Ava peamenüü

Heino Seljamaa (sündinud 21. aprillil 1952 Türil) on Eesti nukunäitleja ja laulja.

Heino Seljamaa
Seljamaa, Heino.IMG 2021.JPG
Heino Seljamaa 11. jaanuaril 2014 Solarise keskuses Apollo lastehommikul
Sünniaeg 21. aprill 1952 (67-aastane)
Sünnikoht Türi, Eesti
Amet Rändnäitleja
Tegev 1978–
Abikaasa Mary-Liis Seljamaa

HaridusRedigeeri

Heino Seljamaa lõpetas 1970. aastal Türi Keskkooli ja 1978. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri näitlejana. Aastatel 1985–1986 õppis ta Tartu Riiklikus Ülikoolis psühholoogiat.

Töö ja loomingRedigeeri

TeaterRedigeeri

Ta on töötanud näitlejana Nukuteatris, praegu annab etendusi rändteatriga Teater Kohvris.

TelevisioonRedigeeri

1980. aastatel kogus ta palju populaarsust Eesti Televisiooni lastesaatesarjas "Kõige suurem sõber" Äput mängides.

MuusikaRedigeeri

Laulis ansamblis Kontor.

FilmograafiaRedigeeri

  • "Laanetaguse suvi" (1980) – telemängufilm, II režissöör
  • "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust", I jagu (1981) – telemängufilm, näitleja
  • "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust", II jagu (1981) – telemängufilm, näitleja
  • "Šlaager" (1982), näitleja – mängufilm, mängis iseennast
  • "Arabella, mereröövli tütar" (1982) – mängufilm, näitleja
  • "Libarebased ja kooljad" (1998) – tudengifilm, näitleja
  • "Südameasjad" (2007) – tudengifilm, näitleja
  • "Pime Dsin-Lu" (2007) – tudengifilm, näitleja
  • "Lumekuninganna" (2010) – mängufilm, näitleja
  • "Öösiti läbi elu" (2011) – tudengifilm, näitleja

DiskograafiaRedigeeri

  • laul "Koristajatädi töölauluke" kogumikul "Ammused laulud" (koos Kontoriga; Forte, 1999, CD )
  • laul "See kõlab kui rock'n'roll" kogumikul "Eesti 80ndad" (koos Jaak Jürisson, Heino Seljamaa & Kontor; Hitivabrik, 2001, 3CD )
  • "Hea sõbra jaoks on valla mu uksed ja mu hing" (singel) (Leopoldi laul, H Rec, 2002, CD )

IsiklikkuRedigeeri

Heino Seljamaa on neljandat korda abielus ja viie lapse isa (näiteks abielust näitleja Liina Tennosaarega on tal poeg Jass Seljamaa, tema abikaasa on olnud ka näitleja Külli Palmsaar). Augustis 2017 abiellus ta raadioajakirjanik Mary-Liis Laidmetsaga.[3]

ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri