Ava peamenüü

See on jumalate loend, mis hõlmab ka jumalusi jm mütoloogilisi olendeid ja isikuid, nähtusi, abstraktsioone, personifikatsioone ning nende esindajaid, kehastunuid erinevates religioonides. Loendist on püütud välja jätta väiksemaid ja mõjuvaesemaid haldjaid, vaime ja deemoneid, ehkki paljudes usundites on nad jumalatest peaaegu eristamatud. Loodusobjekti, printsiibi või abstraktsiooni puhul on esitatud ka nende personifikatsioonid. Kohati esineb loendis jumalikustatud isikuid, kui nende kultus on märkimisväärne ja traditsiooniline. Loend on esitatud suuremate piirkondade ja/või kultuuride-mütoloogiate kaupa. Paljud nimed on esitatud mitmes kirjapildis.

AraabiaRedigeeri

  • afriidid (ifriidid, efriidid) 'tolm', džinnide rühm; ei ole islami teoloogia järgi jumalad
  • Allah 'jumal', ülim jumal-looja islamieelsel ajal, ainujumal islamis
  • Allat 'jumalanna', islamieelne ema- ja viljakusjumalanna
  • Anbay 'eestkõneleja', islamieelne oraaklijumal ja kohtumõistja Lõuna-Araabias
  • Azrael, surmaingel islamis, ei ole islami järgi jumal
  • Berith, alkeemikutel kurat, kes muudab kõik metallid kullaks
  • Dalhan, jaanalinnu seljas ratsutav kõrbedeemon, kes õgib teekäijaid
  • Dasim, islami juttudes kuri vaim, Iblise poeg, õhutab abikaasade vahele tüli
  • Fuls, islamieelne jumalus
  • Ghaddar, Punase mere äärsete maade kõrbedeemon, kes õgib teekäijate suguelundeid
  • ghuulid, kõrbedeemonid
  • hafazad, kaitseinglid, kes kaitsevad häid muslimeid pärast surma deemonite eest
  • Ha'il, 'kohutav', rahe- ja äikeseingel islamis
  • du-l Halasa, islamieelne oraaklijumal Lõuna-Araabias
  • huurid, taevanäitsikud muslimite paradiisis
  • Hubal, islamieelne oraaklijumal Mekas
  • Iblis, Saatan islamis
  • Jalal, Allah kui Kõigevägevam
  • Jamal, Allah kui Armuline
  • Kahil, islamieelne jumal
  • katib, islamis ingel, kes inimese kõik teod üles kirjutab
  • keerubid (Kurabi), kõige kõrgemad inglid
  • Khannas, Saatan kui Petja
  • Khanzab, deemon, kes segab muslimite palveid
  • Malik, islamieelne jumal Põhja-Araabias
  • Manat 'saatus', islamieelne saatusejumalanna, Allahi tütar
  • Marid, üks kuri vaim islamis
  • Muhyi, Allah kui eluandja
  • muwakkil, kaitseingel, kes kuradi seestunud inimesest välja ajab

NamrudNamusNasnasNasrNurQadaQalamQusurQutbQutrubRahimRahmanRuhu'llahSafuraSahabaSa'irSakinaSalsabilSanamSaqarSarandibSayfu'llahSayhunSayyidShabahShafanShezbethShihabShiqShu'aybSiddiqSidrat-Al-MuntahaSijilSijjinSirat al-MustaqimSulaymanSuraSutSuwa'TabutTaghutTahaTalutTanjimTawrahTh'ubanTirTuwaUqba

AsteegiRedigeeri

AcolmiztliAcolnahuacatlAcuecucyoticihuatiAhuiateteoAhuizotlAmaranthAtlatonanAtlatoninAyauhteotlAzcatlNahkhiir-meesCenteocihuatlCenteotlCentzon-totochtinCentzonuitznauaChalchihuitlicueChalchiuhcihuatlChalchiuhtecolotlChalchiuhtlicueChalchiuhtotolinChalmecatecuchtliChanticoChicomeccatlChicomecoatlChicomexochtliChiconahuiehecatlChihucoatlChimalmanCihuacoatlCihuatetoCinteotlCipactliCipactonalCitlatonacCivatateoCoatlicueCoccochimetlCochimetlCocijoCoyolxanuhquiCoyolxauhquiCuaxolotlEhecatlHuehuecoyotlHuehueteotlHuitzilopochtliHuixtocihuatlIlamatecuhtliItzliItzpapalotlItztlacoliuhquiIxtliltonMacuil-cozcacuahtliMacuil-cuetzpalinMacuil-malinalliMacuil-tochtliMacuil-tonalequeMacuil-xochitlMacuilcozcacuahtliMacuilcuetzpalinMacuilcuetzpalliMacuilmalinalliMacuiltochtliMacuiltonalequeMacuilxochitlMacuilxÒchitlMalinalxochiMalinalxochitlMaquiltonalequeMatlalcueitlMayahualMayahuelMayouelMetzliMetztliMexitlMextliMictecacihuatlMictlanMictlancihuatlMictlantecuhtliMictlantecuhtziMixcoatlMoctezumaMontezumaNahuaqueNanaNanahuatzinNanauatzinNanautzinNuhualpilliOmacatlOmecihuatlOmeciuatlOmetecuhtliOmetecutliOmeteoltloqueOmetotchtliOpochtliOxomocoPatecatlPiquete-zinaPiquete-ziÑaPopocatepetlPulqueQuetzacoatlQuetzalcoatlTamoanchanTecciztecatlTecuciztecalTecuciztecatlTelcalipocaTemazcaltechiTemazcalteciTeotihuacanTeoyaomiquiTeoyaomquiTepeyollotlTepeyollotliTepoztecatlTezcalipocaTezcatlipocaTezcatzontecatlTitlacauanTlaelquaniTlahuixcalpantecTlahuixcalpantecuhtliTlahuizcalpantecuhtliTlahuizcalpantecutliTlalocTlaltecuhtliTlaoque-nahuaqueTlazolteotlTlazolteotliTlazoltÉotlTloqueTloquenahuaqueTlalocTomoanchanTonacatecuhtliTonatiuhTzitzimimeTzitzmitlUeuecoyotlUeueteotlUitzilopochtliUixtochihuatlXilonenXipeXipe-totecXiuhcoatlXiuhtecuhtliXiutecuhtliXmulzencabXochipiliXochipilliXochiquetzalXolotlYacatecuhtliYiacatecuhtli

AustraaliaRedigeeri

(Aranda, Binbinga, Gunwinggu, Juma, Kabikabi, Kamilaroi, Karadjeri, Karrauri, Kulini, Mandjindja, Murinbata, Murngini, Nambutji, Wallamba, Wiradyuri, Wulumba, Wurunjerri hõimud ja rahvad.)

