Ava peamenüü

Eesti üheiduleheliste süstemaatiline nimestik

Siin on Eesti pärismaiste üheiduleheliste taimede liikide süstemaatiline nimestik.

Sisukord

Selts konnarohulaadsed (Alismatales)Redigeeri

Sugukond konnarohulised (Alismataceae)Redigeeri

Perekond kõõlusleht (Sagittaria)Redigeeri

Perekond konnarohi (Alisma)Redigeeri

Sugukond luigelillelised (Butomaceae)Redigeeri

Perekond luigelill (Butomus)Redigeeri

Sugukond kilbukalised (Hydrocharitaceae)Redigeeri

Perekond kilbukas (Hydrocharis)Redigeeri

Perekond vesikarikas (Stratiotes)Redigeeri

Perekond vesikatk (Elodea)Redigeeri

Sugukond rabakalised - ScheuchzeriaceaeRedigeeri

Perekond rabakas - ScheuchzeriaRedigeeri

Sugukond õisluhalised - JuncaginaceaeRedigeeri

Perekond õisluht - TriglochinRedigeeri

Sugukond penikeelelised (Potamogetonaceae)Redigeeri

Perekond penikeel (Potamogeton)Redigeeri

Sugukond heinmudalised - RuppiaceaeRedigeeri

Perekond heinmuda - RuppiaRedigeeri

Sugukond meriheinalised - ZosteraceaeRedigeeri

Perekond merihein - ZosteraRedigeeri

Sugukond haneheinalised - ZannichelliaceaeRedigeeri

Perekond hanehein - ZannichelliaRedigeeri

Sugukond näkirohulised - NajadaceaeRedigeeri

Perekond näkirohi - NajasRedigeeri

Sugukond võhalised - AraceaeRedigeeri

Perekond kalmus - AcorusRedigeeri

Perekond soovõhk - CallaRedigeeri

Sugukond lemlelised - LemnaceaeRedigeeri

Perekond vesilääts - SpirodelaRedigeeri

Perekond lemmel - LemnaRedigeeri

Sugukond käpalised - OrchidaceaeRedigeeri

Perekond pisikäpp - EpipogiumRedigeeri

Perekond pesajuur - NeottiaRedigeeri

Perekond koralljuur - CorallorhizaRedigeeri

Perekond sookäpp - HammarbyaRedigeeri

  • Sookäpp ehk harilik sookäpp - Hammarbya paludosa

Perekond hiilakas - LiparisRedigeeri

Perekond soovalk - MalaxisRedigeeri

Perekond käokeel - PlantatheraRedigeeri

Perekond käopõll - ListeraRedigeeri

Perekond muguljuur - HerminiumRedigeeri

Perekond putukõis - OphrysRedigeeri

Perekond öövilge - GoodyeraRedigeeri

Perekond kuldking - CypripediumRedigeeri

Perekond neiuvaip - EpipactisRedigeeri

Perekond õõskeel - CoeloglossumRedigeeri

Perekond käoraamat - GymnadeniaRedigeeri

Perekond koerakäpp - AnacamptisRedigeeri

Perekond tolmpea - CephalantheraRedigeeri

Perekond käpp - OrchisRedigeeri

Perekond sõrmkäpp - DactylorhizaRedigeeri

Selts liilialaadsed - LilialesRedigeeri

Sugukond liilialised - LiliaceaeRedigeeri

Perekond aspar - AsparagacusRedigeeri

Perekond maikelluke - ConvallariaRedigeeri

Perekond siniliilia - ScillaRedigeeri

Perekond linnupiim - OrnithogalumRedigeeri

Perekond lemmelill - TofieldiaRedigeeri

Perekond päevaliilia - HemerocallisRedigeeri

Perekond tulp - TulipaRedigeeri

Perekond sügislill - ColchicumRedigeeri

Perekond ussilakk - ParisRedigeeri

Perekond leseleht - MaianthemumRedigeeri

Perekond liilia - LiliumRedigeeri

Perekond lauk - AlliumRedigeeri

Perekond kuutõverohi - PolygonatumRedigeeri

Perekond kuldtäht - GageaRedigeeri

Selts asparilaadsed - AsparagalesRedigeeri

Sugukond amarüllilised - AmaryllidaceaeRedigeeri

