Eesti Teatriliidu tehniliste töötajate auhinnad

Eesti Teatriliidu tehniliste töötajate auhinnad on üks Eesti teatri aastaauhindade liik, mida anti teatri tehnilistele töötajatele sellise nimetuse all välja kuni 2005. aastani.[1]

Aastal 2006 hakati eraldi välja andma lavastust ettevalmistava töötaja auhinda ja etendust teenindava töötaja auhinda. Aastal 2007 lisandus kolmas kategooria - haldus- ja administratiivtöötaja auhind.[2]

LaureaadidRedigeeri

Aasta Laureaadid Põhjendus
1997 Leida Tallo Estonia kostüümiala juhataja
Toivo Kaev Draamateatri vanemlavameister
Vally Mõistlik Tallinna Linnateatri pearaamatupidaja
Urmas Volmer Ugala kujundusgraafik
Tiit Kalm Rakvere Teatri lavameister
Enda Jürine Vanalinnastuudio lavastusala juhataja
Enn Lee Nukuteatri valgustaja
Aimre Pahonin Vanemuise õmblusosakonna juhataja
Valentina Issajeva Vene Draamateatri kostümeerija
Helve Roosipuu Endla värvimistöökoja töötaja
1998 Hilja Irdla Draamateatri valgustaja
Maris Merilo Estonia butafoor
Sirli Bergström Linnateatri lavastusala juhataja
Lilian Pipar Nukuteatri piletöör
Ants Kurist Vanalinnastuudio valgustusala juhataja
Tamara Vassiljeva Vene Draamateatri õmbleja
Mari Verme Vanemuise butofoor-dekoraator
Peeter Harjakas Endla bussijuht
Ülle Konovalov Ugala jumestuskunstnik
Katrin Pärtma Rakvere Teatri vanemkostümeerija
1999 Tiiu Luht Estonia jumestaja-juuksur
Vladimir Babõnin Vene Draamateatri tootmisjuht
Aune Kuul Rakvere Teatri etendusejuht
Leenamari Pirn Nukuteatri butafoor
Elgi Kose Ugala etendusejuht
Urmas Uustal Endla kunstnik-butafoor
Laine Zeisig Tallinna Linnateatri raamatupidaja
Virve Uleksin Vanalinnastuudio kostüümiala juhataja
Rutt Rehme-Rähni Vanemuise juurdelõikaja-modelleerija
Jaan Allikmaa Draamateatri vanemhelioperaator
2000 Liila Väli Ugala valgustaja
Siimon Poljakov Vanemuise bussijuht
Janek Vlassov Endla helimeister
Pille Pürg Vanalinnastuudio etendusejuht
Laine Pottsepp Nukuteatri majandusjuhataja
Anne Piirsalu Estonia meister-juurdelõikaja
Kaido Mikk Draamateatri valgustaja
Külli Koobas Tallinna Linnateatri butofoor-dekoraator
Sergei Tsvetkov Vene Draamateatri pealavameister
Marika Tint Rakvere Teatri peaadministraator
2001 Taimi Põlme Ugala kunstnik-dekoraator
Anu Konze Tallinna Linnateatri vanemgrimeerija
Toomas Kreen Nukuteatri etendusteenistuse juht
Maimu Meritee Vanalinnastuudio õmbleja
Irina Batšerikova Vene Draamateatri helitehnik
Külli Root Estonia dekoratsiooniala juhataja
Tarvo Elblaus Draamateatri lavameister
Arvi Hallik Endla metallimeister
Aarne Hansalu Vanemuise töökodade juhataja
Merle Siirak Rakvere Teatri raamatupidaja
2002 Neeme Jõe Estonia kunstnik-valgustaja
Hilje Berg Tallinna Linnateatri kostüümiala juhataja
Tuulikki Tuul Vanalinnastuudio rekvisiitor
Külli Kukk Vanemuise juurdelõikaja-modelleerija
Külliki Falkenberg Draamateatri dekoratsiooniala juhataja
Margus Kaal Nukuteatri lavastusjuht
Janek Levin Rakvere Teatri puusepp-töömees
Viljar Viik Endla puusepp
Eero Ehala Ugala lavameister
Albina Rusman Vene Draamateatri vanemadministraator
2003 Jüri Ignatenko Ugala sanitaartehnik-keevitaja
Larissa Tšerkassova Vene Draamateatri inspitsient
Evi Tampu Rakvere Teatri hoovikoristaja
Katrin Jalakas Nukuteatri müügijuht
Margus Vaigur Endla valguskunstnik
Lii Kärner Vanalinnastuudio jumestaja
Tiiu Pauls Estonia peaadministraator
Kalev Tammin Tallinna Linnateatri trupijuht
Andres Bergström Draamateatri lavameister
Sirje Kolpakova Vanemuise butafoor-dekoraator
2004 Viktoria Bogomjakova Vene Draamateater – vastutusrikas töö etenduses „Karjapoiss on kuningas”
Anu Heinsalu-Dizevski Endla värvija – lavastuse „Kilk koldel” kostüümimaterjalide töötlemine ja koloreerimine
Tõnis Kask Estonia pealavameister – aktiivne tegevus lava renoveerimisel ja uue lavatehnika juurutamisel
Karmen Haiba Vanalinnastuudio kujundusgraafik – reklaamikujunduse ja trükiste kvaliteedi silmnähtav parandamine ning teatri uue logo leidlik kasutamine
Gennadi Gorjajev Ugala lavameister – lavastuste „Rongid siin enam ei...”, „Minu pere ja muud loomad”, „Thijl Ulenspiegel” ja „Helesinine vagun” väljatoomine
Toivo Tenno Vanemuise vanemtehnik-akustik – Vanemuise teatri väikese maja uue helitehnika kasutuselevõtt ja uuslavastuste kvaliteetne väljatoomine
Tiit Koidu Nukuteatri puusepp-dekoraator – põhjalikkuse ja professionaalsusega valminud dekoratsioonid lavastustele „Ashes and Sand”, „Cipollino”, „Vapper Keefir”, „Põdra lotendav kasukas”, „Kunksmoor”, „Natuke talve” ja „Sinine unistus”
Marko Õunapuu Tallinna Linnateatri lavameister – „Võlumägi”, „Pühapäev”, „Vaene kunstnik” ja „Oodates Godot’d“ lavaletoomine ja väga professionaalne lavatehniline teenindamine
Maie Nurmoja Rakvere Teatri lavastusjuhi abi – lavastuste ettevalmistamine, väga hea koordineerimisoskuse ja põhjalikkus
Andres Jõerand Draamateatri lavameister – „Kummitused”, „Uus Jõuluvana” ja „Kajakamägi” lavaletoomine ja väga professionaalne lavatehniline teenindamine
2005 Ott Mölter Ugala
Jaan Kaas Estonia
Eda Kaljo Nukuteater
Aino Kartul Vanemuine
Kaja Kupp Rakvere Teater
Ain Jürisson Draamateater
Jelena Oleinikova Vene Draamateater
Riina Roose Tallinna Linnateater
Kalle Kuningas Endla
Moonika Lausvee NO99

ViitedRedigeeri