Eesti animafilmide loend

Eesti animafilmide loend on kronoloogilises järjestuses nimekiri Eestis valminud animafilmidest. Nimekiri ei ole täielik.

Eesti filmid
Eesti filmid


Aasta Pealkiri Režissöör Liik Tootja Märkused
1931 Kutsu Juku seiklusi Voldemar Päts joonisfilm Aleksander Teppori ateljee Esimene Eesti joonisfilm. Filmi kunstnik Elmar Jaanimägi. Film oli mustvalge ning jõudis kinno sama aasta novembris.
Aasta Pealkiri Režissöör Liik Tootja Märkused
1959 Peetrikese unenägu Elbert Tuganov nukufilm Kunstiliste ja Kroonikafilmide Tallinna Kinostuudio Eesti esimene nukufilm.

Osalemine, Üleliiduline filmifestival (NSVL), 1959;

Osalemine, Tallinnfilmi Nukufilmide Festival (NSVL), 1962;

Osalemine, FIDEOFEST – Rahvusvaheline Pärnu Filmi- ja Videofestival (Eesti), 2004, retrospektiiv läbi eesti nukufilmi

1959 Põhja konn Elbert Tuganov nukufilm Kunstiliste ja Kroonikafilmide Tallinna Kinostuudio Vapper noormees läheb otsima imesõrmust. Ta leiab sõrmuse, võidab selle abil metsalise ja päästab rahva hukatusest.
Aasta Pealkiri Režissöör Liik Tootja Märkused
1960 Metsamuinasjutt Elbert Tuganov nukufilm Kunstiliste ja Kroonikafilmide Tallinna Kinostuudio Oskar Lutsu jutustuse "Nukitsamees" ainetel.

Auhind, Rahvusvahelise Nukuteatriühingu UNIMA filmifestival (Bukarest, Rumeenia), 1960, IV auhind;

Osalemine, Eesti filmipäevad Kišinjovis (Chişinău, NSVL), 1962

1961 Mina ja Murri Elbert Tuganov nukufilm Kunstiliste ja Kroonikafilmide Tallinna Kinostuudio
1961 Ott kosmoses Elbert Tuganov nukufilm Kunstiliste ja Kroonikafilmide Tallinna Kinostuudio Üleannetu poiss Ott, kes veedab oma koolitunde laiseldes, satub startivasse kosmoselaeva ja lendab maailmaruumi.

Auhind, Aeronautical and Space Film Festival (Deauville, Prantsusmaa), 1963, Eriauhind;

Auhind, Üleliiduline filmifestival (NSVL), 1964, I auhind;

Osalemine, Annecy International Animation Film Festival (Prantsusmaa), 1963

1962 Väike motoroller Heino Pars nukufilm Kunstiliste ja Kroonikafilmide Tallinna Kinostuudio Autost, mille koormaks on mänguasjad, kukub maha väike motoroller.
1962 Peaaegu uskumatu lugu Elbert Tuganov nukufilm Kunstiliste ja Kroonikafilmide Tallinna Kinostuudio Töölised kuulutavad streigi. Vabrikuomanik paneb nende asemele tööle ahvid.
1962 Kaks lugu Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Esimene lugu jutustab jonnivast tüdrukust, teine lõbusast rongisõidust.
1963 Talent Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Auhind, Üleliiduline filmifestival (NSVL), 1966, II auhind
1963 Just nii! Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Teravas vormis naerdakse välja ülemusi.
1964 Viimne korstnapühkija Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Lõbus lugu korstnapühkijast, kes jäi tööta, sest linnast kadus suits.
1964 Tublid loomad Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Naabri-Muri tuleb õuele kutsikatempe tegema.
1964 Operaator Kõps seeneriigis Heino Pars nukufilm Tallinnfilm Operaator Kõps saabub seenespetsialistist professori juurde.

Auhind, Balti liiduvabariikide, Valgevene ja Moldaavia filmifestival (NSVL), 1965, Diplom – parim populaarteadusliku filmi stsenaarium;

Osalemine, Laputa International Animation Festival (Jaapan), 2009, Retrospective

1965 Operaator Kõps marjametsas Heino Pars nukufilm Tallinnfilm Operaator Kõps läheb marjametsa, kus koos Metsatargaga õpib marju tundma.
1965 Lapsed ja puu Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Millegi eest hoolitsemine kasvatab.
1965 Jaak ja robot Heino Pars nukufilm Tallinnfilm Jaak meisterdab kõiki töid teha oskava roboti.

Osalemine, FIDEOFEST – Rahvusvaheline Pärnu Filmi- ja Videofestival (Eesti), 2004, Retrospektiiv läbi eesti Nukufilmi;

Osalemine, Sodankylä Midnight Sun Film Festival (Soome), 2019, Mõnusad katastroofid: animafilmid

1965 Hiirejaht Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Kassid lähevad hiirejahile, Feliks Kotta värssloo ainetel.

Osalemine, Üleliiduline filmifestival (NSVL), 1966;

Osalemine, Tough Eye International Turku Animated Film Festival (Soome), 2001, Eestimulti – 70 years of Estonian Animation;

Osalemine, Festival on Wheels (Ankara, Türgi), 2008, Children's Film: A Showcase of Estonia

1966 Park Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Satiir, mis naeruvääristab läbimõtlematut ja eluvõõrast planeerimist.

Osalemine, Baltic Film Festival (Berliin, Saksamaa), 2005, Focus Estland: Animation III – Vabadus & Beyond

1966 Operaator Kõps üksikul saarel Heino Pars nukufilm Tallinnfilm Kõps ja Metsatark elavad üle lennuõnnetuse ja satuvad üksikule saarele.
1966 Jonn Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Filmis tegutsevad kolm egoistist kalameest.
1967 Žanri sünd Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm

Auhind, Üleliiduline filmifestival (NSVL), 1968, Diplom – parim režissööritöö populaarteaduslikus filmis;

Auhind, Balti liiduvabariikide, Valgevene ja Moldaavia filmifestival (NSVL), 1968, Diplom – parim populaarteadusliku filmi stsenaarium

1967 Vanapagan sulast kauplemas Heino Pars nukufilm Tallinnfilm Vanapagan otsib sulast ning kohtab Kaval-Antsu.

Osalemine, Balti liiduvabariikide, Valgevene ja Moldaavia filmifestival (NSVL), 1968

1967 Kurepoeg Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Lennul lõunamaale avastab Kurepoeg iidse Egiptuse hauakambri rüüstaja.

Osalemine, Balti liiduvabariikide, Valgevene ja Moldaavia filmifestival (NSVL), 1968

1967 Jussikese seitse sõpra Heino Pars nukufilm Tallinnfilm nukufilm Jussikesest, kes saab sõbraks kõikide nädalapäevadega.

Osalemine, PÖFF – Pimedate Ööde filmifestival (Tallinn, Eesti), 2001, Eesti Animatsioon 70

1968 Operaator Kõps kiviriigis Heino Pars nukufilm Tallinnfilm Loodusefilmis satub Kõps Kiviriiki, kus ta tutvub Kivikuninga varadega.

Auhind, Balti liiduvabariikide, Valgevene ja Moldaavia filmifestival (NSVL), 1969, Diplom – parim lastele suunatud populaarteaduslik film

1968 Hammasratas Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Auhind, Balti liiduvabariikide, Valgevene ja Moldaavia filmifestival (NSVL), 1969, Diplom – parim nukufilm
1968 Ahvipoeg Fips Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Lugu uudishimulikust ahvipojast, kes džuglist inimeste juurde sattus.

Auhind, Balti liiduvabariikide, Valgevene ja Moldaavia filmifestival (NSVL), 1969, Diplom – parim nukufilm;

Osalemine, FIDEOFEST – Rahvusvaheline Pärnu Filmi- ja Videofestival (Eesti), 2004

1969 Uhti, uhti uhkesti! Heino Pars nukufilm Tallinnfilm Lastelaulude "Sajajalgne" ning "Viisk, põis ja õlekõrs" motiividel.

Osalemine, FIDEOFEST – Rahvusvaheline Pärnu Filmi- ja Videofestival (Eesti), 2004, Retrospektiiv läbi eesti nukufilmi

1969 Lindude ja loomade sõda Heino Pars nukufilm Tallinnfilm Ernst Peterson-Särgava muinasjutu ainetel loodud nukufilm lindude ja loomade vahelisest sõjast.
1969 Eesel, heeringas ja nõialuud Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm

Auhind, Üleliiduline filmifestival (NSVL), 1970, II auhind multifilmide kategoorias;

Osalemine, International Animation Festival (Mamaia, Rumeenia), 1970;

Osalemine, FIDEOFEST – Rahvusvaheline Pärnu Filmi- ja Videofestival (Eesti), 2004, Retrospektiiv läbi eesti nukufilmi

Aasta Pealkiri Režissöör Liik Tootja Märkused
1970 Sõbrad Heinz Valk joonisfilm Tallinnfilm
1970 Mis? Kes? Kus? Heinz Valk joonisfilm Tallinnfilm
1970 Lumeveski Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1970 Aatomik ja Jõmmid Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1970 Aatomik Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1971 Putukate suvemängud Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1971 Mardileib Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1971 Jalakäijad Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1971 Huviline filmikaamera Ants Kivirähk animafilm Eesti Telefilm
1972 Nael Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1972 Krõll Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1972 Ettevaatust, kaabel! Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1972 Autosõitjad Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1972 Veekandja Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1972 Vari ja tee Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1973 Veealused Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1973 Uued sõbrad Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1973 Pallid Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1973 Lend Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1973 Värvipliiatsid Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1974 Verine John Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1974 Õed Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1974 Muinasjutt tema majesteedist Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1974 Värvilind Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1974 Täheke Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1974 Kilplased Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1975 Laulud kevadele Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1975 Lapsehoidjad Aarne Ahi nukufilm Tallinnfilm
1975 Inspiratsioon Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1975 Lugu jänesepojast Ando Keskküla joonisfilm Tallinnfilm
1975 Pisiasi Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1975 Rüblik Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1976 Lask Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1976 Kütt Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1976 Jänes Ando Keskküla joonisfilm Tallinnfilm
1976 Soss-sepp Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1976 Kuldne eesel Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1976 Kloun ja Kroops Elbert Tuganov joonisfilm Tallinnfilm
1977 Une-Mati lood II: Juhtum trammis Heikki Krimm nukufilm Tallinnfilm
1977 Une-Mati lood I: Jäljed lumel Heikki Krimm nukufilm Tallinnfilm
1977 Suveniir Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm Esimene NSV Liidu stereoskoopiline nukufilm
1977 Kunksmoor Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1977 Pühapäev Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1977 Antennid jääs Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1977 Kas maakera on ümmargune? Priit Pärn joonisfilm Tallinnfilm
1977 Savitüki lugu Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1977 Liigub? Liigub! Aarne Ahi nukufilm Tallinnfilm
1978 Une-Mati lood III: Võlumüts Tõnis Sahkai nukufilm Tallinnfilm
1978 Linalakk ja Rosalind Aarne Ahi nukufilm Tallinnfilm
1978 Köpenicki kapten Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1978 Kunksmoor ja kapten Trumm Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1978 Tolmuimeja Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1978 Põld Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1978 Klaabu Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1978 Kas on ikka rasvane? Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1978 ... ja teeb trikke Priit Pärn joonisfilm Tallinnfilm
1979 Une-Mati lood IV: Jänesetakso Tõnis Sahkai nukufilm Tallinnfilm
1979 Kui mehed laulavad Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1979 Kaupmees ja ahvid Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1979 Giufa Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1979 Poiss ja liblikas Rein Tammik joonisfilm Tallinnfilm
1979 Klaabu, Nipi ja Tige kala Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1979 Teie nimi Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1979 Oi, jänes, aita! Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1979 Kas on ikka rasvane? Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
Aasta Pealkiri Režissöör Liik Tootja Märkused
1980 Välek Vibulane Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1980 Une-Mati lood V: Seiklused kõrbes Tõnis Sahkai nukufilm Tallinnfilm
1980 Ohver Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1980 Karsumm Aarne Ahi nukufilm Tallinnfilm
1980 Nike kutse Rein Tammik joonisfilm Tallinnfilm
1980 Suur Tõll Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1981 Une-Mati lood VI: Kus on Buratino? Tõnis Sahkai nukufilm Tallinnfilm
1981 Paberileht Kalju Kivi nukufilm Tallinnfilm
1981 Õunkimmel Elbert Tuganov nukufilm Tallinnfilm
1981 Nael II Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1981 Harjutusi iseseisvaks eluks Priit Pärn joonisfilm Tallinnfilm
1981 1+1+1 Heiki Ernits, Valter Uusberg, Mati Kütt joonisfilm Tallinnfilm Koosneb kolmest joonisfilmist: "Kohtumine", "Tänav" ja "Monument"
1981 Klaabu kosmoses Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1981 Ära sega autojuhti Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1981 Tänav Valter Uusberg joonisfilm Tallinnfilm
1981 Monument Mati Kütt joonisfilm Tallinnfilm
1982 Vahva rätsep Kaarel Kurismaa nukufilm Tallinnfilm
1982 Une-Mati lood VII: Kolm soovi Tõnis Sahkai nukufilm Tallinnfilm
1982 Primadonna Kalju Kurepõld nukufilm Tallinnfilm
1982 Pagar ja korstnapühkija Kalju Kivi nukufilm Tallinnfilm
1982 Oinas ja roos Kalju Kurepõld nukufilm Tallinnfilm
1982 Kolmnurk Priit Pärn joonisfilm Tallinnfilm
1982 Varastati auto Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1982 Punane, kollane, roheline Ants Looman joonisfilm Tallinnfilm
1983 Tuvitädi Rao Heidmets nukufilm Tallinnfilm
1983 Trammivasikas Kaarel Kurismaa nukufilm Tallinnfilm
1983 Sõlm Kalju Kivi nukufilm Tallinnfilm
1983 Meemeistrite linn Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1983 Põrgu Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1984 Võidusõit Kaarel Kurismaa nukufilm Tallinnfilm
1984 Tähe mõrsja Kalju Kivi nukufilm Tallinnfilm
1984 Naerupall Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1984 Imeline nääriöö Riho Unt, Hardi Volmer nukufilm Tallinnfilm
1984 Naksitrallid Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1984 Härg Valter Uusberg joonisfilm Tallinnfilm
1984 Aeg maha Priit Pärn joonisfilm Tallinnfilm
1984 Kalle ja koll Heiki Ernits joonisfilm Tallinnfilm
1985 Vägev vähk ja ahne naine Aarne Ahi nukufilm Tallinnfilm
1985 Seitse kuradit Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1985 Nuril Rao Heidmets nukufilm Tallinnfilm
1985 Nõiutud saar Riho Unt, Hardi Volmer nukufilm Tallinnfilm
1985 Klaasikillumäng Kalju Kivi nukufilm Tallinnfilm
1985 Hüpe Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1985 Laululood Valter Uusberg joonisfilm Tallinnfilm Koosneb kahest joonisfilmist: "Uhti-uhti uhkesti" ja "Mutionu pidu"
1985 Kerjus Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1985 Ramsese vembud I Heiki Ernits joonisfilm Tallinnfilm
1986 Kevadine kärbes Riho Unt, Hardi Volmer nukufilm Tallinnfilm
1986 Kaelkirjak Rao Heidmets nukufilm Tallinnfilm
1986 Elujõgi Heino Pars nukufilm Tallinnfilm
1986 Aisopose rebane Raivo Järvi nukufilm Tallinnfilm
1986 Ramsese vembud II Heiki Ernits joonisfilm Tallinnfilm
1987 Sõda Riho Unt, Hardi Volmer nukufilm Tallinnfilm
1987 Serenaad Rao Heidmets nukufilm Tallinnfilm
1987 Magus planeet Aarne Ahi nukufilm Tallinnfilm
1987 Ramsese vembud III Heiki Ernits joonisfilm Tallinnfilm
1987 Ramsese vembud IV Heiki Ernits joonisfilm Tallinnfilm
1987 Naksitrallid II Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1987 Eine murul Priit Pärn joonisfilm Tallinnfilm
1988 Tööd ja tegemised Hardi Volmer nukufilm OÜ Nukufilm
1988 Papa Carlo teater Rao Heidmets nukufilm OÜ Nukufilm
1988 Miks puud ei kõnele Kalju Kivi, Toomas Massov piksillatsioon OÜ Nukufilm
1988 Linnupüüdja Aarne Ahi nukufilm OÜ Nukufilm
1988 Hernes Heino Pars nukufilm OÜ Nukufilm
1988 Linn Rein Raamat joonisfilm Tallinnfilm
1988 Kultuurimaja Riho Unt joonisfilm Tallinnfilm
1988 Lend Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1989 Tõus Kalju Kivi nukufilm OÜ Nukufilm
1989 Roheline soov Tauno Kivihall nukufilm OÜ Nukufilm
1989 Noblesse oblige Rao Heidmets, Priit Pärn nukufilm OÜ Nukufilm
1989 Järgmine Kristjan Taska nukufilm OÜ Nukufilm
1989 Haridus Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm
1989 Elu ja surm Olav Villmann, Andres Mänd, Leho Mägedi nukufilm OÜ Nukufilm Koosneb lühipaladest "Elu ja surm", "Pärandus" ja "Kõrb".
1989 Sammas Heiki Ernits joonisfilm Tallinnfilm
1989 Silmus Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1989 Reisikiri Peep Pedmanson joonisfilm Tallinnfilm
1989 Labürint Mati Kütt joonisfilm Tallinnfilm
1989 Hetk Airi Eras joonisfilm Tallinnfilm
Aasta Pealkiri Režissöör Liik Tootja Märkused
1990 Surmamõrsjad Tauno Kivihall nukufilm OÜ Nukufilm
1990 Päkapikud piiluvad Heino Pars nukufilm OÜ Nukufilm
1990 Koolilood I – Looduslugu Kalju Kivi nukufilm Tallinnfilm
1990 Koolilood II – Muusikatund Andres Mänd nukufilm Tallinnfilm
1990 Koolilood III – Astronoomiatund Tõnis Sahkai nukufilm Tallinnfilm
1990 Koolilood IV – Geograafia tund Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm
1990 Jackpot Riho Unt, Hardi Volmer piksillatsioon OÜ Nukufilm
1990 Kilpkonnade lõppmäng Peep Pedmanson joonisfilm Tallinnfilm
1990 3 x 1 Hillar Mets, Heiki Ernits, Aarne Vasar joonisfilm Tallinnfilm Koosneb kolmest joonisfilmist: "Idee", "Ja nii igal issanda aastal" ja "Me lendame"
1990 Minek Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1990 Naksitrallid I Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1990 Naksitrallid II Avo Paistik joonisfilm Tallinnfilm
1991 Vennad ja õed Janno Põldma nukufilm OÜ Nukufilm
1991 Sokk Kalju Kivi nukufilm OÜ Nukufilm
1991 Päkapikupuu Rao Heidmets nukufilm OÜ Nukufilm
1991 Kirjutusmasinamäng Tauno Kivihall nukufilm OÜ Nukufilm
1991 Kingikratt Aarne Ahi nukufilm OÜ Nukufilm
1991 Talvepäev Leo Lätti joonisfilm Tallinnfilm
1991 Ärasõit Heiki Ernits joonisfilm Tallinnfilm
1992 Sprott võtmas päikest Mati Kütt nukufilm OÜ Nukufilm
1992 Otto elu Janno Põldma piksillatsioon OÜ Nukufilm
1992 Incipit Vita Nova Hardi Volmer piksillatsioon OÜ Nukufilm
1992 Külma kõhuga… kuid roheline Hillar Mets joonisfilm Tallinnfilm
1992 Hotel E Priit Pärn joonisfilm Eesti Joonisfilm
1993 Meistritükk Mikk Rand piksillatsioon OÜ Nukufilm
1993 Kapsapea Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm, Filminor OY
1993 Ja õitseski... Mait Laas klaasimaal OÜ Nukufilm
1993 Setu vurle küüsis Aarne Vasar joonisfilm Tallinnfilm
1993 Eesel heliredelil Peep Pedmanson joonisfilm Tallinnfilm
1993 Talveuni Valter Uusberg joonisfilm Tallinnfilm
1994 Jõulukalender Siggi nukufilm OÜ Nukufilm
1994 Hilinenud romanss Hardi Volmer, Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm
1994 Elutuba Rao Heidmets piksillatsioon OÜ Nukufilm
1994 Jaagup ja surm Heiki Ernits joonisfilm Tallinnfilm
1994 Sünnipäev Janno Põldma joonisfilm Tallinnfilm
1995 XXXX või ASA Mikk Rand piksillatsioon OÜ Nukufilm
1995 Humachinoid Kalju Kivi nukufilm OÜ Nukufilm
1995 Hreidar tobuke Siggi nukufilm OÜ Nukufilm
1995 Plekkmäe Liidi Mati Kütt joonisfilm Tallinnfilm, Eesti Joonisfilm
1995 Tallinna legendid Heiki Ernits, Leo Lätti joonisfilm Eesti Joonisfilm
1995 1895 Priit Pärn, Janno Põldma joonisfilm Eesti Joonisfilm
1996 Urpo ja Turpo Liisa Helminen, Marjut Rimminen nukufilm OÜ Nukufilm
1996 Keegi veel Mait Laas, Hardi Volmer nukufilm OÜ Nukufilm
1996 Gravitatsioon Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm
1997 Urpo Turpo (7-13) Riho Unt, Liisa Helminen nukufilm OÜ Nukufilm
1997 Tagasi Euroopasse Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm
1997 Päevavalgus Mait Laas nukufilm OÜ Nukufilm
1997 Põrandaalune Mati Kütt piksillatsioon OÜ Nukufilm
1997 Tom ja Fluffy Janno Põldma, Heiki Ernits, Leo Lätti joonisfilm Eesti Joonisfilm
1997/1999 Kaerajaan Mikk Rand nukufilm Multi Film
1998 Vares ja hiired Mikk Rand, Priit Tender nukufilm OÜ Nukufilm
1998 Primavera Riho Unt, Hardi Volmer nukufilm OÜ Nukufilm
1998 Just märried Peep Pedmanson nukufilm OÜ Nukufilm
1998 Bermuda Ülo Pikkov joonisfilm Eesti Joonisfilm
1998 Porgandite öö Priit Pärn joonisfilm Eesti Joonisfilm
1999 Viola Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm
1999 Armastuse võimalikkusest Janno Põldma joonisfilm Eesti Joonisfilm
Aasta Pealkiri Režissöör Liik Tootja Märkused
2000
2000 Teekond nirvaanasse Mait Laas nukufilm OÜ Nukufilm
2000 Saamueli internet Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm
2000 Eilne vedur Kalju Kivi, Mikk Rand nukufilm OÜ Nukufilm
2000 Lotte reis lõunamaale Heiki Ernits, Janno Põldma joonisfilm Eesti Joonisfilm
2001
2001 Vaala hing (Hvalens sjel) Lisbeth Narud nukufilm Tegnefilmcompaniet A/S, OÜ Nukufilm
2001 Tulelaeva kulid Paavo Matsin, Mait Laas nukufilm OÜ Nukufilm
2001 Guf – katedraal sündimata hingedele Jelena Girlin nukufilm OÜ Nukufilm
2001 Peata ratsanik Ülo Pikkov joonisfilm Eesti Joonisfilm
2001 Mont Blanc Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm
2001 Superlove Ülo Pikkov joonisfilm Eesti Joonisfilm
2001 Lepatriinude jõulud Heiki Ernits, Janno Põldma joonisfilm Eesti Joonisfilm
2001 Nina-Jass ja Näpp-Mall Margit Lillak nukufilm Multi Film
2001 Padakonn Kaspar Jancis piksillatsioon Multi Film
2001 Sääsk ja hobune Mikk Rand nukufilm Multi Film
2001 Pambu-Peedu Margit Lillak nukufilm Multi Film
2002
2002 Tutvustus seriaalile Mait Laas nukufilm OÜ Nukufilm
2002 Jõehobu Jõksu lood Andres Tenusaar nukufilm OÜ Nukufilm Sissejuhatav osa seriaalile
2002 Rebasnaine Priit Tender nukufilm OÜ Nukufilm
2002 Pingviinide paraad Julia Pihlak, Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm
2002 Hing sees Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm
2002 Weitzenbergi tänav Kaspar Jancis joonisfilm Eesti Joonisfilm
2002 Kontsert porgandipirukale Heiki Ernits, Janno Põldma joonisfilm Eesti Joonisfilm
2002 Nööbi odüsseia Mati Kütt nukufilm Parunid ja Vonid
2002 Punapäine päikseloojang Dan Lead joonisfilm Multi Film
2003
2003 Porgand! Pärtel Tall nukufilm OÜ Nukufilm
2003 Miriami jõulupäkapikk Mait Laas nukufilm OÜ Nukufilm
2003 Kuuvaatleja Mati Kütt nukufilm OÜ Nukufilm
2003 Instinkt Rao Heidmets nukufilm OÜ Nukufilm
2003 Enigmatical love Rao Heidmets nukufilm OÜ Nukufilm
2003 Barbarid Hardi Volmer nukufilm OÜ Nukufilm
2003 Ahviaasta Ülo Pikkov joonisfilm Eesti Joonisfilm
2003 Karl ja Marilyn Priit Pärn joonisfilm Eesti Joonisfilm
2003-2005 Frank ja Wendy Kaspar Jancis, Ülo Pikkov, Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm
2004
2004 Miriam mängib peitust Priit Tender nukufilm OÜ Nukufilm
2004 Laud Mari-Liis Bassovskaja, Jelena Girlin, Urmas Jõemees nukufilm OÜ Nukufilm
2005
2005 Vennad karusüdamed Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm
2005 Sõnum naabritele Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm
2005 Lost and found Mait Laas, Nadejda Koseva, Cristian Mungiu, Jasmila Žbanič, Kornel Mundruczo, Stefan Arsenijevi nukufilm OÜ Nukufilm, relations, Icon Film, Art Fest, Art &Popcorn, Deblokada, Mobra Films, Proton Cinema Kuus "rahvuslikku" lugu, millest animeeritud "Gene+Ratio" on lavastanud režissöör Mait Laas.
2005 Generatio Mait Laas nukufilm OÜ Nukufilm
2005 Cricket Mati Kütt nukufilm OÜ Nukufilm
2005 Crazy hours Rao Heidmets nukufilm OÜ Nukufilm
2005 Conquistador Rao Heidmets nukufilm OÜ Nukufilm
2006
2006 Kui ma oleksin suur Aina Järvine joonisfilm A Film Eesti Èva Janikovszky lasteraamatu "Kui ma oleksin suur" ainetel. 5-aastane Danny leiab end suurte inimeste kentsakast maailmast.
