Ava peamenüü

Elephants From Neptune

Elephants From Neptune on Eesti rokkansambel.

Elephants From Neptune
Päritolu Võsu, Eesti
Stiilid rokk, desert boogie
Tegev 2010-tänaseni
Koosseis
Robert Linna
Markko Reinberg
Rain Joona
Jon Mikiver

Ansambli liikmed on Robert Linna, Markko Reinberg, Rain Joona ja Jon Mikiver.

Ansambel andis 2012. aasta aprillis välja omanimelise debüütalbumi "Elephants From Neptune", mis 2013. aasta Eesti Muusikaauhindade jagamisel oli nomineeritud aasta ansambli ja aasta rokkalbumi kategoorias.

Pärast esinemist Tallinn Music Weeki festivalil nimetas Inglise muusikaveeb Drowned in Sound neid festivali parimaks Eesti bändiks.[1] 2011. aastal esines ansambel Tallinnas koos Briti rokkansambliga Kaiser Chiefs [2] ning 2012. aasta juulis Tallinna Lauluväljakul, soojendades 30 000 inimese ees USA rokkansamblit Red Hot Chili Peppers.[3] Alates 2012. aasta lõpust on ansambel esinenud näiteks Lätis festivalidel Positivus[4] ja Summer Sound, Leedus Vilnius Music Weekil ning Soomes Valoa festivalil ja MARS-i festivalil.

Ansambel andis 2013. aasta veebruaris välja esimese oma kolmest EP-st koosnevast sarjast pealkirjaga "I"[5] ning 2013. aasta mais järgmise EP – "II". Aprillis sõlmis ansambel lepingu Soome muusikaagentuuriga Fullsteam Agency, mis esindab erinevatel maadel selliseid bände nagu näiteks Disco Ensemble, Rubik, Michael Monroe ning ka Eesti praegu edukaimat ansamblit Ewert and The Two Dragons[6].

Ansambel võitis 2013. aasta aprillis Skype'i auhinna. Koos tiitliga "Skype's Go Change The World Award" kaasnes ka 3500 euro suurune rahaline preemia[7].

2017. aasta 21.juunil esines Elephants From Neptune Riias koos ansamblitega Foo Fighters, Biffy Clyro & The Kills.

AuhinnadRedigeeri

  • Skype'i auhind (2013)
  • R2 Toimetuse Lemmik (2013)
  • Aasta rockalbum, 2015. aasta Eesti Muusikaauhinnad
  • Aasta rockalbum, 2017. aasta Eesti Muusikaauhinnad
  • Aasta Ansambel, 2017. aasta Eesti Muusikaauhinnad

DiskograafiaRedigeeri

  • "Elephants From Neptune" (2012)
  • "I" (EP, 2013)
  • "II" (EP, 2013)
  • "Pressure & Pleasure" (2014)
  • "Oh no" (2016)

ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri