. aastal
  Tadaiķi vald Lieģi 77,6 866 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Tārgale vald Tārgale 364,2 1845 Ventspilsi piirkond
  Taurene vald Taurene 102,4 882 Cēsise piirkond
  Taurupe vald Taurupe 126,4 915 Ogre piirkond
  Tērvete vald Zelmeņi 92,6 1951 Dobele piirkond
  Tilža vald Tilža 104,41 1017 Balvi piirkond
  Tīnūži vald Tīnūži 129,9 4712 Ogre piirkond
  Tirza vald Tirza 130,46 986 Gulbene piirkond
  Tome vald Tome 110,18 672 Ogre piirkond
  Trapene vald Trapene 137,25 759 Smiltene piirkond 1923. aastal
  Trikāta vald Trikāta 113,1 952 Valmiera piirkond
  Tume vald Tume 111,8 1806 Tukumsi piirkond 1884. aastal
  Turki vald Zundāni 119,44 1008 Līvāni piirkond 1945. aastal
  Turlava vald Turlava 124,5 969 Kuldīga piirkond
  Ūdrīši vald Augstkalne 107,21 1724 Krāslava piirkond 1945. aastal
  Ugāle vald Ugāle 292,2 2238 Ventspilsi piirkond
  Ukri vald Ukri 94,52 417 Dobele piirkond 1921. aastal
  Umurga vald Umurga 189,7 1227 Limbaži piirkond
  Upmala vald Vecvārkava 98,0 780 Preiļi piirkond 1975. aastal
  Usma vald Usma 219,5 538 Ventspilsi piirkond
  Užava vald Užava 125,5 566 Ventspilsi piirkond
  Vabole vald Vabole 77,63 765 Augšdaugava piirkond 1945. aastal
  Vadakste vald Vadakste 72,08 514 Salduse piirkond
  Vaidava vald Vaidava 71,9 1117 Valmiera piirkond 1894. aastal
  Vaiņode vald Vaiņode 189,7 2276 Lõuna-Kuramaa piirkond
  Vaive vald Vaive 152,4 1547 Cēsise piirkond
  Valdgale vald Pūņas 205,5 1333 Talsi piirkond 1945. aastal
  Valgunde vald Valgunde 210,44 2117 Jelgava piirkond 1867. aastal
  Valka vald Luke 279,84 1295 Valka piirkond 1909. aastal
  Valle vald Valle 178,9 1011 Bauska piirkond 1900. aastal
  Valmiera vald Vanagi 101,2 3245 Valmiera piirkond 1894. aastal
  Vana-Laitsna vald
(Veclaicene vald)
Korneti 72,34 378 Alūksne piirkond
  Vandzene vald Vandzene 145,9 1770 Talsi piirkond 1893. aastal
  Vāne vald Vāne 166,4 1105 Tukumsi piirkond
  Varakļāni vald Kokari 99,17 791 Varakļāni piirkond 1872. aastal
  Varieši vald Varieši 148,26 1245 Jēkabpilsi piirkond 1945. aastal
  Variņi vald Variņi 100,51 949 Smiltene piirkond 1990. aastal
  Vārkava vald Vārkava 78,6 621 Preiļi piirkond
  Vārme vald Vārme 147,33 1114 Kuldīga piirkond
  Vārve vald Ventava 125,4 1763 Ventspilsi piirkond
  Vastse-Laitsna vald
(Jaunlaicene vald)
Vastse-Laitsna 52,2 478 Alūksne piirkond 1919. aastal
  Vecate vald Vecate 89,7 428 Valmiera piirkond
  Vecauce vald 40,06 747 Dobele piirkond
  Vecpiebalga vald Vecpiebalga 110,2 1458 Cēsise piirkond
  Vecpilsi vald Vecpils 80,2 465 Lõuna-Kuramaa piirkond 1890. aastal
  Vecsaliena vald Červonka 81,98 669 Augšdaugava piirkond 1945. aastal
  Vecsaule vald Vecsaule 163,86 2052 Bauska piirkond
  Vectilža vald Vectilža 90,86 444 Balvi piirkond 1945. aastal
  Vecumi vald Borisova 124,8 546 Balvi piirkond 1945. aastal
  Vecumnieki vald Vecumnieki 280,9 4454 Bauska piirkond
  Vērēmi vald Sondori 70,3 1768 Rēzekne piirkond 1945. aastal
  Vērgale vald Vērgale 190,6 1380 Lõuna-Kuramaa piirkond 1877. aastal
  Veselava vald Veselava 59,52 679 Cēsise piirkond
  Vestiena vald Vestiena 116,8 734 Madona piirkond
  Vidriži vald Gravas 102,6 1596 Limbaži piirkond
  Viesatase vald Viesatas 52,4 423 Tukumsi piirkond 1945. aastal
  Viesīte vald Viesīte 313,4 692 Jēkabpilsi piirkond
  Viesturi vald Bērstele 81,55 1128 Bauska piirkond 1945. aastal
  Vietalva vald Vietalva 130,43 913 Aizkraukle piirkond
  Vijciemsi vald Vijciems 141,93 700 Valka piirkond
  Vīksna vald Vīksna 121,95 690 Balvi piirkond 1936. aastal
  Viļāni vald Viļāni 120,5 1855 Rēzekne piirkond
  Vilce vald Vilce 127,17 1762 Jelgava piirkond 1822. aastal
  Viļķene vald Viļķene 224,5 1430 Limbaži piirkond
  Vilpulka vald Vilpulka 88,47 670 Valmiera piirkond 1945. aastal
  Vīpe vald Vīpe 77,0 788 Jēkabpilsi piirkond
  Virbi vald Jaunpagasts 39,5 887 Talsi piirkond
  Vircava vald Vircava 101,1 1710 Jelgava piirkond
  Vireši vald Vireši 154,54 676 Smiltene piirkond 1945. aastal
  Virga vald Paplaka 86,21 924 Lõuna-Kuramaa piirkond 1918. aastal
  Višķi vald Špoģi 104,4 1732 Augšdaugava piirkond
  Vītiņi vald Vītiņi 133,66 1085 Dobele piirkond 1945. aastal

ViitedRedigeeri