2006 Une instituut Mati Kütt piksillatsioon OÜ Nukufilm Kui uneaeg on kätte jõudnud, asub Une Mati koos Padja Katidega uneliiva külvama.
2006 Teatriporgand Pärtel Tall nukufilm OÜ Nukufilm Porgandninaga Lumememm põgeneb näljase Jänese eest ja tagaajamistuhinas satuvad mõlemad teatrilavale.
  • Auhind, To Save and Preserve - International Ecological Television Festival (Hantõ-Mansiisk, Venemaa) 2007; Žürii eriauhind
2006 Pärlimees Rao Heidmets nukufilm OÜ Nukufilm Rahvajuht suudab oma kultuuri hoida puutumata, kuid geenivahetuse vastu ei saa temagi.
  • Auhind, FESANCOR - Chilean International Short Films Festival (Santiago, Tšiili) 2006; Rahvusvaheline võistlusprogramm - parim animafilm
2006 Miriami pesakast Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm Miriami suur sõber kana unistab pesakastist.
  • Osalemine, Kristiansand International Children's Film Festival (Norra) 2006
  • Osalemine, Plein la Bobine – Sancy Film Festival for Young People (Prantsusmaa) 2006
2006 Miriam merehädas Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm Miriami kana tahab ujuda nagu pardid ja siit algabki ohtlik seiklus.
  • Osalemine, Cartoons on the Bay (Itaalia), 2007
  • Osalemine, AniFest (Budapest, Ungari) , 2006
2006 Elu maitse Ülo Pikkov joonisfilm Eesti Joonisfilm Joonisfilm uurib armastuse ja toidu omavahelisi seoseid.
  • Preemia, LIAF - London International Animation Festival (Suurbritannia) 2007; Žürii eripreemia / Jury's Special Mention
2006 Leiutajateküla Lotte Heiki Ernits, Janno Põldma joonisfilm Eesti Joonisfilm Täispikk animafilm koeratüdruk Lotte seiklustest Leiutajatekülas.
  • Auhind, Bielefeld Children's and Youth Filmfestival (Bielefeld, Saksamaa) 2007; Laste žürii parima filmi auhind "Fred, Der Goldene Gossi"
  • Auhind, The National Film Festival Lielais Kristaps (Läti) 2007; Parima täispika animafilmi auhind Suur Kristall
2006 Maraton Kaspar Jancis joonisfilm Eesti Joonisfilm Animafilm maratonist, mille käivitab pommiplahvatus.
  • Preemia, BALKANIMA - European Animated Film Festival (Belgrade, Serbia) 2007; Grand Prix
  • Auhind, I CASTELLI ANIMATI - International Animation Film Festival (Itaalia) 2007; Parima Euroopa filmi auhind
2006 Väike lühinägelik boamadu Aina Järvine, Meelis Arulepp joonisfilm A-Film Eesti Andry Ervaldi lastejutu ainetel.
  • Auhind, Cartoons on the Bay (Itaalia), Pulcinella Award 2007; haridus- ja sotsiaalprogrammi võitja (UNICEFi auhind)
  • Auhind, Olympia International Film Festival for Children and Young People (Ateena, Kreeka) 2006; Parim lühi-animafilm
2007
2007 Miriami hernehirmutis Andres Tenusaar, Aleksandr Melkumov nukufilm OÜ Nukufilm Lugu Mirjami kanast, kellest saab piknikul päevakangelane.
  • osalemine, Children's Film Festival Seattle (Ameerika Ühendriigid) 2008 ja veel kolmel festivalil
2007 Põhjakonn Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm Friedrich Reinhold Kreutzwaldi ennemuistse jutu "Põhja konn" ainetel. Noormees päästab Põrguneitsit ära kasutades maailma.
  • aastatel 2007–2009 12 osalemist eri festivalidel
2007 Miriami teatriseiklus Priit Tender nukufilm OÜ Nukufilm Miriam, kana ja väikevend vaatavad etendust Punamütsikesest.
  • aastatel 2007–2014 üle 40 osalemise eri festivalidel
2007 Miriami piknik Andres Tenusaar nukufilm OÜ Nukufilm Pere teeb väljasõidu loodusesse ja kanast saab päevakangelane.
  • aastatel 2007–2014 4 osalemist eri festivalidel
2007 Lõpuõhtu Hardi Volmer nukufilm OÜ Nukufilm Nukufilm jumalate lõpuõhtust.
  • Auhind, TINDIRINDIS - International Animation Film Festival (Vilnius, Leedu) 2007; Diploma for Continuation of V. Starevicius's Artistic Tradition
  • Preemia, ANIMAEVKA - International Festival of Animation Films (Magiljov, Valgevene) 2007; Grand Prix
  • aastatel 2007–201 28 osalemist eri festivalidel
2007 Kleit Mari-Liis Bassovskaja nukufilm OÜ Nukufilm Kleit jutustab naise unistustest ja elu tähtsündmustest.
  • Preemia, Animateka - International Animated Film Festival (Ljubljana, Sloveenia), 2007, Grand Prix
  • kokku 4 auhinda ja 60 osalemist festivalidel
2007 Must lagi (kassett) Heiki Ernits, Kaspar Jancis, Mati Kütt, Ülo Pikkov, Janno Põldma, Priit Pärn, Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm Eesti esimese animeeritud luulekasseti seitse meeleolukat lühifilmi illustreerivad eesti luuletajate loomingut.
2007 Seinameistrid Elisabeth Salmin joonisfilm Eesti Joonisfilm Kahe eduka tapeedimeistri mälestuslugu nende esimese tapeedi valmimisest.
  • kokku 2 osalemist festivalidel
2007 Elulood Rao Heidmets joonisfilm, dokumentaalfilm Rao Heidmetsa Filmistuudio Animeeritud dokumentaalfilm, milles näeme killukesi eestlaste elulugudest läbi meie riigi ajaloo.
2007 Sügiseleegia (kassett) Janno Põldma joonisfilm Eesti Joonisfilm Luuletaja Heiti Talvik loeb oma abikaasale, poetess Betty Alverile ette äsjavalminud luuletust "Sygisellegia" (animeeritud fiktsioon).
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia 2007; Aasta parim animafilm - kogumik Must lagi
  • kokku 8 osalemist festivalidel
2007 Taimne direktor (kassett) Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm Ühel päeval avastab Peadirektor, et on muutunud taimseks. See ei takista teda järgmisel hommikul Brüsselisse lendamast.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia 2007; Aasta parim animafilm - kogumik Must lagi
  • kokku 8 osalemist festivalidel
2007 Läänemerelinik (kassett) Ülo Pikkov joonisfilm Eesti Joonisfilm Kaks sulge esitavad iluuisutamise kava joonistades jääle Aleksander Suumani luuletuse “Läänemerelinik“.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia 2007; Aasta parim animafilm - kogumik Must lagi
  • kokku 8 osalemist festivalidel
2007 Substantia stellaris (kassett) Mati Kütt joonisfilm Eesti Joonisfilm Ilmar Laabani kosmoses kirjutatud luule pudeneb laiali nagu viilipuru ja ladestub meie meeltes.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia 2007; Aasta parim animafilm - kogumik Must lagi
  • kokku 8 osalemist festivalidel
2007 Viimane sigaret (kassett) Kaspar Jancis joonisfilm Eesti Joonisfilm On mees räpases keldrikorteris ja on naine uhkes kuurorthotellis Alpides.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia 2007; Aasta parim animafilm - kogumik Must lagi
  • kokku 8 osalemist festivalidel
2007 Ma kuklas tunnen... (kassett) Priit Pärn
Olga Marchenko
joonisfilm Eesti Joonisfilm Priit Pärna ja Olga Marchenko nägemus Jüri Üdi luuletusest.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia 2007; Aasta parim animafilm - kogumik Must lagi
  • kokku 8 osalemist festivalidel
2007 Tuled öös (kassett) [[ Heiki Ernits]] joonisfilm Eesti Joonisfilm Nukra alatooniga luuletus üksindusest ja igatsusest.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia 2007; Aasta parim animafilm - kogumik Must lagi
  • kokku 8 osalemist festivalidel
2007 Üks Katri Haarde joonisfilm Eesti Joonisfilm Tundmatu peletise eest põgenev Paula jõuab lõpuks välja majja sügaval metsas.
  • kokku 4 osalemist festivalidel
2008
2008 Porgand suvitab Pärtel Tall nukufilm OÜ Nukufilm On täitunud Lumememme unistus - ta on sulamatu ja näeb lõpuks suve!
  • Preemia, Zlin Film Festival – International Film Festival for Children and Youth in Zlín (Tšehhi) 2009; Audience Award Golden Apple
  • kokku üle 60 osalemise festivalidel
2008 Miriami värvid Jelena Girlin, Mari Liis Bassovskaja nukufilm Nukufilm Miriam leiab vanad fotod ja hakkab oma elamist nägema mustvalgena.
  • Auhind, TINDIRINDIS - International Animation Film Festival (Vilnius, Leedu) 2008; The Best TV Serial
  • Auhind, Listapadzik - Minsk International Festival of Children and Youth Audience (Valgevene) 2008; The Best Animation Series
  • kokku 3 auhinda ja üle 50 osalemise festivalidel
2008 Aja meistrid Mait Laas animatsiooni elementidega dokumentaalfilm Exitfilm OÜ, OÜ Nukufilm Animatsioonielementidega dokumentaalfilm Eesti Nukufilmi rajajatest, filmirežissööridest Elbert Tuganovist ja Heino Parsist.

Preemia, Asolo Art Film festival (Itaalia) 2008; Premio Asolo for the Best Artist's Biography Film

  • kokku 4 auhinda ja 10 osalemist festivalidel
2008 Lili Riho Unt piksilatsioon, nukufilm OÜ Nukufilm Lili Marleen pole vaid kauge kangelanna laulust, igal sõdurpoisil on oma Lili.
  • Preemia, Avanca Film Festival (Portugal) , 2009, Best Animation Film
  • Preemia, KROK - International Animated Film Festival (Ukraina), 2009, Grand Prix
  • kokku 3 auhinda ja 28 osalemist festivalidel
2008 Kaasasündinud kohustused Rao Heidmets piksilatsioon, nukufilm OÜ Nukufilm Meedia mängib üha suuremat rolli ühiskondliku elu korraldamises.
  • Preemia, Siena International Short Film Festival (Itaalia), 2008, Animafilmide kategooria peapreemia
  • Auhind, Ottawa International Animation Festival (Kanada), 2009, Lühifilmide Grand Prix
  • kokku 5 auhinda ja 44 osalemist festivalidel
2008 Väike maja Kristjan Holm joonisfilm Silmviburlane EKA Animatsiooni osakonna magistritöö
  • Auhind, Linoleum Festival (Moskva, Venemaa) 2009; Žürii eriauhind
  • kokku 19 osalemist festivalidel
2008 Dialogos Ülo Pikkov muu animafilm Eesti Joonisfilm Absurdihuumorlik eksperimentaalne animatsioonifilm, kus kogu visuaalne materjal on joonistatud otse filmilindile.
  • Preemia, Ottawa International Animation Festival (Kanada) 2008; Abstract Animation Competition - Žürii eripreemia
  • Preemia, MONSTRA - Lisbon Animated Film Festival (Lissabon, Portugal) 2010; International Competition - Žürii eripreemia
  • kokku 37 osalemist festivalidel
2008 Elu ilma Gabriella Ferrita Priit Pärn joonisfilm Eesti Joonisfilm Dramaatiline lugu armastusest, lukus ustest, näotust vargast, haavatud kurest, kadunud laptopist jne.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia 2008; Parim animafilm
  • Auhind, I CASTELLI ANIMATI - International Animation Film Festival (Itaalia) 2009; Grand Prix
  • kokku 8 auhinda ja 29 osalemist festivalidel
2009
2009 Krokodill Kaspar Jancis joonisfilm Eesti Joonisfilm Endine ooperitäht on saatuse tahtel sunnitud töötama kaubanduskeskuse lastenurgas poroloonkostüümis Krokodillina.
  • Auhind, International Eksjö Animation Festival (Rootsi) 2009; International Competition - Grand Prix
  • Auhind, BALKANIMA - European Animated Film Festival (Belgrade, Serbia) 2009; International Competition - Parim režii
  • kokku 7 auhinda ja 33 osalemist festivalidel
2009 Oranus Girlin Bassovskaja nukufilm Nukufilm Inspireeritud Viktor Pelevini romaanist "Generatsioon "P"". Elumuutused ei seisne üldse keskea kriisis.
  • Auhind, LUFF - Lausanne Underground Film & Music Festival (Šveits) 2010; Best Short Animation Film
  • kokku 33 osalemist eri festivalidel
2009 Miriami katkine pilt Priit Tender nukufilm Nukufilm Miriam ei luba kanal palli tuppa tuua, kuid kana siiski toob.
  • Preemia, ANIMAEVKA - International Festival of Animation Films (Magiljov, Valgevene) 2010; Prize of Sympathy
  • kokku 63 osalemist erinevatel festivalidel
2009 Põgenemine Kristjan Holm joonisfilm Silmviburlane Väljavaated ei ole paljulubavad: situatsioon meenutab vanglakaristust.
  • Osalemine, Edinburgh International Film Festival (Šotimaa, Suurbritannia), 2010
  • kokku 14 osalemist festivalidel
2009 Tuurid vihmas Priit Pärn
Olga Pärn
joonisfilm Eesti joonisfilm Temake, varahommikune saabuja, ja Tema, varajane töölemineja, kohtuvad vaid lahkumissuudluseks. Vihma sajab.
  • Preemia, Etiuda and Anima (Krakow, Poola) 2009; Anima Competition - Silver Jabberwocky, Don Quijote Award
  • Preemia, Hiroshima International Animation Festival (Jaapan) 2010; Hiroshima Prize jt.
  • kokku 15 auhinda ja 31 osalemist festivalidel
2009 Õhus Martinus Daane Klemet joonisfilm Eesti joonisfilm Hundi ja inimeste vaheline telekommunikatsioon viib gravitatsioonivaba olukorrani.
  • Auhind, Melbourne International Animation Festival (Austraalia) 2010; Best of the Fest
  • Auhind, Animateka - International Animated Film Festival (Ljubljana, Sloveenia) 2010; Jury's Special Mention jt.
  • kokku 4 auhinda ja 27 osalemist eri festivalidel
2009 Kui ma oleksin suur 2 Aina Järvine joonisfilm A Film Eesti Éva Janikovszky raamatute "Kui ma oleksin suur" ainetel. 5-aastane Danny ei mõista, miks täiskasvanud, kui nad abielluvad ja neil on mängukaaslane omast käest võtta, ei mängi omavahel.
Aasta Pealkiri Režissöör Liik Tootja Märkused
2010 Taevalaul Mati Kütt nukufilm Nukufilm
  • Auhind, Neitsi Maali – Eesti Filmiajakirjanike Ühingu aasta filmi auhind (Eesti), 2010, Aasta film 2010;
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali aastapreemia (Eesti), 2010, Mati Kütt – animatsioonifilmi "Taevalaul“ eest;
  • Auhind, CICDAF – China International Cartoon and Digital Art Festival (Changzhou, Beijing, Hiina), 2011, Long Feature Category of Golden Dinosaur Award – Jury Special Prize
2011
2011 Lotte ja kuukivi saladus Janno Põldma, Heiki Ernits joonisfilm Eesti Joonisfilm
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2011, Aasta menufilm;
  • Preemia, Leeds Young Film Festival (Suurbritannia), 2012, Audience 1st Prize;
  • Preemia, Anima Mundi – International Animation Festival of Brazil (Brasiilia), 2012, Audience Award for the Best Children Feature – 3rd Prize
2011 Kärbeste veski Anu-Laura Tuttelberg nukufilm Eesti Kunstiakadeemia Eesti Kunstiakadeemia animatsiooni osakonna magistritöö
  • Auhind, BACKUP – Festival For Experimental Short Films (Saksamaa), 2012, Animated Film Competition – Best Animated Film;
  • Auhind, TOFUZI – International Festival of Animated Films (Batumi, Gruusia), 2012, Grand Prix;
  • Preemia, Countryside Animafest Cyprus (Prasteio, Küpros), 2012, 1st Prize
2011 Keha mälu Ülo Pikkov nukufilm Nukufilm
  • Auhind, Ottawa International Animation Festival (Kanada), 2011, Honourable mention: "For its vivid visual metaphor";
  • Auhind, Riga International Film Festival (Läti), 2011, Baltic Competition – Jury Special Mention;
  • Auhind, TINDIRINDIS – International Animation Film Festival (Vilnius, Leedu), 2011, Special Mention
2011 Suur maja Kristjan Holm joonisfilm Silmviburlane Lugu majaelanikest, kes ei suuda sugugi uinuda.
  • Auhind, ANILOGUE – International Animation Film Festival (Budapest, Ungari), 2011, 3rd Prize of Audience Award (in Budapest);
  • Auhind, Filmfest Dresden International Short Film Festival (Saksamaa), 2012, International Competition – The Golden Horseman Best Sound(scape) Award;
  • Auhind, Etiuda and Anima (Krakow, Poola), 2012, Bronze Jabberwocky Award
2011 Eine murul Erik Alunurm, Mihkel Reha, Mari-Liis Rebane, Mari Pakkas nukufilm Eesti Kunstiakadeemia "Eine murul" on nime saanud Édouard Manet' kuulsalt maalilt.
  • Auhind, Fredrikstad Animation Festival (Norra), 2012, Grand Prix
  • Osalemine, Annecy International Animation Film Festival (Prantsusmaa), 2012, Graduation Films competition
2011 Olmeheidutus Hardi Volmer nukufilm Nukufilm Animafilm nooruse ja jõu kultusest ühiskonnas.
  • Auhind, TOFUZI – International Festival of Animated Films (Batumi, Gruusia), 2012, Best Script
  • Auhind, To Save and Preserve – International Ecological Television Festival (Hantõ-Mansiisk, Venemaa), 2012, Social Reel, Animation Film – Winner
  • Auhind, OPEN CINEMA – International Short and Animation Film Festival (Peterburi, Venemaa), 2012, Main Competition of Animation – New Academy of the Fine Arts Special Award – "For the non-academic tendencies"
2011 Prohveti sünd Rao Heidmets nukufilm Nukufilm Inimene on oma kujutlusvõime ori.
  • Osalemine, Laputa International Animation Festival (Jaapan), 2011
2011 Mis mõttes? Karsten Kiilerich
Meelis Arulepp
joonisfilm A Film Eesti
A Film Production (Taani)
Seriaal koosneb kuuest lühifilmist, mis valmisid ilma stsenaariumita, filmides kõlavad lood jutustasid lapsed, nad jagavad vaatajatega omi mõtteid erinevatest maailmaasjadest.
  • Osalemine, PÖFF: Just Film - noorte- ja lastefilmide festival (Tallinn), 2022; Mudilaste kinoseanss
2012
2012 Talvekummitus Jaana Wahlforss joonisfilm Nukufilm, Epidem
  • Nominatsioon, Zlin Film Festival – International Film Festival for Children and Youth in Zlín (Tsehhi), 2014, Parim animeeritud film
  • Osalemine, KAFF Kecskemét Animation Film Festival (Ungaris), 2013
2012 Miriami köögikombain Andres Tenusaar nukufilm OÜ Nukufilm

Osalemine, El Meu Primer Festival (Barcelona, Hispaania), 2012

2012 Ussinuumaja Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm

Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2012; Aasta animafilmi preemia: Priit Tender Preemia, Riga International Short Film Festival 2ANNAS (Läti), 2013; Parima Balti filmi preemia

2012 Kolmnurga afäär Andres Tenusaar nukufilm OÜ Nukufilm

Auhind, StopTrik International Film Festival (Maribor, Sloveenia; Bielsko-Biala, Poola), 2012; Festival Director Special Mention Auhind, Clermont-Ferrand International Short Film Festival and Market (Prantsusmaa), 2013; Jury Special Mention

2012 Happy Birthday Riho Unt nukufilm OÜ Nukufilm

Osalemine, CINDI - Cinema Digital Seoul Film Festival (Lõuna-Korea), 2012 Osalemine, Patras International Film & Culture Festival (Kreeka), 2012

2012 Miriami rohelised täpid Priit Tender nukufilm OÜ Nukufilm

Auhind, EXPOTOONS - International Animation Festival (Buenos Aires, Argentina), 2012; 1st Prize

2012 Villa Antropoff Kaspar Jancis, Vladimir Leschiov joonisfilm Eesti Joonisfilm, Lunohod Animation Studio

Auhind, BALKANIMA - European Animated Film Festival (Belgrade, Serbia), 2012; Grand Prix Auhind, Blue Sea Film Festival (Rauma, Soome), 2012; Golden Baltic Herring auhind

2012 Muna Rao Heidmets nukufilm Rao Heidmetsa Filmistuudio
2013
2013 Limonaadi lugu Vallo Toomla nukufilm Nukufilm Väike Holger satub emaga kaubamajja.

Osalemine, PÖFF: Animated Dreams – animafilmide festival (Tallinn, Eesti), 2013, Programme: New Estonian Animation;

Osalemine, Durango Film – an Independent Film Festival (Colorado, Ameerika Ühendriigid), 2014;

Osalemine, Filmfest Dresden International Short Film Festival (Saksamaa), 2014;

2013 Miriami tuulelohe Riho Unt nukufilm Nukufilm Miriami sõber kana tahab tuulelohega lendama minna.
  • Osalemine, InDpolar International Animation Festival (Hongkong, Hiina), 2013;
  • Osalemine, LUCAS – International Children’s Film Festival (Frankfurt am Main, Wiesbaden; Saksamaa), 2013;
  • Osalemine, DOK LEIPZIG – International Leipzig Festival for Documentary and Animated Film (Saksamaa), 2013
2013 Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu Mait Laas nukufilm Nukufilm Mait Laasi seikluslik nukuooper on üks Euroopa esimene 3D täispikk nukufilm.
  • Preemia, Monterrey International Film Festival (Mehhiko), 2014, Best International Animated Feature Film – Cabrito de Plata;
  • Auhind, CICDAF – China International Cartoon and Digital Art Festival (Changzhou, Beijing, Hiina), 2014, Grand Prix – parim välismaine film;
  • Auhind, I3DF – International 3D Festival (Liege, Belgia), 2014, 3D Feature – Animated: Lumiere Award
2013 Suur maalritöö Aina Järvine, Meelis Arulepp joonisfilm A Film Eesti Ellen Niidu ja Edgar Valteri populaarse lasteraamatu “Suur maalritöö” (1971) ainetel.
  • Osalemine, PÖFF: Animated Dreams – animafilmide festival (Tallinn, Eesti), 2013;
  • Osalemine, Zlin Film Festival – International Film Festival for Children and Youth in Zlín (Tšehhi), 2014;
  • Osalemine, Warsaw International Film Festival (Varssavi. Poola), 2014
2013 Liivamees Pärtel Tall nukufilm Nukufilm Nukufilmis põgenevad liiv ja Liivamees hoolimatu inimtegevuse eest.
  • Auhind, Rolan – International Film Festival for Children and Youth (Armeenia) , 2014, Best Short Animation (Children Jury Prize);
  • Auhind, TXIKI – Film Festival for Children (Biarritz, Prantsusmaa), 2015, Grand Prix – for the best film;
  • Auhind, Rencontres Cinéma-Nature (Prantsusmaa), 2014, Young Audience Award
2013 Ada + Otto Ülo Pikkov joonisfilm Eesti Joonisfilm Joonisfilm ennast vampnaiseks maskeerinud vares Ada ja arhitekt Otto teede ristumisest Tallinnas.
  • Auhind, International Moustache Film Festival (Portland, Ameerika Ühendriigid), 2014, Režissööride valik – režissööride lemmikfilm;
  • Preemia, New Chitose Airport International Animation Festival (Jaapan), 2014, Žürii eripreemia
2014
2014 Must stsenaarium Kristjan Holm joonisfilm Eesti Joonisfilm Kriitilises olukorras ei lähe miski algusest peale nii, nagu planeeritud.
  • Preemia, ANIFILM – Třeboň International Festival of Animated Films (Tšehhi), 2014, Parim lühifilm;
  • Auhind, PÖFF: Animated Dreams – animafilmide festival (Tallinn, Eesti), 2014, Grand Prix;
  • Preemia, Scanorama European Film Forum (Vilnius, Kaunas, Klaipeda; Leedu), 2014, Žürii eripreemia
2014 Teisel pool metsa Anu-Laura Tuttelberg nukufilm Nukufilm, Eesti Kunstiakadeemia Muinasjutt, milles savinukk äratab ellu oma ümbruse.
  • Auhind, Scanorama European Film Forum (Vilnius, Kaunas, Klaipeda; Leedu), 2014, New Baltic Cinema – Grand Prix;
  • Auhind, MULTIVISION International Festival of Animation Arts (Peterburi, Venemaa), 2014, Grand Prix;
  • Auhind, KINOPROBA – International Film School Festival & Workshop (Sverdlovsk, Venemaa), 2014, Parim debüüt
2014 Lendurid koduteel Priit Pärn, Olga Pärn joonisfilm Eesti Joonisfilm Kolme lenduri kodutee on pikk ja ränk.
  • Auhind, Fredrikstad Animation Festival (Norra), 2014, Grand prix;
  • Auhind, PÖFF: Animated Dreams – animafilmide festival (Tallinn, Eesti), 2014, Parim helikujundus
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali aastapreemia (Eesti), 2014, Olga Pärn ja Priit Pärn – Aasta film 2014 „Lendurid koduteel“
2014 Vanamehe multikas "Ükš" Peeter Ritso, Mikk Mägi muu animafilmi liik, nukufilm BOP Animation Külas elab Naabritüdruk, kes on nii Vanamehele kui Naabrimehele silma jäänud.
2014 Papa Girlin Bassovskaja muu animafilmi liik Nukufilm Ema katsub lagunevat perekonda koos hoida.
  • Preemia, MAGMA – International Short Film Festival (Acireale, Itaalia), 2015, Grand Prix: Lorenzo Vecchio Prize;
  • Auhind, Jaipur International Film Festival (India), 2015, Award: Best sound editor;
  • Nominatsioon, Grand OFF – World Independent Film Awards (Warszawa, Poola), 2014, Parima animatsiooni nominent
2015
2015 Alateadvuse maja Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm Korstnapühkija sürreaalne unenäorännak Põleva Naise majas.
  • Preemia, Holland Animation Film Festival (Utrecht, Holland), 2015, Grand Prix lühifilmide kategoorias
  • Auhind, GO SHORT – International Short Film Festival Nijmegen (Nijmegen, Holland), 2015, peaauhind animafilmide kategoorias
  • Auhind, Art Film Fest (Trenčianske Teplice, Trenčín; Slovakkia), 2015, žürii eripreemia lühifilmide kategoorias
2015 Piano Kaspar Jancis joonisfilm Eesti Joonisfilm Pea kaotanud tegelaste elud põimuvad ühes tavalises paneelmajas.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2015, Aasta animafilm;
  • Preemia, Insomnia International Animation Film Festival (Kaluga, Venemaa) , 2015, Publikupreemia;
  • Auhind, TOFUZI – International Festival of Animated Films (Batumi, Gruusia), 2015, Parima täiskasvanute filmi ja parima stsenaariumi auhind
2015 Tik-Tak Ülo Pikkov nukufilm Nukufilm Kellassepp kontrollib aega, kuid kellassepa töökojas elav hiir kontrollib kellasid.
  • Auhind, Brasil Stop Motion International Film Festival (Brasiilia), 2015, parim animatsioon;
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2014, Ülo Pikkov: Aasta animafilm "Tik-Tak";
  • Auhind, FANTOCHE – International Animation Film Festival (Baden, Šveits), 2015, Badener Ehrenpreis Award
2015 Isand Riho Unt nukufilm Nukufilm Riho Undi nukufilm Friedebert Tuglase novelli „Popi ja Huhuu” ainetel.
  • Osalemine, PÖFF: Animated Dreams – animafilmide festival (Tallinn, Eesti), 2014, Programme: New Estonian Animation;
  • Auhind, Annecy International Animation Film Festival (Prantsusmaa), 2015, žürii peaauhind;
  • Auhind, CINANIMA – International Animated Film Festival (Espinho, Portugal), 2015, peaauhind
2016
2016 Siseilmadest väljas Helen Unt joonisfilm Eesti Joonisfilm Naine ja mees toimetavad omi asju samas ruumis, aga kokku ei saa.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2016, Noore filmitegija preemia: Helen Unt
2016 Elu enne elu Rao Heidmets muu animafilmi liik Rao Heidmetsa Filmistuudio Tõde ja õigus on suhtelised mõisted.
  • Osalemine, Kyrgyzstan – Land of Short Films festival (Biškek, Kõrgõzstan), 2016, võistlusprogrammis;
  • Osalemine, PÖFF: Animated Dreams – animafilmide festival (Tallinn, Eesti), 2016;
  • Osalemine, Clermont-Ferrand International Short Film Festival and Market (Prantsusmaa), 2017
2016 Fatcula Martinus Daane Klemet joonisfilm Eesti joonisfilm Draculast saab oma rasvaarmastuse tõttu ilukirurg Fatcula.
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2016, Aasta animafilm;
  • Osalemine, Clermont-Ferrand International Short Film Festival and Market (Prantsusmaa), 2017
2016 Linnugripp Priit Tender joonisfilm Eesti joonisfilm Film pöörleb Lindmehe ja Madunaise armudraama ümber.
  • Osalemine, Annecy International Animation Film Festival (Prantsusmaa), 2016, Lühifilmide võistlusprogrammis;
  • Osalemine, Ottawa International Animation Festival (Kanada), 2016, Jutustava lühifilmi kategoorias
2016 Tühi ruum Ülo Pikkov nukufilm Nukufilm Animatsioonfilm unistusest, mis läbi filmi ka lõpuks täitub.
  • Osalemine, Edinburgh International Film Festival (Šotimaa, Suurbritannia), 2016, Program: International animation;
  • Osalemine, Montreal Stop Motion Film Festival (Kanada), 2016
2016 Urbanimatio Hardi Volmer, Urmas Jõemees eksperimentaalfilm Voldik Dokumentaalfilm arhitektuuri elustamisest animatsiooni ja muusika abil.
  • Nominatsioon, EFTA – Eesti filmi- ja teleauhind (Eesti), 2017, Animafilmi kategoorias;
  • Osalemine, Trickfilm – Stuttgart Festival of Animated Film (Saksamaa), 2016, Panoraamprogrammis
2017
2017 Manivald Chintis Lundgren joonisfilm Chintis Lundgreni Animatsioonistuudio Manivaldi ja ta pensionärist ema ellu sekkub pesumasinaparandaja Toomas.
  • Auhind, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2018, Chintis Lundgren – aasta animafilm;
  • Auhind, Hiroshima International Animation Festival (Jaapan), 2018, Žürii eriauhind;
  • Osalemine, Sundance Film Festival (Ameerika Ühendriigid), 2018, võistlusprogrammis;
2017 Mirjam järve ääres Riho Unt, Sergei Kibus nukufilm Nukufilm Hirmul on suured silmad.
  • Osalemine, Nordic Film Days Lübeck (Saksamaa), 2017;
  • Osalemine, CINEAST – Central and Eastern European Film Festival (Luksemburg), 2017
2017 Lahtilaskmise lugu Ülo Pikkov muu animafilmi liik Silmviburlane Lugu lastekodutüdrukust, kes soovib lahti lasta oma mineviku varjudest.
  • Osalemine, PÖFF Shorts (Tallinn, Tartu; Eesti), 2017, Programmis Uus Eesti anima;
  • Osalemine, Trickfilm – Stuttgart Festival of Animated Film (Saksamaa), 2018, Rahvusvahelises võistlusprogrammis
2018
2018 Maasikaõgijad Mattias Mälk joonisfilm Eesti Joonisfilm Maasikakasvatajate lapse sündi ootavad ka teod.
  • Auhind, Lanterna Mágica – International Animation Festival (Goiânia, Brasiilia), 2018, Parim kunstnikutöö;
  • Osalemine, ANIMA – Brussels International Animation Film Festival (Brüssel, Belgia), 2018;
  • Nominatsioon, EFTA – Eesti filmi- ja teleauhind (Eesti), 2019, Animafilmi kategoorias
2018 Kapten Morten lollide laeval Kaspar Jancis Riho Unt Henry Nicholson nukufilm Nukufilm Mõnikord on vaja saada väikseks, et kasvada suureks.
  • Auhind, SCHLINGEL – International Film Festival for Children and Young Audiences (Chemnitz, Saksamaa) , 2018, Parim animafilm;
  • Nominatsioon, EAA – European Animation Awards, 2018, Nomineeritud täispikkade filmide parima režii (Kaspar Jancis) ja parima animatsiooni (Märt Kivi) kategoorias;
  • Nominatsioon, EFTA – Eesti filmi- ja teleauhind (Eesti), 2019, Animafilmi kategoorias
2018 Maria ja seitse pöialpoissi Riho Unt nukufilm Nukufilm Unistused on nagu umbrohi, mis hoolimata niitmisest edasi eksisteerivad.
  • Osalemine, Annecy International Animation Film Festival (Prantsusmaa), 2018, võistlusprogrammis;
  • Osalemine, ANIMAFEST ZAGREB – World Festival of Animated Film (Horvaatia), 2018
2018 Teofrastus Sergei Kibus nukufilm Nukufilm Lugu kassist, kes otsib kohta, mida saaks nimetada koduks.

Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2019, Sergei Kibus ja Pärtel Tall – aasta animafilmi preemia;

  • Auhind, EFTA – Eesti filmi- ja teleauhind (Eesti), 2019, Parim animafilm ja filmikunstnik;
  • Auhind, Zlin Film Festival – International Film Festival for Children and Youth in Zlín (Tšehhi), 2019, Hermína Týrlová nimeline auhind kategoorias "Uus talent vanuses alla 35" – Sergei Kibus jne (kokku 8 auhinda)
2019
2019 Lotte ja kadunud lohed Janno Põldma, Heiki Ernits joonisfilm Eesti Joonisfilm Film valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.
  • Osalemine, BERLINALE – Berlin International Film Festival (Saksamaa), 2019, Võistlusprogramm: Generation Kplus;
  • Osalemine, Eesti filmipäevad Lissabonis (Portugal), 2023
2019 Tiivad Riho Unt nukufilm Nukufilm
  • Auhind, Reggio Film Festival (Reggio Emilia, Itaalia), 2020, žürii auhind kategoorias: parim filosoofiline ja teadusteemaline lühifilm;
  • Auhind, WICA – World Independent Cinema Awards (Los Angeles, Ameerika Ühendriigid), 2021, parim animafilm; parim animatsioon (Best Animation or Animated Sequence)
2019 Elu24 Kristjan Holm joonisfilm Karabana Paadunud poissmees võidab loteriipiletiga suurema summa.
  • Osalemine, Annecy International Animation Film Festival (Prantsusmaa), 2019, Lühifilmide põhivõistlusprogrammis;
  • Osalemine, Galway Film Fleadh (Iirimaa), 2019, Eesti filmide fookusprogramm; lühifilmide ja animafilmide võistlusprogrammid
2019 Kosmonaut Kaspar Jancis joonisfilm Eesti Joonisfilm Kosmonaut elab oma korteris samasugust elu nagu kosmosejaamas.
  • Osalemine, Annecy International Animation Film Festival (Prantsusmaa), 2020, Lühifilmide võistlusprogrammis
2019 animafilm Priit Tender joonisfilm Eesti Joonisfilm Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2019, Aasta animafilm;
  • Osalemine, Galway Film Fleadh (Iirimaa), 2019, Eesti filmide fookusprogramm; lühifilmide ja animafilmide võistlusprogrammid
2019 Talv vihmametsas Anu-Laura Tuttelberg nukufilm Moon Birds Studios, Nukufilm Nukuanimatsiooni maagia ja troopiline vihmamets koos.
  • Auhind, Taichung International Animation Festival (Hiina), 2019, Auhind väljapaistva saavutuse eest;
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2019, Anu-Laura Tuttelberg – parim kunstnikutöö
2019 Inglitrompet Martinus Klemet joonisfilm Animartinus Koolibride evolutsioon.
  • Auhind, Epic ACG Fest (California, Ameerika Ühendriigid), 2019, Parim muusika;
  • Osalemine, VAFI & RAFI – International Children and Youth Animation Film Festival (Varaždin, Horvaatia), 2019
Pealkiri Režissöör Näitlejad Kunstnik Liik Tootja Märkused
2021
Epidemia Kristjan Holm Kristjan Holm
Heta Jäälinoja
joonisfilm Karabana Sündmused hargnevad peale seda, kui kaks last leiavad tikutoosi ja otsustavad keeta muna.
Kaka ja kevad René Vilbre
Meelis Arulepp
Sander Joon
Kaido Veermäe
Mikk Mägi jt.
muu animafilm A Film Eesti Neljas film Andrus Kivirähki jutustuste kogumikust "Kaka, kevad ja teised". Melodramaatiline lugu igatsusest, sõprusest, armastusest, selle sünnist ja surmast.
  • Osalemine, PÖFF: Just Film – noorte- ja lastefilmide festival (Tallinn, Eesti), 2022, Mudilaste kinoseanss
Kood Rao Heidmets
Valter Uusberg
Rao Heidmets, Sander Joon, Pauline Heidmets,
Marili Sokk jt.
eksperimentaalfilm Rao Heidmetsa Filmistuudio Et inimese geenikood saaks lõplikult avaneda, peab tohutult pingutama.
  • Osalemine, PÖFF: tARTuFF – Tartu armastusfilmide festival (Eesti), 2021, avafilm
Neli kivi Francesco Rosso Francesco Rosso,
Tarmo Vaarmets,
Anu Unnuk
joonisfilm Eesti Joonisfilm Üks munk elab oma praegust ja olnud elu, põrkudes muudkui iha ja salgamise vahel.
  • Osalemine, PÖFF Shorts (Tallinn, Tartu; Eesti), 2021, Shorts Rahvuslik võistlusprogramm 4
Näotuvastus Martinus Klemet Martinus Klemet joonisfilm Animartinus Kaamerad jälgivad inimesi ning tuvastavad nende identiteete nägude järgi.
  • Osalemine, Odense International Film Festival (Taani), 2021
  • Osalemine, Minikino Film Week (Bali, Indoneesia), 2021
Silitada siili Ave Taavet Ave Taavet joonisfilm What Everest Studio Kui okkalise hingega naine kohtab pehme südamega siili, on armastus paratamatu.
Suur põgenemine Raul Viitung Piret Krumm
Rednar Annus
Ronald Laos
muu animafilm DataZoo Ajaloomuuseumi taga pargis aega veetvad nõukogudeaegsed skulptuurid plaanivad põgenemist.
Taaskohtumine Ülo Pikkov Anu-Laura Tuttelberg nukufilm Nukufilm Lugu inimeseks olemisest, oma kodu kaotamisest ja selle taas leidmisest.
  • Auhind, EFTA – Eesti filmi- ja teleauhind (Eesti), 2022, Parim animafilm; Parim filmikunstnik
  • Nominatsioon, EFTA – Eesti filmi- ja teleauhind (Eesti), 2022, Parima helilooja kategoorias
Teine hommikusöök Lukas Winter animafilm Eesti Kunstiakadeemia Hommikune õrn soojus. See iha – kas see on armastus?
Vigurivänt Volli Rao Heidmets, Pauline Heidmets Elina Purde
Jarmo Reha
Rao Heidmets nukufilm Nukufilm Perekond – Volli, tema ema-isa ja õde – on tulnud loomaaeda pühapäeva veetma.
  • Osalemine, PÖFF Shorts (Tallinn, Tartu; Eesti), 2021, Programm: Shorts Panoraam
Üks imeline mees Jonas Taul Jonas Taul nukufilm Nukufilm On olemas üks omapäraselt eriline mees, või vähemalt teda ümbritsev maailm määratleb teda omapärasena.
  • Auhind, Stop Motion Our Fest SMOF (Buenos Aires, Argentina), 2021, Rahvusvaheliste filmide võistlusprogramm: peaauhind
  • Auhind, Montreal Stop Motion Film Festival (Kanada), 2021, Best Professional Film
  • Auhind, Fredrikstad Animation Festival (Norra), 2021, Grand Prix – Kuldne Gunnar
2022
Sierra Sander Joon Sander Joon
Kaido Veermäe
nukufilm BOP Animation
AAA Creative
Garaažis askeldava isa kirg ralli vastu läheb sedavõrd kaugele, et laps muutub rehviks.
  • Auhind, GLAS Animation Festival (Berkeley, Ameerika Ühendriigid), 2022, publikupreemia
  • Preemia, San Francisco International Film Festival (Ameerika Ühendriigid), 2022, Parim lühianimafilm
  • Auhind, Animatricks Animation Festival (Helsinki, Soome), 2022, Parim lühianimafilm
Sitikas Peeter
(Kaka, kevad ja teised)
Meelis Arulepp Ralf Samuel Arulepp
Peeter Oja
Meelis Arulepp muu animafilm A Film Eesti Teine film Andrus Kivirähki jutustuste kogumikust "Kaka, kevad ja teised". Kurbnaljakas lugu ühest tillukesest putukast, kelle kirg on viiulimäng.
Vanamees ja põrsauss Mikk Mägi Mikk Mägi
Jan Uuspõld
Mart Kukk
Marta Laan jt
Elisa Geraldine Vesterinen
Joanna Juhkam
nukufilm BOP Animation Salapärane Põrsauss röövib Vanamehe hinnatud põrsa.
Eeva Morten Tšinakov
Lucija Mrzljak
Morten Tšinakov
Lucija Mrzljak
joonisfilm Eesti Joonisfilm Matustel sajab nagu oavarrest. On valju nuttu, liiga palju veini.
  • Osalemine, BERLINALE – Berlin International Film Festival (Saksamaa), 2023, Programm Berlinale Shorts 2023
  • Nominatsioon, EFTA – Eesti filmi- ja teleauhind (Eesti), 2023, Animafilmi kategoorias
Naeris Piret Sigus
Silja Saarepuu
Piret Sigus
Silja Saarepuu
nukufilm Animafilm Lugu sellest, mis toimub maa all samal ajal kui maa peal köögiviljakasvatusega tegeletakse.
  • Auhind, Plein la Bobine – Sancy Film Festival for Young People (Prantsusmaa), 2022, Võistlusprogramm Pico – žürii auhind
  • Auhind, Nenagh Childres´s Film Festival (Iirimaa), 2022, Parim lühianimatsioon
  • Auhind, Inca Imperial International Film Festival (Lima, Peruu), 2022, Parim lühianimatsioon
Koerkorter Priit Tender Marili Sokk
Egert Kesa
nukufilm Nukufilm Absurdidraama elu hammasrataste vahele jäänud meesbaleriinist ja tema haukuvast korterist.
  • Auhind, EFTA – Eesti filmi- ja teleauhind (Eesti), 2023, Parim animafilm
  • Preemia, Eesti Kultuurkapitali Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali preemia (Eesti), 2022, Aasta animafilm: Priit Tender
  • Auhind, Trickfilm – Stuttgart Festival of Animated Film (Saksamaa), 2023, Grand Prix
2023
Tuljak Riho Unt Ida Lepparu
Henri Veermäe
Eva Püssa
Riho Unt nukufilm Saturn Film Kõige hullem pole see, et maailm ei ole vaba, vaid see, et inimene ei oska enam vaba olla.
Frikadellid ja pelmeenid
(Kaka, kevad ja teised)
Heiki Ernits
Meelis Arulepp
Mari-Liis Lember
Rasmus Ermel
Jan Uuspõld
Heiki Ernits muu animafilm A Film Eesti Esimene film Andrus Kivirähki jutustuste kogumikust "Kaka, kevad ja teised". Frikadellid elavad külmkapis karbis ja kõik, mis jääb väljapoole seda, on keelatud.
Pilt, mis öösel liigutas
(Kaka, kevad ja teised)
Mikk Mägi Sander Joon
Jelizaveta Mušnikova
muu animafilm A Film Eesti Kolmas film Andrus Kivirähki jutustuste kogumikust "Kaka, kevad ja teised". Peetrike läheb koos vanematega maale turismitallu suvitama.
  • Auhind, Fredrikstad Animation Festival (Norra), 2023; Parim Balti- ja Põhjamaade noortefilm
  • Nominatsioon, EFTA - Eesti filmi- ja teleauhind, 2024; Animafilmi kategoorias
Kadunud sokid
(Kaka, kevad ja teised)
Oskar Lehemaa Ivika Luisk
Merili Laur
nukufilm A Film Eesti Viies film Andrus Kivirähki jutustuste kogumikust "Kaka, kevad ja teised". 6-aastane Pille leiab sokid vanemate voodi alt, kuid avastab, et sokid on vahepeal munenud ühe väikese muna.
  • Auhind, International Film Festival for Children and Young Audiences (Chemnitz, Saksamaa), 2023; Lühifilmide võistlusprogramm: peaauhind
  • Auhind, PÖFF Shorts (Tallinn, Tartu), 2023; Peapreemia
Antipolis Kaspar Jancis Kaspar Jancis nukufilm Nukufilm Iga loll teab et maailm on lame. Ainult et see ei ole tõsi.
Miisufy Liisi Grünberg Liisi Grünberg joonisfilm AAA Creative Animafilm vaatab maailma läbi virtuaalsete kasside silmade.
  • Osalemine, Sundance Film Festival (Ameerika Ühendriigid), 2024; võistlusprogramm
  • Osalemine, Armastus ja anarhia - Helsingi rahvusvaheline filmifestival (Soome), 2023
Operatsioon LARP Mattias Mälk Mattias Mälk joonisfilm Eesti Joonisfilm Pärast kokkupõrget pardiparvega kaotab sõjavägi oma raketi tihkesse metsa.
Kaheksandal päeval Kristjan Holm Kristjan Holm joonisfilm Karabana Kaheksandal päeval algas sõda.
Kanamaski Sveta Bogomolova
Urmas Nimetu
Sondra Lampmann
Erik Alunurm
muu animafilm Plank Film COVID-pandeemia on nüüd siis ka kanalasse jõudnud. Paraku on ainult üks kana, kes soovitusi tõsiselt võtab.
2024
Eha vari Olga Stalev Triin Paumer nukufilm Hvitolg Eha kogub metsas ravimtaimi, kui ilmub temasse armunud Puuraidur, kes pakub talle kätt ja südant.
Yummy Martinus Klemet Martinus Klemet muu animafilm AAA Creative Julia töötab koeratoidu testijana. Pärast traagilist lahkuminekut ei maitse koeratoit aga enam kunagi endiselt.
Casablanca Riho Unt Riho Unt animafilm A Film Eesti Paul ja Mary armuvad kruusivabrikus lindi taga. Pealtnäha süütutel savikruusidel on aga tärkavast armastusest oma nägemus.

Välislingid

muuda