AdnoartinaAlcheraAlmudjAltjiraBagadjimbiriBaiameBamapanaBellin-bellinBiameBildjiwuarojuBinbealBirrahgnoolooBobbi-bobbiBunbulamaBunjilBunyipDaramulumDaranaDhakhanDilgaDjanggawulEinganaEinganuErathipaGnoweeGoannaGunapipiGurumukasIpilyaJulanaJulunggulJunkgowaJurawadbadKalseruKaroraKidiliKidilliKultanaKunapipiKurukadiKutjaraLumalumaLungkataMamaraganMamuMangar-kunjer-kunjaMar'rallangMarrallangMimiMinawaraMiralalouMitaMokoiMokpoiMopaditisMudungkalaMultultuMumbaNadubiNamorodoNgalyodNgurunderiNjiranaNurunderePapangPilirinTatjiTjiniminUlanjiUluruWalagandaWallungunderWandjinaWapiyaWaramurungundiWaramurungundjuWati-kutjaraWawalagWawalugWidjingaraWondjinaWuluwaitWurakaWurugagYalungurYara-ma-yha-whoYhiYingarnaYrlunggurYurlungur

AvaariRedigeeri

BaskiRedigeeri

Anbotoko Mari (Mari Urraca) – MajueMari (jumalanna)Sugaar (Sugoi, Maju) – Urtzi (Ost, Ortzi)

Budistlikud jumalusedRedigeeri

DargiRedigeeri

EestiRedigeeri

AhtiHoidjaIlmarineIloKaitsjaLemmingMaaemaMaajumaladMana - MardusPekoPellPennPeremeesPikkerPikneRongoRõugutajaTaaraTaarapitaTaevataatTooniTooruTuris - TõnnUkuVanaisaVanejumiVanemuineVanetooniÄikeÄio

EgiptuseRedigeeri

  Pikemalt artiklis Egiptuse jumalad

AaAahAapepAbtuAhAhemaitAilurosAkenAkerAmathauntaAmaunetAmemaitAmenAmen-raAmen-reAmenhotepAmentAmentetAmentitAmmamAmmitAmmonAmmon-raAmmon-reAmmutAmnAmonAmon-raAmon-reAmsitAmunAmun-raAmun-reAnatAndjetyAnedjtiAnetAneztiAnhurAnitAnkhetAnktAnoukeAnpuAntiAnubisAnuketApademakApedemakApepApepiApetApisApophisAptetArensnuphisAri-hes-neferArsnuphisAsetAtenAten-raAten-reAtonAton-raAton-reAtumAtum-raAtum-reBaBa-neb-tetetBa-pefBabBabayBabiBaneb-djedetBanebdedetBanebdjedetBanebdjetetBanebtetetBanephthysdjedetBastBastetBatBataBenuBesBesetButoChenti-chetiChenti-irtiChepriChertiChnemuChnoumisChnumChnuphisChonsChontamentiCnephDedunDedwenDuaDuamutefEhiErnutetGebHaHaapHahHapHapiHapyHar-nedj-hefHar-pa-kheredHar-pa-khrutiHarensnuphisHarmakhisHarmatchisHarpakheredHarpakhrutiHarpocratesHat-mehitHathorHatmehitHatmehytHauhetHedetetHegetHehHehetHekHeketHektetHemenHemsutHemusetHenetHepHepiHeqetHeretHerishepHeru-behudtiHesaHesatHet-mehitHetmehitHez-urHikeHnumHorosHorusHuHuhIatIbisIenpwIhuIhyImeutImhetepImhotepImiutImsetImsetyInherInmutefInpuIpetIptetIpyIsisIunmutefJohKauketKebKebechetKebechsenefKehperiKekKeketKekuKemuKemurKemwerKenKhemKheperKheperaKhepriKhertyKhnemuKhnumKhonsKhonsuKnephKnouphisKukLenpwMa'atMaatMafdetMaftetMahesMehenMehet-uretMehet-weretMehturtMehurtMenchitMendesMenhitMenthuMentuMeretMeretsegerMertMertsegerMeskhenetMeskhentMinMnevisMnewerMonthMontoMutNaunetNeb-hutNebthetNed-er-tcherNefNefer-temNefer-temuNefertemNefertumNehabNehebkauNehebkhauNehebu-kauNeitNeithNekhabedNekhbetNeperNephthysNepitNeteraantmwmwNuNuitNunNunetNutOgdoadOpetOsirisPetbePtahPthaQadeshQadeshetQebQeteshQudshuRaReRenenetRenenutetRenpetReretReret-weretReshefReshepReshpuSachmetSagSahuSahmetSalSatetSebSebekSekerSekhetSehmetSelketSelkitSepSepaSeptuSerketSerquetSeshatSesmuSetSetekhSeteshSethSetiShaiShaitShayShedShentySobekSochetSokarSokarisSokerSopdSopdetSopduSopeduSothisSphinxSuSuchosSutekhŠu (Shu) – TahutiTatenenTaueretTaurtTaweretTefenTefenetTefnetTefnutTehutiTemTemuThoerisThotThothTphenisTumTutuUadjetUbastetUn-neferUnegUnutUsireWadjetWasetWepawetWosretWosyetYinepu

ErsaRedigeeri

EtruskiRedigeeri

AitaAlpanAniAplu – Aritimi (Artume) – ArtumeAtunis – Cath Cautha – Catha (Cautha) – CauthaCulsansEvanFebruusFuflunsHercleHortaLaranlasadLosnaManeaManiaMantusMenrvaNethunsNortia – Puphluns (Fufluns) – Semla (jumal)SethlansTagesThalnaThesanTiniaTuchulcha (Tulchulcha?) – TuranTurmsUniVeiveVoltumna

FrüügiaRedigeeri

GalliaRedigeeri

GruusiaRedigeeri

GuancheRedigeeri

HaitiRedigeeri

HavaiRedigeeri

HiinaRedigeeri

HaHai-chanHan-hsiang-tzuHan-hsien-tzuHan-xiang-ziHan-xiangiHan-xiangziHangHau-yiHe-boHe-hsien-kuHe-poHe-xian-guHe-xianguHeng-oHo-hsien-kuHo-poHou-chiHou-jiHou-yiHsi-heHsi-hoHsi-shihHsi-wang-muHsiao-wuHsuan-tsangHsuan-wen-huaHu-jing-deHu-jing-teHu-jingdeHuai-nan-tzuHuai-nan-zuHuai-nanzuHuang-diHuang-du-shiHuang-gunHuang-kunHuang-tiHun-dunHun-tunNefriit-keiserJiang-qin-guangJiang-yuanJinJou-wangJu-shouJun-diK'uei-hsingKao-guojiuKao-yaoKi-linKou-mangKuan-kungKuan-tiKuan-yinKuan-yuKuei-hsienKui-xingKung-kungKung-te-tienKuo-tzu-iKuri-hsingKwan-yinKy-linLan-cai-heLan-caiheLan-t'sai-hoLan-zaiheLao-chunLao-danLao-junLao-tanLao-tseLao-tzuLao-ziLei-chen-tzuLei-gongLei-jen-zuLei-kungLei-tsuLei-tzuLei-zhen-ziLei-zhenziLei-ziLei-zuLi-ba-baiLi-babaiLi-chingLi-chu-jiangLi-erLi-erhLi-haiLi-jingLi-k'uanLi-kuanLi-ne-zhaLi-nezhaLi-no-chaLi-no-zhaLi-nozhaLi-pa-paiLi-siLi-szuLi-t'ieh-kuaiLi-tie-guaiLi-tieguaiLi-xuanLie-yu-kouLie-yukouLie-ziLiehLieh-tzuLing-bao-tian-songLing-pao-t'ien-tsunLing-zhiLiu-anLiu-beiLiu-haiLiu-harLiu-peiLiu-xuan-deLiu-yuan-yingLong-dong-binLong-wangLu-banLu-dong-binLu-dongbinLu-hsingLu-panLu-ping-denLu-tung-pinLu-wu-guanLu-xingLu-yanLuk-xingLung-wangMeng-p'oMeng-poMeng-po-niangMeng-po-niang-niangMi-hung-tangMi-lo-foMong-poMu-gongMu-kungNan-ji-xian-wengNiu-langNu-guaNu-kuaNu-kwaNu-waNuguaP'an-kuP'eng-lai-shanP'ing-teng-wangPa-hsienPan-guPeng-lai-shanPenglai-shanPi-discPi-diskPi-ma-wenPien-ch'eng-wangPing-deng-wangPing-iQi-guQi-linQi-yuQin-guang-wangQin-shu-baoQin-shu-poQin-shubaoQu-jiang-wangReishiRoustemRu-shouSan-ch'ingSan-guSan-guanSan-guan-dadiSan-hsingSan-huangSan-kuSan-qingSan-xingSan-yan-dadiSan-zangSandySankuanSha-wu-chingSha-wu-jingSha-wujingShang-qingShenShen-nongShen-nong-shiShen-nungShen-yiSheng-nongSheng-nungSho-baoShou-hsingShou-laoShou-xingShunShun-diSi-lingSien-tsangSong-di-wangSong-jiangSsu-lingSu-lingSui-renSui-ren-shiSun-binSun-hou-tzeSun-hou-ziSun-p'iSun-piSun-pinSun-wu-k'ungSun-wu-kongSun-wukongSung-chiangSung-ti-wangT'a-shan-wangT'ao-t'iehT'ienT'ien-kuT'ien-mingT'ien-muT'u-tiT-ti-wangTa-tiTai-qingTai-shan-wangTai-sui-hsingTai-sui-xingTai-suixingTai-yiTaoTao-te-t'ien-tsunTao-tieTaotieTaso-wangTcheouThao-thiehTi-k'ang-wangTianTian-bao-junTian-gongTian-guTian-mingTian-muTian-shang-dao-junTianmingTien-kungTo-fuTripitakaTs'aiTs'ao-kuo-chiuTs'in-kwang-wangTsao-chunTu-diTzu-kuTzu-ku-shenWangWang-mu-niang-niangWe-jengWei-ch'engWei-chengWeiwoboWenWen-changWu-diWu-guan-wangWu-kwan-wangWu-tiXi-heXi-shiXi-wang-muXi-wangmuXiao-wuXuan-wen-huaXuan-wenhuaXuan-zangXuandeXue-zhuan-lunYan-diYan-luo-wangYangYanluo-wangYaoYao-diYen-diYen-lo-wangYen-tiYeng-wang-yehYiYi-diYi-tiYinYin-yangYu-ch'iangYu-diYu-huangYu-huang-shangdiYu-k'ouYu-qiangYu-qingYu-shunYu-song-diYu-tiYu-tsuYu-zuYuan-shi-tian-zongYuan-shih-t'ien-tsunYun-dunYun-tunZao-junZhang-feiZhang-guo-laoZhang-guolaoZhang-xianZhang-yunZhao-gongmingZhao-xuantanZhi-nuZhi-songziZhong-li-quanZhong-liquanZhou-wangZhu-ba-jieZhu-bajieZhu-rongZhu-yiZhuan-zhongliZhuang-lun-wangZi-gu

IndiaRedigeeri

AbarimonAbhijitAdhidevataAdimurtiAdityaAgastyaAghoraAgniAhalyaAhiAiravataAkshayapatraAkshobhyaAkuparaAlakapuriAmaravatiAmbikaAmitabhaAmitayusAmmavaruAmritaAnalaAnangaAnantaAnantesaAndhakaAngiriAnilaAnnamurtiAnnapurnaAnsaAnumatiAnuradhaApaApalalaApam NapatApsarasAranyaniArdhanariArdhanarisvaraArdraArundhatiArymanAshta-DikpalaAslesaAstamataraAstomiAsura - asuradAsvayujauAswinsAtharvanAticandikaAtmanAtriAyyappanBadi MataBagalaBalaBalakrsnaBalaramaBaliBalinBanka-MundiBhadraBhagaBharadwajaBharaniBharat MataBharatiBhavaniBhimaBhrigusBhumideviBhumiyaBhutamataBhutaBhuvanesvariBombay KamayanBrahmaBrahmaniBrahmapuraBrahmastraBrihaspatiBuddhaBuddhiBudhi PallienChaitanyaChamaChamundaChandaChandanayikaChandarupaChandavatiChandesvaraChandiChandikaChandograChandraChandrasekharaChaturmurtiChayaChinnamastakaChitraChitraguptaDaityasDakshaDākšājaniDanuDasyusDeoDevaDevakiDevapurohitaDevasenaDevataDeviDhanisthaDhanvantariDharaDharaniDharmaDharti MataDhatarDhatriDhisanaDhruvaDhumavatiDhumornaDhumravatiDhurjatiDitiDraupadiDrugDžagannathaDundDurghaDyaus PitaDyaushDyavaprthiviGandharvaGanešaGangaGarudaGauriGolokaGovindaHaimavatiHanumanHariharaHimavatHiranyagarbhaHiranyakashipuIdaImraIndraIndraniIshaJaganmatriJahnuJalamdharaJambu-dvipaKabirKaitabhaKālīKalkiKalpataruKamaKapilaKārtikejaKasyapaKimpurushasKinnarasKrišnaKrittikasKsheera SagaraKuberaKumariKurmaLakshmanaLakshmiLokalokaLokapalasMahadevaMahākālaMahishaMaitreyaMaitrejaMakaraManasaMangalaManuMarttandaMarutsMatarisvanMatsyaMayaMeruMinaksiMitraMoksaMutšalindaNagasNakshatrasNalaNamuciNandiNandinNandiniNaradaNaryanaNatarajaNidraNilakanthaNirritiNirrtaNirrtiParasuramaParjanyaParvatiPishashaPitru-ganaPradyumnaPrajapatiPrisniPrthiviPuchanPuranaPurushaPushanPutanaRahu (asura)Rahu (budistlik jumal)RakshaRaktavijaRamRamaRamachandraRatiRatriRavanaRaviRhibusRishiRudraRukminiSadhyaSajigorSambaraSaniSaramaSaranyuSarasvatiSatīSavitarSavitrSavitriSavritiSeshaShaktiShastiShesanagaSiddhaSītāSkambhaSkandaSomaSriSudharmaSugrivaSukraSuraSuryaSvahaSvargaŠivaTapatiTārāTarakaTrimurtiTrisirasTšakrasamvaraTvashtriUmaUrvasiUshaVachVamanaVanadevataVarahaVarunaVasishthaVasudevaVasukiVasusVayuVeda-vyasaVedaVidyadharaVirabhadraVirajVišnuVisvakarmaVisvapaniVivasvatVritraYakshaYamaYamiYoginiYoniYuga

InkaRedigeeri

JaapaniRedigeeri

Aizen-MyooAjari JoanAji-ShikiAji-Suki-Taka-Hi-KoneAm-No-Tanabata-HimeAma-No-Minaka-NushiAma-Tsu-MaraAmaterasuAmatsu MikaboshiAmatsu-KamiAme-No-Kagase-WoAme-No-Mi-KumariAme-No-Oshido-MimiAme-No-Toko-TachiAme-No-WakahikoAmidaAnanAnshitsuAshuku-NyoraiAwabiBakemonoBakuBenkeiBentenBenzai-TenBimbogamiBimbomushiBinzuru-SonjaBishamonBosatsuButsuButsudanButsudoCarpCentipedeChien-shinChimata-no-kamiChujo HimeChup-KamuiDaibosatsuDaikokuDainichiDainichi-NyoraiDosojinDozoku-shinEbisuEkibiogamiEmma-oFudoFudo-MyooFujinFuku-NyoraiFukurokujuFunadamaFutsu-Nushi-no-KamiGakiGakidoGamaGama-SenninGekka-oGo-Shin TaiGoheiGongenGozu-TennoHachimanHaniyasu-hikoHaniyasu-himeHasu-KoHaya-JiHidariHidesatoHikohohodemiHirukoHisa-MeHoderiHojiHooriHoso-no-KamiHoteiHotokeHototogisuIda-TenIdzumoIha-NagaIka-Zuchi-no-KamiIki-RyoInariIsoraIssunboshiIttan-momenIzanagiIzanamiJigamiJigokuJikininkiJikokuJimmu TennoJingoJinguJinushigamiJizoJuichimenJurojinKagutsuchiKamado-gamiKamaitachiKamiKami-kazeKami-MusubiKamidanaKaminariKanayama-hikoKanayama-himeKappaKawa-no-KamiKawaya-no-kamiKayanuhime-no-KamiKaze-no-KamiKenro-Ji-JinKijiKijoKintaroKirinKishi-BojinKishijotenKishimo-jinKitsune-TsukiKiyoKo-no-HanaKodomo-no-InariKojikiKojinKokutai-ShintoKomokuKomperaKonaki JijiKongoKongo-KaiKoro-pok-guruKoshinKoya-no-MyoinKoya-ShoninKukunochi-no-KamiKumoKuni-Toko-tachiKunitsu-KamiKura-OkamiKurumaMagatamaManeki nekoMarisha-TenMiroMisogi-KyoMiyazu-HimeMizuhame-no-MikotoMochiMomotaroMomoyeMonju-BosatsuMujintoMusubi-no-KamiNai-no-KamiNaka-Yama-Tsu-MiNakatsu-HimeNakisawameNikko-BosatsuNikoboNingyoNinigi-no-mikotoNinyoNiooNominosukuneNurikabeNyoraiO-Ana-MochiOanomochiOho-KuninushiOho-YamaOhonamochiOjin TennoOkuni-NushiOmitsunuOmokage-no-IdoOnamujiOtohimeOwatatsumiOya-Shima-GuniOyamatsumiRaichoRaidenRaijinRaijuRaikōRaitaroRakanReikoRyo-WoRyuguRyujinSae-no-KamiSambo-kojinSamebitoSarudahikoSarutahiko OhkamiSengenSenninShakaShi TennoShi-RyoShichi FujukinShiko-MeShindaShine-To-BeShine-Tsu-HikoShitatera-HimeShiti DamaShodenShodo ShoninShojoShokiShotokuSoku-no-KumiSuijinSuitenguSukuna-BikoSusanowaTaishakuTakamagaharaTakami-MusubiTakara-BuneTaki-Tsu-HikoTakimikazuchi-no-MikotoTamonTanukiTatsuta-himeTenTen-guTenjinTenninTenshiTokoyo-no-KuniTokutaro-SanToyo-Uke-BimeToyouke-OmikamiTsuki-YumiTsuyuUbaUga-JinUga-no-MitamaUjigamiUkemochiUrashima TaroUwibamiUzumeWakahiru-meWata-tsu-miYabuneYakushi-nyoraiYama-no-kamiYama-UbaYamatoYamato TakeYao-yorozu-no-kamiYashaYetaYoYofune-NushiYomiYomi-no-kuniYorimasaYoseiYoshitsuneYoshoYuki-OnnaZocho

JorubaRedigeeri

  • Ṣàngó, taevaisa ja äikesejumal, jorubate esiisa

JuudiRedigeeri

AbalimAbba AmonaAbbayeAbraxisAbyssAchaAdam Beliyya'al'Adam KadmonAdonaiAdonaielAfterlifeAglaAhduthAkatriel-YahAlithaAlukahAmalekAmemnarAmmiAnafielAsherahBaalBaal-KarmelosBar ChannahBat KolBé b'liaBelialBethelBirkat CohanimChanameelChashmalChayyotDagonDevekutDeverDibbukDoveDumielDwellingDybbukElElohimElomEnochGilgulHa-ShemHabakkukHaggaiIbburJahveJehoovaJHWHKavvanaKefitzat ha-DerekhLotanLuzMakonMastemaMattehMazikeenMazzikinMelchizedekMemraMethuselahMolochNadabNahumNechushtanNibhazObed-EdomObizothOdelOfanimOnielOphitesOrpahOzhiyaPadkarasPargodPiznaiPotahPotipherRagshielRahavRe'emReishit ChochmahReshefSatanShekhinaSheolSophiaTanin'iverTanninTarshishimTefillinTevelTophetTorat ha-MelachimTzadikielTzakadhazyTzavuaTzelanitTzerufTzoharYahwehYeddeoniYekumZadkielZamzummimsZarZephaniah

KeldiRedigeeri

Abandinus – Aine (Áine) – Airmed (Airmid) – AmaethonAntenociticus (Anociticus) – AntenociticusAnann (Anu, Ana, Anand) – Aengus (Aonghus, Mac Óg) – ArawnArianrhodArnemetiaArtioBadbBalorBanbaBelatu-CadrosBelenusBeli MawrBelisamaBlodeueddBoannBodbBorvoBranBranwenBresBrianBrigidCailleach-bearaCamulusCarldwenCeridwenCernunnosCianCliodhnaClotaCuchulainnDagdaDanuDechtireDian-cechtDônDonnEastreEfnisienElathaEponaEriuEsusEtainEthelineFandFeaFindabairFionn mac CumhaillFintanFir BolgFomoire (fomoorid) – FotlaFraochFuamnachGoibhniuGoibniuGwen-bachGwion-bachGwyddionLirLleuLlwydLlyrLughLugusMabonMac CechtMachaMaeveMagaManannan-maclirManawydanMaponosMatunusMedbMidirMíl Espáine (Milesius) – MonganMorríghanNantosuelta (Nantosvelta) – NechtanNemainNemglanNiamhNuadaOgmaOgmiousOisínPryderiPwyllRhiannonRosmertaRuadanSadbSauleSheela-na-gigSironaSt-bridgetSucellosTailtuTaranisTeutates (Teutatis, Toutatis) – Tuatha Dé DanannTwrch-trythWoganXulsigiae

KoreaRedigeeri

KreekaRedigeeri

Acheloos (Acheloios) – AdonisAfroditeAigaionAgdistisAglaiaAiakosAiolosAitherAlkidesAlektoAlkyoneAllekto - AlpheiosAmphitriteAmymoneAnankeAnterosAntikleiaAphroditeApollonAresArethusaArgosAristaiosArkasArtemisAsklepiosAsopusAstraiaAstraiosAteAthenaAtlasAtroposAuxoBakchosBiaBoreasBriareosBromiosChaosCharonCharybdisChlorisDaphneDaphnisDeimosDemeterDikeDioneDionysosDioskuuridDorisdrüaadidEchoEileithyiaEireneElektraEmpusaEnyaliusEosEpaphosEpimetheusEratoEreboserinnüsedErisErosEumeniididEunomiaEuphrosyneEurosEurynomeEuterpeGaiaGanymedesGeGlaukosGyesHadesHamadrüaadidhariididHarmoniaHarpokratesHebeHekatehekatonheiridHelenaHeliosHephaistosHeraHeraklesHermaphroditosHermesHestiaHimerosHooridHüaadidHygieiaHymenaiosHyperionHypnosIakchosIapetosInachosIoIrisKalliopeKallistoKalypsokariididKarpoKastorKelainoKerberosKetoKleioKlothoKoiosKoreKottosKotys = Kotyto – KronosKybeleKyprisKyreneKythereiaLachesisLetoLeukotheaMaiaMegaira - MelissaMelpomeneMenoitiosMeropeMethone - MetisMinosMnemosynemoiradMomosMormoMorpheusMuusadnajaadidNemesisnereiididNereusNikeNotosNümfidNyxOiagrosOinoneOkeaniididOkeanosOreaadidPaanPallasPanakeiaPersesPersephonePerseusPhilyraPhobosPhoibePhorkysPlejaadidPlutosPolydeukesPolyhymniaPontosPoseidonPriaposPrometheusProteusPsycheRhadamanthysRhamnusiaRheaSabaziosSeilenosSeleneSemeleSerapisSfinksSileenidSireenidSkamandrosSkyllaSteropeStyxSyrinxZagreusZephyrosZeusTantalosTaygeteTerpsichoreTethysThaleia (muusa)Thalia (kariid) - TheiaThemisTheseusThetisTisiphone - titaanidTritonTyche – Typhoeus = TyphonUraniaUranos

LakiRedigeeri

LeeduRedigeeri

AitvarasAlgisAndajusArklysAšvieniaiAudėjaAukštejas VisagistisAuskaAustėjaAustraAustrinisAušautasAušlavisAušraAušrinėAuštarasAuštrinisAutrimpasBabaužisBangpūtysBaubisBeaukurisBentisBeržulisBežlėjąBiržulisBlizgulisBobasBrėkštąBruzgulisBubasBubėBubilasBubisBudintoisButėDaliaDamavykasDangaus DievasDangusDeivės ValdytojosDiedievaitėDievaitisDievasDievų MotėDieyo suneliaiDimstipatisDirvoliraDizikasDiviriksDivytisDrugysDūdų senisDundulisDundutisDvargantisĖratinisEžerinisEžiagulisGabėtaGabijaGabjaujaGadintojaGailaGaniklisGardaitisGausinėlisGiltinėGiraitisGirstisGondasGrumutisGudaGulbisGyvatėIndrajaIšskalbėjaJagaubisJavinėJėvulisJievarasJumisJundaJūratėKalvelisKalvisKaroriusKartaKarvaitisKatinasKaukasKaupoliusKelio dievasKeliukisKerpyčiusKirnisKiškisKoklikasKovasKriukisKrugisKrukisKrūminėKupolėLadaLaimaLapėLazdonaLaukpatisLauksargisLaukų dvasiosLaumėLėtaLietuvanisLigoLyginčiusMagylaMarasMarių PanaMaro deivėsMaumasMedeinaMedeinėMėletėlėMėnulisMenuoMeškaMetančiojiMildaMilzinaiNijolėNosoliusNukirpėjaNumadievisNunadievisNuogalisOkopirmasPagirnisPapiokėPaplėštakisPatolsPatrimpasPatulasPekolsPeleno DeivėPergrubrijusPerkūnasPerkūnijaPietysPikulsPikuolisPilvytisPiziusPolengabijaPraamžiusPraurimėProkorimosPūkisPuškaitisPykuolisPypalasPyziusRagainėRaganaRagėRagutisRaitininkasRamutėRasosRatainyčiaRaudongalvisRaudongerklisRaugų ŽemėpatisRaugupatisRuginisRungisRytmetėlėRyto ŽvaigždelėRytysSalysSambarisSaulėSaules dukteSėlijaSergėtojaSielysSkalsaSlogutisSmauglysSotvarosSparyžiusSpirukasSritisSrutisSutvarasSviečpušynisŠeimės dievasŠiaurysŠilinytisŠventpaukštinisZvaigstiksŽaliaakisŽaltvikšasŽaltysŽebrisŽemėŽemėpatisŽemynaŽemynasŽiburinisŽiezdrėŽvaigždėsŽvėrūnaŽvorūnaTarškulisTarškutisTeliavelisUgnijaUgnisUpaUpinėUpinisUpynaŪsinisUžpelenėVaisgamtaVaižgantasVaivoraVakarinėVakarisValginaVarūnaVeidievsVeiponsVėjasVėjopatisVelinasVeliuonaVelniasVelnisVelsVerpiančiojiVilkasVilktakisVjalnis

LätiRedigeeri

MaiaRedigeeri

Ac-yantoAcanAcatAh-bolom-tzacabAh-bolon-dz'acabAh-bolon-dzacabAh-chicum-ekAh-chicumekAh-cilizAh-cuxtalAh-hoyaAh-hulnebAh-kinAh-kinchilAh-mucen-cabAh-muzen-cabAh-muzencabAh-pekuAh-puchAh-tzenulAh-tzulAh-uuk-yol-zipAhau-kinAhpuchAkbulAlaghom-naomAlaghom-naom-tzentelBacabsBacklum-chaamBalamsBalanqueBecabBelachinaBen-elabaBeydoBolon-dzacabBolon-tikuBolon-tzacabBolon-tzakabBolontikuBulkabilBuluc-chabtanBuluk-kabCabracanCabrakanCacochCakulhaCama-zotzCamazotzCamÉCanequesCauacChaakChacChac-chelChac-molChac-moolChac-uayeb-xocChac-xib-chacChacmoolChakChaobChibilkinChicchanChuenCit-bolon-tumCizinCocijoColicha-cozeeCopijchaCoqueelaaCoquenexoCoqui-bezelaoCoqui-huaniCoqui-xeeCoyopaCozaanaDubdoEk-chuahEk-chuuahEk-zipEkchuahEtz'nabEtznabGiGiiGucumatzGucup-cakixHacha-kyumHachakyumHarakanHero-twinsHuechaanaHuichaanaHun-ahauHun-ahawHun-aphuHun-batzHun-cameHun-choenHun-chowenHun-hunahpuHun-hunaphuHun-nalHun-nal-yeHun-nal-yehHun-nikHun-pic-tokHunab-kuHunahauHunahpuHunaphuHunapuHunbatzHunchoenHunchouenHunhauHuracanHurricanItzamnaIxIx-balangueIx-balanqueIx-chebel-yaxIx-chelIx-chupIx-tub-tunIxbalanqueIxchelIxpiyacocIxtabKacochKamKanKauilKawilKedKedoKimilKinich-ahauKinich-ahawKinich-ajaw-pakalKinich-kakmoKisinKucumatzKuhKukulcanKulkuylkanLahun-pelMbazMdiMitlanMitnalMoanMseMuanMulacNahualNalNdanNdo'yetNdoyetNdozinNikNohock-ekOne-hunahpuOxlahuntikuPauahtunPavahtunPichana-gobechePichantoPopol-bujPopol-vuhQuiabelagayoSak-nikSotzTepeuTohilUayebVoltanVotanVucab-cameVucab-hunahpuVucubVucub-caquixVucub-hunahpuVukub-bahpuWorld-treeXaman-ekXamen-ekXbalanqueXbaquiyaloXibalbaXibalbayXmucaneXpiyacocXquicYalukYax-balamYum-kaaxYum-kaxZipacnaZotz

MaooriRedigeeri

MesopotaamiaRedigeeri

(Sumeri, Akadi, Babüloonia, Assüüria rahvad )

AbgalAdapaAdrammelechAjaAkkadAkkanAlauwaimisAlluluAluAma-arhusAmurruAn (Anu) – AnatuAndurunaAntuAnunituAnunnaAnunnakuAnzuApkalluApsu (Abzu) – ArazuAruruAsagAsalluhiAšarAšiputuAšnanAsnanAssurAtrahasisAyaBabaBabbarBasmuBelBelet-IliBeletseriBeliliBelit-ŠeriDagonDamgalnunnaDamkinaDamuDilmunDumuziDumuziabzuEaEabaniEbehEkurEllilEnEnbiluluEndukuggaEnkiEnkiduEnkimduEnlilEnmerkarEnmesarraEnnugiEnuma ElišEnuširgalEreškigalEridanEriduErraEtanaEtemmuEtzemmuGalluGatumduGestinannaGibilGilgamešGirruGulaHanišHuluppuHumbaba (Huwawa) – IgigiIli u'MeteInannaIninnaIrkallaIsaraIsinuIšetumIšharaIškurIštarIšullanaIšumKakkaKaksisaKiKingu (Qingu) – Kiskill-lillaKulittaKullaKululluKurKusagKusarikkuLabbuLaharLamastuLugulbandaMagilumMahhuMamaMamiMamituMammetuMardukMartuMeslamtaeaMulittaMummuMylittaNabuNammuNamtarNanajaNannaNannarNanšeNergalNetiNidabaNimušNinNinagalNingišzidaNinattaNinazuNindukuggaNinedinnaNingalNingirsuNingizzidaNinhursagNinibNininsinaNinkarrakNinkasiNinkiNinlilNinmahNinšarNinsunNintuNinturNinurtaNirahNisabaNisirNudimmudNuskuPabilsagPakkuPapsukkelPazuzuPuzur-AmurriRaggimuRammanRim-SinRimmonSalbatanuSamuqanSaraSataranSeduSibziannaSiduriSililiSinZababaZakar (Zaqar) – ZappuZarpanituZiusudra (Zisutra) – ZuŠamašŠiptumŠullatŠulpaeŠumma AluŠutuTammuzTiamatTuppi ŠimatiTupŠarruUbara-TutuUmmanuUmunmutamkag (Umunmutamku) – UršanabiUrukUsmaUsurtuUtnapiŠtimUtu (Uttu) – Utukku

