Ava peamenüü

Jennifer Love Hewitt (sündinud 21. veebruaril 1979 Wacos Texase osariigis) on USA näitleja ja laulja.

Jennifer Love Hewitt
Jennifer Love Hewitt LF2.jpg
Jennifer Love Hewitt, 2008
Sünninimi Jennifer Love Hewitt
Sünniaeg 21. veebruar 1979 (40-aastane)
Sünnikoht Waco, Texas
Tegev 1989. aastast

Ta on proovinud kätt ka telerežissöörina. 2010. aastal ilmus talt raamat "The Day I Shot Cupid: Hello, My Name Is Jennifer Love Hewitt and I'm a Love-aholic". 2011. aastal asus Hewitt lavastama oma esimest filmi.

Love Hewitt kasvas üles Texases. Esinejadebüüdi tegi ta lauljana juba kolmeaastaselt. Viieaastaselt hakkas ta võtma tantsutunde. See viis tema liitumisele Texas Show Teamiga, mis käis esinemas muu hulgas ka Nõukogude Liidus.

Kui ta oli kümneaastane, kolis perekond Los Angelesse, kus ta alustas ka oma näitlejakarjääri. Algul tegi ta kaasa nii mõneski telereklaamis ning aastatel 1989–1992 mängis ta Disney Channeli sarjas "Kids Incorporated". Tuntuks sai ta aga oma osatäitmistega Fox Televisioni populaarses sarjas "Party of Five" (1995–1999) ning filmides "I Know What You Did Last Summer" ("Eelmise suve saladus"; 1997) ja "I Still Know What You Did Last Summer" ("Eelmise suve saladus 2"; 1998). Ta on mänginud peaosa ka kelmikomöödias "Heartbreakers" ("Südametemurdjad"; 2001) koos Sigourney Weaveriga ning action-komöödias "The Tuxedo" ("Smoking"; 2002) koos Jackie Chaniga.

Seriaalis "Kummituselausuja" (2005–2010) mängis Hewitt peaosa: noort naist Melinda Gordonit, kes suhtleb vaimudega. Selle rolli eest pälvis ta ka Saturni auhinna aastail 2007 ja 2008 kui parim naisnäitleja televisioonis. Seriaalis "Kliendinimekiri" mängib ta Riley Parksi.

Jennifer Love Hewitt on avaldanud 4 plaati, mis on küll rohkem edu saavutanud Jaapanis ja Euroopas kui kodumaal USA-s. Tema edukaim singel "How To Deal" (aastast 1999; filmi "Eelmise suve saladus 2" soundtrack'ilt) jõudis edetabelis Billboard Hot 100 kohale 59, kuid näiteks Austraalias oli see laul edetabelis 8. kohal. Edukaim album oli Meredith Brooksi produtseeritud "BareNaked" (2002), mis jõudis USA-s 37. kohale. 2003. aastast alates pole Hewitt enam aktiivselt muusikaga tegelenud.

IsiklikkuRedigeeri

2013. aasta juunis kihlus ta seriaali "Kliendinimekiri" kaasnäitleja Brian Hallisayga. Sama aasta 20. novembril nad abiellusid ning viis päeva hiljem, 26. novembril nägi ilmavalgust tütar Autumn James Hallisay. Juunis 2015 sündis poeg.

FilmograafiaRedigeeri

Aasta Pealkiri Eestikeelne pealkiri Märkused
1989–1991 "Kids Incorporated" Telesari (3 osa)
1991 "Running Wilde" Sarja pilootosa
1992 "Munchie"
1992–1993 "Shaky Ground" Telesari (17 osa)
1993 "Little Miss Millions"
1993 "Sister Act 2: Back in the Habit"
1994 "The Byrds of Paradise" Telesari (7 osa)
1994–1995 "McKenna" Telesari (3 osa)
1995–1999 "Party of Five" Telesari (99 osa)
1996 "House Arrest"
1997 "Trojan War" "Ohutu seks" (ka "Trooja sõda")
1997 "I Know What You Did Last Summer" "Eelmise suve saladus"
1998 "Boy Meets World" Telesari
1998 "Can't Hardly Wait" "Ei suuda enam oodata"
1998 "Telling You"
1998 "Zoomates" Lühifilm
1998 "I Still Know What You Did Last Summer" "Eelmise suve saladus 2"
1999 "Hercules" Telesari (hääl)
1999 "The Suburbans"
1999–2001 "Time of Your Life" Telesari (sarja "Party of Five" spin-off; 19 osa)
2000 "The Audrey Hepburn Story" Telefilm
2001 "Heartbreakers" "Südametemurdjad"
2002 "The Hunchback of Notre Dame II" Video (hääl)
2002 "The Adventures of Tom Thumb & Thumbelina" Video (hääl)
2002 "The Tuxedo" "Smoking"
2002 "Groove Squad" Video (hääl)
2004 "The Devil and Daniel Webster"
2004 "In the Game" Telefilm
2004 "If Only" "Mis oleks, kui..."
2004 "American Dreams" Telesari (2 osa)
2004 "Garfield" "Garfield"
2004 "A Christmas Carol" "Jõulumuusikal" Telefilm
2005 "Confessions of a Sociopathic Social Climber" "Karjeristi pihtimus" Telefilm
2005 "The Truth About Love" "Kogu tõde armastusest"
2005–2010 "Ghost Whisperer" "Kummituselausuja" Telesari (107 osa)
2006 "Garfield: A Tail of Two Kitties" "Garfield 2: Kahe kassi lugu"
2008 "Delgo" "Delgo" (hääl)
2009 "The Magic 7" Telefilm
2009 "Yes, Virginia" Telefilm
2010 "The Client List" "Salajane nimekiri" Telefilm
2010 "Law & Order: Special Victims Unit" "Seaduse nimel: Seksuaalkuritegude uurimisüksus" Telesari (1 osa)
2011 "The Lost Valentine" Telefilm
2011 "Café" Video
2011–2014 "Hot in Cleveland" Telesari (3 osa)
2012 "Jewtopia"
2012–2013 "The Client List" "Kliendinimekiri" Telesari (25 osa)
2014–2015 "Criminal Minds" "Kurjuse kannul" Telesari (18 osa)

Vaata kaRedigeeri

VälislingidRedigeeri