Perekond lumikelluke - GalanthusRedigeeri

Perekond märtsikelluke - LeucojumRedigeeri

Perekond nartsiss - NarcissusRedigeeri

Sugukond võhumõõgalised - IridaceaeRedigeeri

Perekond kuremõõk - GladiolusRedigeeri

Perekond võhumõõk - IrisRedigeeri

Selts kõrreliselaadsed - PoalesRedigeeri

Sugukond loalised - JuncaceaeRedigeeri

Perekond piiphein - LuzulaRedigeeri

Perekond luga - JuncusRedigeeri

Sugukond kõrrelised - PoaceaeRedigeeri

Perekond mais - ZeaRedigeeri

Perekond hirss - PanicumRedigeeri

Perekond kukeleib - SetariaRedigeeri

Perekond kukehirss - EchinochloaRedigeeri

Perekond pilliroog - PhragmitesRedigeeri

Perekond metsriis - LeersiaRedigeeri

Perekond päideroog - PhalarisRedigeeri

Perekond maarjahein - AnthoxanthumRedigeeri

Perekond lõhnhein - HierochloeRedigeeri

Perekond saluhein - MiliumRedigeeri

Perekond timut - PhleumRedigeeri

Perekond rebasesaba - AlopecurusRedigeeri

Perekond nestik - CinnaRedigeeri

Perekond kastehein - AgrostisRedigeeri

Perekond kastik - CalamagrostisRedigeeri

Perekond luidekaer - AmmophilaRedigeeri

Perekond rukkihein - AperaRedigeeri

Perekond mesihein - HolcusRedigeeri

Perekond kastevars - DeschampsiaRedigeeri

Perekond raikaerik - ArrhenatherumRedigeeri

Perekond kaerand - HelictotrichonRedigeeri

Perekond kaer - AvenaRedigeeri

Perekond koldkaer - TrisetumRedigeeri

Perekond haguhein - KoeleriaRedigeeri

Perekond kastekaer - DanthoniaRedigeeri

Perekond lubikas - SesleriaRedigeeri

Perekond helmikas - MelicaRedigeeri

Perekond sinihelmikas - MoliniaRedigeeri

Perekond tarnhein - CatabrosaRedigeeri

Perekond värihein - BrizaRedigeeri

Perekond hõõlaskastik - BeckmanniaRedigeeri

Perekond kerahein - DactylisRedigeeri

Perekond sugapea - CynosurusRedigeeri

Perekond nurmikas - PoaRedigeeri

Perekond nadahein - PuccinelliaRedigeeri

Perekond rooghein - ScolochloaRedigeeri

Perekond parthein - GlyceriaRedigeeri

Perekond aruhein - FestucaRedigeeri

Perekond raihein - LoliumRedigeeri

Perekond jusshein - NardusRedigeeri

Perekond luste - BromusRedigeeri

Tulnukatena:

Perekond aruluste - BrachyopodiumRedigeeri

Perekond rukis - SecaleRedigeeri

Perekond nisu - TriticumRedigeeri

Perekond orashein - ElymusRedigeeri

Perekond vareskaer - LeymusRedigeeri

Perekond oder - HordeumRedigeeri

Sugukond jõgitakjalised - SparganiaceaeRedigeeri

Perekond jõgitakjas - SparganiumRedigeeri

Sugukond hundinuialised - TyphaceaeRedigeeri

Perekond hundinui - TyphaRedigeeri

Sugukond lõikheinalised - CyperaceaeRedigeeri

Perekond lõikhein - CyperusRedigeeri

Perekond mõõkrohi - CladiumRedigeeri

Perekond villpea - EriophorumRedigeeri

Perekond jänesvill - TrichophorumRedigeeri

Perekond kõrkjas - ScirpusRedigeeri

Perekond kaisel - SchoenoplectusRedigeeri

Perekond mugulkõrkjas - BolboschoenusRedigeeri

Perekond soonerohi - BlysmusRedigeeri

Perekond alss - EleocharisRedigeeri

Perekond sepsikas - SchoenusRedigeeri

Perekond nokkhein - RhynchosporaRedigeeri

Perekond tarn - CarexRedigeeri

Vaata kaRedigeeri

Kasutatud kirjandusRedigeeri