MuinaspõhjaRedigeeri

aasidAegirAesirAmmaAndhrimnirAndvariAngerbdaAngrbodaAsegeirAskAskrAstrildAudhumbiaAudhumlaAudumblaAudumlaAurgelmirAurvandilAurvandillBaldr (ka Balder, Baldur) – BaudihillieBestlaBeylaBjortBlidBorBorrBrageBragiBronoBrunhildeBrunhiltBrunnhildeBrynhildBuriByggvirBylgiaDafnEarendelEinmyriaEirEisaElliEmblaEostreFafnirFenricFenrirFenrisFenrisulfrFjorgynForsetiFreyFreyaFreyjaFreyrFriccoFrigFriggFriggaGangleriGarmGefionGefjonGeirrodGeirskokulGerdGerdaGerdhrGersemiGertrudeGeruthaGjalpGlutGollGondul – Greip – GridGroaGudrunGuinnGullintaniGullveigGulveigGunnGunnlodGuttormHarHardgrepHarrHatiHeidHeidrunHeimdallHeimdallrHelHelaHellHerfjoturrHermodHermothHerthaHildHladgunnrHlinHlockHlodynHnossHnossaHohnirHoldaHolleHollerHonirHraesvelgHreidmarHristHrungnirHrymHuldraHödr (Höðr, Hod, Hodur, Hödur) – HyldemoerHymirHyndlaHyrokkinIdunIdunaIdunn (Iðunn) – JafenharJafnharrJárnsaxaJeirolulJolaJordJormungandJudurKaraKvasirLagaLaufeyLifLifthrasirLoderLofnLoki (ka Loge, Loke ja Loker) – LokkjuLopterLoptiMagniMániMimirMistMjollnirModgudModiNannaNarfiNariNarviNehalenniaNerthusNibelungidNicorNjördr (Njörðr, Njordr, Njordur, Njord) – NjororNornsNottOdr (ka Od, Óðr, Odur) – Odin (ka Oden, Óðinn, Odinn, Othinn, Wodan, Woden, Wotan, Wodin, Ygg) – OstaraRadgridRanReginRig (Ríg) – Rind – RindrSagaSibiljaSifSigynSjofnSkadi (ka Skade, Skaði ja Skaoi) – Skalli - SkeggioldSkirnirSkogulSkollSkuldSnotraSolSunna (muinaspõhja) (ka Frau Sunne, Sunne ja Sol) – SurtSurtur - Surtur - SuttungSynThialfiThiassiThor (ka Donar, Þórr, Þunor) – ThridiThrudTyr (Týr, Tyz, Ty, Ti, Tiw, Tiwal, Tiwaz, Tiu, Tio, Tig, Ziu, Zio, Teiw) – Ullr (ka Oller, Ull, Uller, Vuldr) – Urðr (ka Urdr, Urd) – VaganhopeVakValderValivalküüridValkyrjaValtamValthrudnirVanirVerdandiVidarVili (jumal)VilleVolsungsWyrdYmirYngvi

OkeaaniaRedigeeri

(Fidži, Havai, Melaneesia, Mikroneesia, Polüneesia, Samoa, Tahiti, Tonga, Uus-Guinea hõimud ja rahvad.)

AbeguwoAbereAdaroAdi-mailaguAfekanAgunuaAhoeituAi-tupuaiAiaruAku-akuAla-mukiAlalaheAlilmenehuneAluelopAlulueiAo-kahiwahiwaAo-kanapanapaAo-nueAo-pakareaAo-potanoAo-pourAo-roaAo-takaweApu-hauApu-ko-haiApu-mantangiAreopAroonoonaArununaAtanuaAteaAuAumakuaBabamikDakuwangaDarviDegeiDemasDiwa-zibDudugeraEitumatupuaFa'ahotuFa-ahotuFarduFatiFaumeaFe'eFe-eGogaGogoGora-dailengHa'iakaHaiakaHanaHaumeaHaumiatiketikeHaumietiketikeHi'akaHikule'oHikule-oHinaHina-ikaHina-uriHineHine-kehaHinenuitepoHoa-tapuHonoyetaHukereIka-tere-maeriIlaheuaIlahevaIra-waruJariJugumishantaKaeKahausibwareKahoaliKai-n-tiku-abaKaitangataKakamoraKamapua'aKamapuaaKamarongKanaloaKaneKilyakiKuKu-ka-puaKu-kua-akahiKuku-lauKumu-honuaKwolamLakaLalo-honuaLatmikaikLaufakanaaLejmanLingaduaLioumereLo'oLo-oLoaLoauLongoLugeilanMahinaMahu-fatu-rauMahuikaMake-makeMakeaMakemakeMarakihauMarawaMaruMatabiriMatagaigaiMauiMenchuneMesedeMiluMiruMoaiMokoMon-mokoMoro-funaMorofunaMotikitikMurimuriaNa-atibuNa-kaaNa-kikaNangananaNaniumiapNareauNdauthinaNdengiNei-tituaabineNgani-vatuNgararaNgaruNiNu'uNu-uOa-roveOlifatOlofatOma-rumufuOroPahuanuiapitaaiteraPaikeaPak-a'aPak-a-aPalulopPapaPapa-tu-anukuPapatuanukuPelePerePouakaiPu'uhelePu-uhelePuarataPulotuQasavaraQatRaivukiRakimRangiRanginuiRatu-mai-buluRehuaRigiRo'oRo-oRokolaRongoRongo-maiRongomataneRouaRuaumokoSinaSisimatailaaSoidoSolalSosomTa'ardaTa'oroaTa-ardaTa-oroaTaburimaiTagaroTahiri-ma-teaTamaTaneTanemahutaTangaloaTangaroaTangata-manuTangatamanuTangi'iaTangi-iaTaonouiTaonouitTautohitoTawhiriTawhiri-ma-teaTawhirimateaTe-ikawaiTe-naoTe-reereTeanoiTikiTiki-wanangaTimbehesTinandi-thambongaTintrauTitua'abineTitua-abineTo-kabinanaTo-karvuvuTo-toropotaaToi-mataTotoimaTpereakiTuTu-matavengaTuliTumatauengaTumuitearetokaTunaroaTuri-a-faumeaTurukawaUenukuUlupokaUnihi-piliVariVarima-te-takereVehine HaeWahini-haiWaioraWhaitiriWhiroYalafath

Põhja-Ameerika põliselanikudRedigeeri

(Abnaki, Acagchememi, Algonquini (algonkini), Apache (apatši), Arawaki, Blackfoot (mustjalg-indiaanlaste), Cahuilla, Cherokee (tšerokee), Cheyenne, Chibcha, Chicasaw, Chippewa, Chitimacha, Choctaw, Creek (krii), Guarani, Haida, Hopi, Huroni (hurooni), Inuiti (eskimo), Iroquois (irokeesi), Kato, Kawaiisu, Kwakiutl, Lakota, Lenape, Malisseet, Menomini, Modoci, Munsee, Muskogeani, Navajo (navaho), Nootka, Pawnee, Passamaquoddy, Penobscoti, Pericu, Pikya, Pima, Pueblo, Puget, Selish, Shoshone, Sioux (siuu), Skagiti, Snohomishi, Tsimshiani, Tlingiti, Tunpa, Wabanaki, Winnebago, Wintuni, Wiyot, Yakima, Yuki (jaki), Yuma, Zuni (suuni) hõimud ja rahvad.)

