Jüri Homenja

Eesti laulja

Jüri Homenja (sündinud 2. jaanuaril 1960 Pärnus) on eesti poplaulja.

Jüri Homenja esinemas Lasnamäel Linnapoe avamisel
Foto: Ave Maria Mõistlik, 21. mai 2014

ElukäikRedigeeri

  • 1977. aastal lõpetas Pärnu 3. keskkooli
  • 1977 september – 1979 detsember – Leningradi Meditsiinilise Pediaatria Instituudi tudeng
  • 1980 jaanuar – mai – Pärnu suusavabriku Viisnurk lihvija
  • 1980 17.mai – 1982 juuni – teenis aega Nõukogude armees (Kaluga, Perm)
  • 1982 september – 1984 – Tartu Ülikooli arstiteaduskond, spordimeditsiini osakonna tudeng. Sellesse perioodi mahuvad publikulemmiku auhinnad – Tudengilaul, Valge Daam, Tartu Sügis muusika üritused.
  • 1984 juuni – 1988 – Heino Elleri nimeline Tartu Muusikakool – klassikaline laul
  • 1986 – Esimene stuudios salvestatud laul – "Mälestus"
  • 1988 – 1991 – monteerija kõrgustel
  • 1991 – 1995 – Tartu Ülikool, arstiteaduskonna stomatoloogia osakond – hambaarsti diplom
  • 1997 – Laul "Minu elu" oli esimene läbilöök tele-eetris.
  • 1999 – Andis välja oma esimese CD albumi – "Hommennium"
  • 2000 – Andis välja plaadi "Hommennium II", mis oli enimmüüdud album Eestis.
  • 2002 – Välja antud album "Hommennium III" , mille eest sai Eesti popmuusika "Kuldne Plaat 2003" aasta parima meesartisti tiitli.
  • 2016 - Valiti Kroonika poolt Eesti seksikaimaks meheks.

DiskograafiaRedigeeri

Albumid
  • 1997 "Minu elu" MC, Hübriid, HÜB MC 003
  • 1998 "Jüri Homenja I" MC (olemasolu ?)
  • 2000 "Hommennium" CD MC, Records 2000, REC 9548.2, 4740196954829
  • 2000 "Hommennium II" CD MC, Records 2000, REC 9572.2, 4740196957226
  • 2001 "Забытый город" Records 2000, REC 0014.2, 4742115001423
  • 2002 "Hommennium III" CD MC, Records 2000, REC 0071.2,4742115007128
  • 2003 "Modern Dancing" CD MC, Records 2000, 4742115000273
  • 2004 "Greatest hits" Records 2000, REC 0118.2, 4742115008897
  • 2005 "Album" CD MC, Records 2000, 4742115001980
  • 2006 "Greatest Hits" Records 2000, REC 4742115006886
  • 2007 "Armastuslaulud" Eurorecords, EUR 4742115001348
  • 2007 "Salaaed" EAA, EAA 009, 4742115008903
  • 2008 "Hommennium IV" Pyramid Records, PR 002, 4743173011805
  • 2008 "D.I.S.C.O." Pyramid Records, PR 005, 4743173011850
  • 2009 "Eesti kuld ja Eesti süda" 3CD EAA, EAA 115, 4743212007547
  • 2010 "Hommennium 7" Eurorecords, 4742757000075
  • 2012 "Kaunimad armastuslaulud" Aenigma OÜ, 4742252002710
  • 2019 "Eesti kullafond" 3CD Hitivabrik, HFCD0188, 4740447315027


Singlid
  • 2000 "Salapärane" Records 2000
  • 2000 "Klaver" Records 2000
  • 2008 "Sa vaata mind" Eurorecords
  • 2008 "Mini Megamix 1" Shlaager Records
  • 2008 "Sport-Mu Arm" Eurorecords
  • 2009 "Taas mu ees" Records 2000
  • 2012 "Kodu järve pinnal" Records 2000
  • 2012 "Meenub sulle veel" co Anne Loho; Records 2000

Jüri Homenja lauludes avaldub pidevat filosoofilist temaatikat tema kogemustest elus. Näiteks laulus "Minu Elu" seob ta perioodid, mil ta monteeris kõrgustel, lihvis suuski ja parandas hambaid.