A'akuluujjusiAakuluujjusiAbaanguiAchiAchiyalabopaAdekagagwaaAdlivunAguaraAhayutaAhayuta-achiAheaAhe’aAhmeto-lela-okyaAholiAhsonnutliAirsekuiAkba-atatdiaAknaAlignakAllowat-sakimaAlowatsakimaAluberiAmalaAmitolaneAmotkenAnarkusugaAnayeAngak'-chin-manaAngak-chin-manaAngalkuqAngokoqAngutaAninganApikunniApotamkinApoyan-tachiArnakua'gsakArnakuagsakArnarquagsagAsagaya-gigaeiAsgaya-gigageiAtaensicAtaentsicAtahensicAtius-tirawaAwanawilonaisAwitelin-tstaAwonawilonaBadgerBakbakwalanooksiwaeBaxbakualanuchsiwaeBikeh-hozhoBinaye-ahaniBokwusBototoCapaChacomatChacopaChakekenapokChibiabosChinigchinichChipiapoosChulyenCopper-womanCrowDajojiDayunsiDew-eagleDohkwibuhchDoquebuthDzelarhonsDzoavitsEeyeekaldukEhlaumelEithinohaEnumclawEototoEstanatlehiEstasanatlehiEstsanatlehiEwahGa'anGa-gaahGa-ohGaanGaheGaohGendenwithaGendewithaGlooscapGlooskapGluscabeGluscabiGluskabGluskabeGluskapGudratrigakwitlGuguyniGunnodayakGyhldeptisHahgwehdaetgahHahgwehdiyuHaokahHastseoltoiHastshehoganHemaskasHinoHinuHisagita-imisiHisagitaimisiHisakitaimisiHuruing-wuhtiIbofangaIctinikeIgalukIgnirtogIktoIktomiInktomiIoskehaIrdlirvirisissongIsitoqIssitoqIyaIyatikuKachinasKaitiKananeski-anayehiKanatiKapoonisKarwanKat'sinasKioskurberKitshi-manitoKivatiKloskurbehKokoKokopelliKoshereKoyangwutiKoyemsiKuliminaKumokumKumushKururumanyKushapatshikanKutnahinKwa-kwakalanooksiwaeKwateeKwatyatKwekwaxa'weKwekwaxaweKwikumatKwikwilyaqaLogobolaMagicianMaheoMalsumMalsumisMalsunManaManabozhoManabozoManabushManibozhoManitouMartenMichaboMisingMomoMudheadMuskratNa'piNagaitchoNanabozhoNanabozoNankil'slasNanookNapiNataskaNayanezganiNegafookNerivikNerrivikNipinoukheNocomaNokomisNokomosNootaikokNukatemNuliajukOcastaOdzihozoOlelbisOlolowishkyaOnatahOshadageaOtterOwiotPahPalhik-manaPayatamuPipinoukhePoiaPoshaiyankayoPukkeenegakQamaitsQuaayaypRavenRhpisuntSanopiSednaSeluShakaruShakuruSiarnaqSint-holoSisiutlSkanSkiliSnoqalmSosondowahSotuknangSussistanakoSzeukhaTabaldakTaiowaTarhuhyiawahkuTawiskaraTekkeitserktockTheelgethThelgethTihtipihinTirawaTirawa-atiusTobadzistsiniToneniliTornarsukTorngarsakTorngasakTorngasoakTotem-polesTsohanoaiTwin-brothersTxamsemUmai-hulhlya-witUmai-hulhya-witUncegilaUnelanukiUnktehiUnktomeUtsetWabassoWabossoWakan-tankaWakandaWakinyanWakondaWaukheonWenabozhoWheemeemeowahWheememeowahWhite-she-buffaloWinabozhoWisaakaWishpooshWonomiXelas

PärsiaRedigeeri

AbathurAgasAhrimanAhuraAhura MazdaAhuraniAiryamanAllatumAmashaspanAmeretatAnahitaAnjumanApam-natatApaosaAredviArishtatArmaitiAsmanAsto VidatuAstvat-EretaAtarAzi DahakaBagaBahramBurijasBushyastaBuyastaDaenaDahakaDahhakDenaDevDiweDrugDrvaspaGandarewaGao-kerenaGayomardGayomartGeus-TasanGeus-UrvanHaomaHaurvatatHumayHvarHvarekhshaetaIndarIndraIzhaJamshidJehKarshiptaKaviKharaKundravMahManuManuchihirMaoMashyaneMashyeMenogMithraNairyosanghaNanghaithyaNeriosangOrmazdPerisRapithwinRashnuRustamSaurvaSimurghSraosaSroshTawrichThunaupaTistryaTushnamatayVanantVataVerethragnaVohu ManahVouruskashaYamYashtYazataYezidiYimaZalZamZarichZurvan

RoomaRedigeeri

AusterBacchusBellonaBona DeaBonus EventusCarmentaCastorCeresCloacinaClothoCoeusConcordiaConsusCotyttoCypris = CythereaDea DiaDecimaDianaDis = Dis PaterDisciplinaEgeriaEmpusaEventus BonusFamaFamesFaunafaunidFaunusFebrisFelicitasFeroniaFidesFloraFortunaFuuriadgraatsiadHerculesHonosIlithyiaIncubusIsisJanusJunoJupiterJustitiaJuventas = Juventus – KaksikudKybeleLaaridLarvidLatonaLavinialeemuridLiberLiberaLibertasLibitinaLucinaLunaMa-BellonaMagna MaterMaiaMaanidMarsMater MatutaMavorsMensMercuriusMinervaMithraMonetaMortaMulciberNeptunusNonaNuumenidOpsOrcusPalatuaPales – Panthea = PantheosParkadPaxPenaadidPicusPietasPlutoPolluxPomonaPriapusProserpinaProvidentiaQuirinusRemusRomaRomulusSalusSaturnusSecuritasSenuaSilenusSilvanusSol = Sol invictusSomnusSpesTellusTerminusTerra MaterTiberinusTriviaTyphonVenusVeritasVertumnusVestaVictoriaVirbiusVirtusVulcanusVulturnus

SaamiRedigeeri

SlaaviRedigeeri

SoomeRedigeeri

SüüriaRedigeeri

TsahuriRedigeeri

TuamotuRedigeeri

UrartuRedigeeri

VälislingidRedigeeri